Sipos F Tamás

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Armagedown
//www.youtube.com/embed/ub2GlxKDFhw

Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!

a kurva anyádat retroman hogy letiltottad az üzenetküldésem a sipos f tamás album letöltésekkel kapcsolatban
Nekem is ez az egyik kedvenc dalom az Exotic-tól!:)

A kettõ 2009-es Sipos F dalról különben mi a véleményetek?

Peetboy
Most újra rákaptam erre a zenére. A Class FM újra elkezdte játszani, és nagyon megtetszett. Király!!!!!! Go Go America

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

köszönöm a segítséget retroman,sikerült a keresett dalt letölteni
Peetboy
Nem mindig jó a 320-as minõség. Én azt tapasztaltam néhány erõs basszusú zenében, erõsen torzít a mély és le kell venni a basst.

A Boogie Woogie címû album megvan valakinek?
Nekem ezen kívûl az összes többi Sipos F Tamás album megvan eredeti CD-n, a Boogie Woogie kivételével (az csak eredeti kazettán van meg).
Ha valaki megvan esetleg eredeti CD-n, megköszönném, ha feltenné valaki 320-as minõségben!

Musachy
Ez meg mûsoros kazettán van meg valahol eltéve.

imo :) science fiction is science fact

Musachy
"énekeltel" = énekeltek

Musachy
Nem élvonalbeli kedvencem volt, de az Exoticot szívesen hallgattam.

Nekem ez a lemez van meg:

Ezen van többek között a 24/24, Nézz rám tizedes, és a Miért nézel rám, amit duettben énekeltel Gombóccal (Czakó Ildikó), akit a Szerelem elsõ vérigbõl ismerhettünk meg és nagyon tehetséges énekesnõ volt.
Ami a durva, hogy a lemezen sehol nem említik a nevét!

Musachy
A GYÖKEREKrõl annyit, hogy szánom õket, mert azzal töltik drága (?) idejüket, hogy számukra érdektelen és nem értett topikokba írogatnak csak úgy, passzióból. Azt hiszik, hogy ettõl változik meg a világ, vagy bárki ízlése, véleménye?
Sajnos õk nem ismerik azt a korszakot, a mai mûvilág teljesen elkábította õket, mint a drog, amin élnek (és amitõl halnak).
A kislányozósról meg annyit, hogy el tudom képzelni, hogy a gép mögül apjakorúaknak írja, hogy szevsztok kislányok... közben meg egy nyamvadt kis bélgiliszta.
Részemrõl a téma ezen része lezárva.

Meg is kerestem neked, itt van:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1220789930&mit=%23403

Itt egyben van feltöltve mind a 14 Exotic - Sipos F album, innen csak egyben tudod letölteni, ha gondolod, kérd meg Gyurep-et (aki feltöltötte), hogy küldje át neked azt az albumot, vagy csak azt az egy számot!

Szia!
Annyit tudok segíteni, hogy az általad keresett dal címe: Tegnap Még, és ezen az albumon található:

Exotic - The Song Of Freedom

Nekem nincs meg az album, viszont a Magyar Dance topikba valaki egyszer feltöltötte az összes Exotic és Sipos F albumot, ott keress rá!

sziasztok!keresek az Exotic-tól egy dalt,a címét nem tudom,de itt a dalszöveg;egyébként az mtv honlapján a videótár,magyar zene,magyar pop 2010 május4.menüpontok alatt érhetõ el a videó összeállítás amelyben megtaláltam.kb.a 23-24-dik percig kell húzni a "csúszkát".és a dalszöveg:EXOTIC (1988)

tegnap még arcomból sírt a szél
csókjaim közt párát lehelt az éj
közelít a tél,felkapott a szél
színes alagút visz kelet felé

élj boldogan,élj más oldalán
félelembõl ne maradj tovább
ha érdekel hogy értem el
a szó tudod kevés már, egy vágy
amit akarnál elmúlt,legjobb ha újat vársz.

