• Dodo55
    Magyarországon azért elég érdekes a helyzet.

Ha ismerősök között konzol jön szóba, mindig az a kérdés chip-elve van -e, illetve az mennyibe fájna, mert a játékok árai elrettentőek.

PC esetében azonban sokkal jobb a helyzet, persze csak ha olyan játékról van szó, ahol a kiadó nem akar 300%-okakat leakasztani a név miatt, vagy ha nincs is kiadó.

Egy barátomnak gépre is alig volt pénze egy időben, de amikor megkérdezte, hogy hogyan tudna neten CS 1.6-al játszani minden szerveren, én meg mondtam, hogy: kizárólag Steam, akkor nem sokáig gondolkodott, és meg is vette eredetiben.

Olyan ismerősöm viszont egy sincs, aki pl egy Need For Speedet megvett volna eredetiben az utóbbi időben. És nem azért, mert nem tetszene nekik a sorozat, hanem azért, mert az EA árai irreálisak a magyarországi keresetekhez képest.

Egy kicsit elgondolkodhatnának már a kiadók, hogy na vajon miért nem tudnak eladni elég játékot Mo-n és hasonló országokban. Hát azért, mert nem mindegy, hogy a minimálbér negyedébe kerül egy játék, vagy megúszom egy tankolás áráért, max ezen a héten nem készítek 0-100-as videókat a youtubera az új kocsimról amit most vettem fél havi fizetésemből, igaz a szomszéd államba kellett érte utaznom.

Meg azért mára minden értelmesebb játékfejlesztő tudja, hogy ma a kiadók már csak azért vannak, hogy a tulajdonosok továbbra is versenyezhessenek a világ 10000 leggazdagabb embere listán.
    Amúgy teljesen feleslegessé váltak, mert őszintén ki az, aki rendelkezik olyan géppel, hogy a legújabb játékokkal tudjon játszani, de nincs internete és bankkártyája, hogy online megvegyen és letöltsön egyet?

Ja, hogy nem sikerült olyan játékot készíteni, ami elég önreklámot termelne magának az interneten, mert akkora szar, viszont el kéne adni, mert különben elveszi a Ferrarimat a befektető, aki felkért minket a játék elkészítésére(és persze minden hülye ötletéhez ragaszkodott a játékban)? Hát keressünk egy kiadót akkor, hátha hajlandóak eladni ezt a szar, és talán kapunk is az eladásokból 10%-ot...

Azért szerencsére vannak kívételek, ott volt pl a Flat-Out 2, németbe valami 12k körül volt euróból átszámolva, Magyarországon meg 2000 forintért előrendelhető volt ingyenes házhozszállítással. Sikerült is eladni belőle nem keveset. Ez többek között a magyarországi (magyar) forgalmazóknak köszönhető, akik azért tisztában vannak az itthoni piaccal, csalódtam már kellemeset velük kapcsolatban párszor, de amikor egy nemzetközi kiadó ragaszkodik a horribilis árakhoz, akkor sajnos ők is tehetetlenek.