Sipos F Tamás koncertek, fellépések, és ezzal kapcsolatos élmények
  • okiland
    #59
    Ha valaki nem tudta volna:

    "Nagyon mozgalmas gyermekkora volt: élete első hat évében Párizsban élt, úgyhogy, amikor idehaza elkezdte az első osztályt, alig tudott magyarul. Emiatt aztán nagyon nehéz helyzetbe került szegény, nem volt elég a betűkkel és a számokkal való hadakozás, még a magyar nyelvvel és a pajtásaival is meg kellett küzdenie. Amikor már minden rendben ment, az édesapját megint külszolgálatra vezényelték, ezúttal Rómába, s a kis Tomika a 7. osztályt egy olasz iskolában kezdte. Olaszul persze nem tudott egy szót se, úgyhogy kezdődött az egész elölről. Még szerencse, hogy a zene nyelve nemzetközi, s őt hamar elbűvölte a muzsika.

    Az itáliai kalandnak megvolt az a haszna is, hogy ott hozzá lehetett férni a világ rockzenéjének legfrissebb produkcióihoz, így amikor hazatért, "elméletben" már teljesen felkészült a zenélésre. A gimiben alakított is egy zenekart, amit a Beatles utánzására talált ki, azzal a különbséggel, hogy - amint ő maga is dicséretesen elismerte - ők nem tudtak zenélni.

    Érettségi után a Malévnál lett jegykezelő, aztán kitanulta a fogtechnikusi mesterséget, s közben a zenében is haladt előre. Több kísérlet után a nyolcvanas évek közepén tagja lett az Exotic együttesnek, és ezzel be is futott. A csapat a Trabant című dalával lett népszerű, s bár csak pár évig létezett, e rövidke idő is elég volt hat album megjelentetésére. Ünnepeltünk később szólóban is kipróbálta magát, több önálló lemeze jelent meg, amelyek közül a Nincs baj baby aratta a legnagyobb sikert. "