levelet ne írj hisz nincs miért
válasz nélkül hidegen elmentél
éjszakákon át,giccses álmokon
csontig égett gyertya a tegnapon

ha érdekel hogy értem el

ha érdekel hogy értem el
okiland
Aug. 20.-án Balatonszárszón lépett fel.
Nem értem át!!! <#falbav>

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

Peetboy
Jó ez az oldal, jónak tartom ha egy régi énekesnek van honlapja, biográfiája. A régi lemezeit, gondolom nem lehet már megvenni.
Nekem a 2. Exotic albumuk volt meg és az tetszett a legjobban.
1 Ne Hazudj Nekem (4:17) 2 Addig Legyetek Boldogok (4:09) 3 Bizonytalan Mosoly (3:52) 4 Áll A Bál (2:57) 5 Hamvas Barack (5:09) 6 Trabant (4:17) 7 Nevet Az Ország (3:15) 8 Havi 200 (3:02) 9 Maribu (2:55) 10 Idegen Ágyakon (3:17) 11 Pofonfürdõ (3:28) Ezek mind a kedvenceim voltak.
Valakinek meg van mp3-ban? Letölteném.

Még egy 2009-es dal:

Mielõtt Végképp Elhagynál

És... találtam egy új számot is Tamástól, illetve úgy értve új, hogy 2009-es, de nekem is meglepetés volt, még nem hallottam soha.
Milyen furcsa, hogy egy szó kivételével majdnem ugyanaz a címe, mint az általam elõbb belinkelt dalnak:

Baj Van Baby

Végre feltették ezt is youtubera:

Nincs Baj Baby klip

Azt hiszem, ez a dal és klip most éppen aktuális:)

Ez Egy Ilyen Nyár

Frissült Tamás honlapja, már szerepelnek rajta az idei nyári fellépések helyszínei és idõpontjai is!

www.siposftamas.hu

Június 25-én az Óbudai Hajógyári Szigeten lesz egy segélykoncert az árvízkárosultakért.
A Hajógyári Sziget 10 különbözõ szórakozóhelyén lépnek fel különbözõ stílusú elõadók.
A Sláger Teraszon fellép - többek közt - Sipos F Tamás is - olyan elõadók mellett, mint Zoltán Erika, Kozmix, Hip Hop Boyz, Ufo.

Tyia
Ez igy van...

Aki meg nyiltan kimondta amit gondolt, kapott a "pofájára".
Pl.: CPg, Közellenség.
Sipos F. Tamásék ügyesen manõvereztek....
(Errõl nem tudnak semmit a taknyok, mert nem látnak a nagy szabadságtól...)
Aki hallotta a Névtelen Nulla 1. és egyetlen lemezét, ott is észreveheti ezt a fajta törekvést...és sorolhatnám, de ez már nem idevaló írás lenne....

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

okiland
<#taps><#taps>

okiland
"Tudni kell felfedezni a dalok mögötti (ön)iróniát, és sok esetben a cinizmust is...."

Nem nagyon lehetett másképpen elmondani azt amit szeretett volna, csak búrkoltan, a szövegbe elrejtve.

Tyia
Valószinûleg egy kuvaiti kézilabda csapat kapusa volt 1983-tól...<#hehe>

Tyia
Hi!

Az a baj, hogy Sipos F. Tamást a mai taknyok nyilván nem értik, hiszen akkoriban még tervben sem voltak...
Tudni kell felfedezni a dalok mögötti (ön)iróniát, és sok esetben a cinizmust is....
Kár, hogy a lemezekrõl - szerintem - általában a gyengébb dalok szóltak média szerte.

Kiváncsi lennék, hogy lesze-e olyan lény (kb 15 év múlva) aki majd emlékszik a mai magyar "dicsõ" mainstream elõadókra...(Pl.: Király Viktor, Barbee, SP...és a többi nulla)

Az a helyzet, hogy lehet itt leszólni a mukit, meg szidni az Õt kedvelõket, de azt amit elért akkor, már soha senki nem veszi el tõle...

