Fable III
  • Fratello
    Hát, amennyire imádtam a Fable 2-őt (az első részhez nem volt szerencsém), annyira gyenge lett ez a harmadik... Mintha a második részhez kiadtak volna egy kiherélt, érdektelen sablonsztorival rendelkező küldetéslemezt. Ami a kettőben érdekes pluszt adott a játékhoz (főleg a hangulathoz), azt vagy egy az egyben kivették, vagy a végtelenségig butították.
    Pozitívumok:
    - Továbbra is viccesek a mellékküldetések
    - Rohadt jó lett a fegyverfejlesztési rendszer, órákat el tudtam tökölni a tápolásukkal
    - Végre a közel használhatatlan "Kövess!" emociós parancsot kicserélték a "kézenfogva vonszolásra"
    - A gonosz kertitörpék viccesek
    Negatívumok:
    - Hihetetlen érdektelen ócska ripacs főszál
    - Kötelező "Szentélyhasználat", nincsenek "gyorsbillentyűk" semmire (térkép, questlog, stb.)
    - Nincs inventory, tehát nincsenek vicces tárgyleírások, valamint röhejes hogy csak akkor látod mi van nálad ha eladni akarsz valamit
    - Iszonyat kevés fegyver, ruha, kaja, miegyéb
    - Minimális számú (és erősen korlátozott elérhetőségű) könyvek (remek hogy csak a könyvtárban tudom megnézni őket miután lerakodtam a helyükre...)
    - HP regenerálódás van, innentől kezdve értelmetlen kaját venni, főleg mert (inventory nélkül ugye) nem lehet "direktbe" használni őket
    - Lebutított interaktivitás az NPC-kel (nekem hiányzik pl. hogy nem tudok "tömegre hatni" emocióval, hogy nem én választom ki mit akarok használni)
    - A "Road to Rule" fejlesztési rendszer kissé lineárissá teszi a játékot... (sokáig nem tudsz pl. üzletet venni, stb.)
    - NPC-s "barátkozós" küldetések... Na ezt nagyon nem kellett volna, az első öt után a hajamat téptem a futárkodás-ásás megakombótól...
    - Kissé kevés démonkapu az előző részhez képest

Előrebocsátom hogy nem játszottam végig a játékot (kb. a kétharmadánál beleuntam), és a persze a fenti negatívumok jó része apróság, de mint említettem olyan hangulati elemeket heréltek ki a játékból ami pont a többtízórás játszhatóságot szavatolta, és TELJESEN értelmetlen volt kivenni őket (illetve jópár a zseniális "inventory-reform" áldozatául esett).