• djhambi
    #51
    Engem is komolyan érdekelnek a műveid, ha van gépen valamelyik, szívesen elolvasnám/megnézném/meghallgatnám.

    (Persze vannak szimpla drogosok, akik művésznek szeretik nevezni magukat, de ez kiderülne az alkotásaid alapján.)

    Az írásjelekről pedig, általánosan. Sok művész van valóban, aki nem használ bizonyos műveiben írásjeleket, ez onnan ered, hogy ezzel művészi többletet óhajtanak kifejezni. De az alkotások igényesek maradnak. Amit te csinálsz, az a tizenéves csitrik között "trendi", és érzelmileg visszamaradott lázadás a társadalom ellen, gyerekes figyelemfelhívás. Akinek nincs tartalmi puskapora, az a külsejével akar durrogtatni.

    A magyar nyelvtan konvenció, mélyreható ismerete és egységes használata segít az információ gyorsabb és pontosabb átadásában. Ha nem írsz a hétköznapi szövegedbe vesszőt, azzal az ovlashatóságodat és értelmezhetőségedet rontod. A mondanivalód ellen dolgozol.

    a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan belegyeznek is én nem ellenzem

    A királynőt megölni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindnyájan belegyeznek is, én nem ellenzem.

    A királynőt megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindnyájan belegyeznek is, én nem, ellenzem!

    Ha valóban komoly szándékkal írnál ide, nem akarnád saját mondanivalódat csorbítani, és nem játszanád a tini csajt a hozzászólások alkalmával. A művészeti alkotásaidat pedig érdeklődően várom. A személyeskedést pedig hagyd ki, mert olyat csak óvodások és futballhuligánok tesznek. (Ez igaz a többi kultúrált fórumozóra is.)

    "Amúgy most tuti istenkáromlást hajtok végre, de pld. a hogy előtt DIREKT nem rakok vesszőt sok esetben. Egész egyszerűen jópár mondatban szerintem nem illik oda. Lehet szapulni. :D"

    Amikor a "hogy" a "hogyan" rövidített változataként szerepel, és nem kezdődik vele új tagmondat, akkor tényleg nem kell elé vessző. Pl. "elmondta, hogy hogy kell írni a hogy szó elé a vesszőt."