Akik csak a Trabant-ot voltak képesek eddig felfedezni Sipos F. Tamás életmûvébõl, azoknak ajánlom meghallgatásra pl.: a Hiába provokál, a Mért nézel, a Szabadság-dal, a Ne hazudj nekem, a Punk rapszódia, a Holdfénytánc, a Budapest ... cimû dalokat. (A YouTube-on bizonyára rá lehet akadni...)

Jó zene hallgatást!!!

Hát igen, õ neki már 15 éve megvolt a "sztárkorszaka".
2x senkibõl nem lesz superstar, de talán jobb is.

Képzeld el, milyen lenne, ha a mai médiában kezdett volna el zenélni...

Teljesen egyetértek okival!!!<#eljen>

Igen válaszolt. Én egyébként nemrég láttam egy fellépését, mert idén május 1- jén nálunk lépett fel, és nagyon közvetlen volt, oda lehetett menni hozzá, dedikáltattam vele az elsõ, 93-as Buli Van címû bakelit maxit. Úgyhogy azt kell mondjam, azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nincs semmi sztárallûrje Tamásnak, nagyon szimpatikus volt. Ahol én lakom, egy nagyon kis város, de Tamás teljesen profi módon úgy adta elõ a dalait, mintha akár Pesten, vagy valamelyik nagyvárosban lépett volna fel, egyáltalán nem nézte le, hogy egy kicsi városkában lép fel. Szóval nekem csak pozitív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban.

Peetboy
Az nagyszerü, és válaszolt is neked.

Egyetértek, bár õ nem csak énekes volt, még most is az, csak nem csinál új zenéket, de még most is vannak fellépései, csak a honlapja még nincs frissítve, de megkérdeztem tõle iwiwen, és azt mondta, hogy két héten belül frissítve lesz, és akkor ki lesznek írva a mostani fellépései is.

Peetboy
Ezeket hanyagoljátok, hogy ki ez, ha olyan kicsi vagy, hogy meg se születtél amikor õ énekes volt, akkor hagyd ezt a topikot!

ForzaInter
ezki lol

Yo, Bitch!

Készült hozzá, anno a TV-ben láttam, amikor a Lottóshow-ban egyszer õ volt a sztárvendég, akkor adták le :)

És a Boogie - Woogie címû számról tudsz valamit, hogy annak van -e klipje?
Régen láttam sok klipet Sipos F -tõl, de már nem emlékszek pontosan, hogy a Boogie- Woogie-hoz készült -e. Youtubeon meg csak a Trabant és a Buli Van van meg klipekben, meg egy -két Exoticos klip.

Blasta
Sziasztok kislányok!

Csak bejöttem megnézni, melyik az az idióta ízlésficamos marha aki egy ilyen 10 éve is VÉRCIKINEK számjtó, azóta kényelmes tetszhalotti életet élõ ripacsnak nyit topikot KÉTEZERTÍZBEN, de már megyek is!

Mellesleg ez a faszi soha a büdös életben nem tett le semmit az asztalra, pláne a könnyûzenében.

Na sziasztok kislányok!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

okiland
Ha valaki nem tudta volna:

"Nagyon mozgalmas gyermekkora volt: élete elsõ hat évében Párizsban élt, úgyhogy, amikor idehaza elkezdte az elsõ osztályt, alig tudott magyarul. Emiatt aztán nagyon nehéz helyzetbe került szegény, nem volt elég a betûkkel és a számokkal való hadakozás, még a magyar nyelvvel és a pajtásaival is meg kellett küzdenie. Amikor már minden rendben ment, az édesapját megint külszolgálatra vezényelték, ezúttal Rómába, s a kis Tomika a 7. osztályt egy olasz iskolában kezdte. Olaszul persze nem tudott egy szót se, úgyhogy kezdõdött az egész elölrõl. Még szerencse, hogy a zene nyelve nemzetközi, s õt hamar elbûvölte a muzsika.

Az itáliai kalandnak megvolt az a haszna is, hogy ott hozzá lehetett férni a világ rockzenéjének legfrissebb produkcióihoz, így amikor hazatért, "elméletben" már teljesen felkészült a zenélésre. A gimiben alakított is egy zenekart, amit a Beatles utánzására talált ki, azzal a különbséggel, hogy - amint õ maga is dicséretesen elismerte - õk nem tudtak zenélni.

Érettségi után a Malévnál lett jegykezelõ, aztán kitanulta a fogtechnikusi mesterséget, s közben a zenében is haladt elõre. Több kísérlet után a nyolcvanas évek közepén tagja lett az Exotic együttesnek, és ezzel be is futott. A csapat a Trabant címû dalával lett népszerû, s bár csak pár évig létezett, e rövidke idõ is elég volt hat album megjelentetésére. Ünnepeltünk késõbb szólóban is kipróbálta magát, több önálló lemeze jelent meg, amelyek közül a Nincs baj baby aratta a legnagyobb sikert. "

okiland
Sajnos szerintem nem. Már jó ideje keresem, de eddig sehol sem akadtam rá. <#rinya>

Ezt a számot én is nagyon szeretem! Ehhez nem készült klip?

okiland

okiland
Már ennek a számnak jelentõségét, és az értelmezését sem tudják igazán:

Exotic - Nézz rám tizedes!

Mennyi katonát lendített át a "nehéz" napokon. <#pias>

Teljes mértékben igazad van!
Mindegyik generáció más zenét szeret.
Szerintem egyébként, akik itt a topikban szitkozódásokat írtak Sipos F Tamásról, valószínûleg még nem is éltek akkor, amikor igazából híres volt.

okiland
Akkor nézd az M1-et! <#papakacsint>

okiland
Szia!

Visszaolvastam mindegyik hsz-t, ezért is írtam le a véleményemet!

Ha belegondolunk abba, hogy azok akik ma siófokon felléptek, melyik korban voltak sztárok kis hazánkban, akkor elgondolkodhatnánk(nának) azon is, hogy ezt milyen körülmények között érték el.
Nem csak a pénz hiányzott nekik, hanem a szocializmus bürokráciájával is meg kellett küzdeniük. Nem volt szólásszabadság, hetárok nélküli országok, nem lehetett csakúgy jönni-menni a keleti blokk és a nyugat között.
Amit Õk anno elértek, azt csakis a zenéjükkel és a tehetségükkel érték el. Ez nem csak Sipos F. Tamás-ra, a Dolly Roll-ra vagy éppen a Neoton Family-ára vonatkozik, hanem minden egyes énekesre, együttesre aki a rendszerváltás elõtt alkotott nagyot, és vitte hírét e kis országnak.

Ezt a nézetet nem tudják és nem is akarják a mai fiatalok elfogadni és belátni, ezért is szólják le azokat, akiknek a zenéibõl élnek a mai "sztárok", akiket õk istenítenek. Nekik az a világuk, nekünk pedig ez. Ezért nem is bántom õket, de akkor õk is haggyanak békén minket.......

Én sajna nem tudok lemenni, mert Siófok messze van, autóm pedig nincs, de remélem, hogy közelebb is lesz majd valamikor fellépése.

Azt írtam az elsõ hozzászólásomban, hogy azt szeretném, hogy ez ne ilyen belinkelgetõs, letöltögetõs oldal legyen, annyival kiegészíteném, hogy ha valakinek koncerten készült videója van Sipos F Tamásról, azokat nyugodtan be lehet linkelni!

Ez is azt mutatja, hogy Siófokon fellép Sipos F Tamás, hogy ezek szerint van még igény a zenéjére, és nem csak én vagyok az egyedüli ember, akit érdekel (Phat Smoker szerint rajtam kívül már senkit nem érdekel, lásd: 29-es hozzászólás).

<#eljen>

Oldal 1 / 2Következő →