• Gerygrey
    #7
    A mobilnet és az okostelefon nagyon jó dolog, biztos nem volt még a kezedben egy normális képernyőméretű, normális böngészővel ellátott telefon (újabb HTC-k, Nexus One, vagy épp az iPhone 3GS)

    Én már reggelente sokszor csinálom azt, hogy ha nincs fontosabb dolgom a gépen, csak kiülök az erkélyre a Desire-rel a kezemben egy kávé mellett, és elolvasom a híreket meg az e-maileket, Facebook, Twitter meg ilyenek, ehhez tökéletesen kiváltja a nagy behemót asztali gépet.

    @B0nFire: tökéletesen egyetértek, röhej az amit ma a szolgáltatók mobilinternetnek neveznek. Őszerintük extrém felhasználásnak számít az internet értelmes használata - nekem például a munkám miatt az FTP alapkövetelmény lenne, ami nélkül nem sokra megyek. Ha még bicajozás közben tudnék netrádiót hallgatni, akkor előfizetnék esetleg, de ha azt se lehet... Akkor mit? E-mailezni jó bármelyik söröző-kávézó, ahol van bármilyen sebességű wifi, csak emiatt nem fizetnék elő mobilnetre.

    15 giga pedig tényleg lófasz. Én ha csak munkába menet és haza hallgatnék netes rádiót, az napi 2*1800*128/8 = 57,6 megabyte, havi több, mint egy giga, és ez még csak a rádió, az is kompromisszummal bevállalva a vacak 128 kilobites minőséget. A Youtube 2 megabites bitrátával kódolja a HD videókat, egy ilyenből 10 perc 600*2048/8 = 153 megabyte... 10 darab 10 perces videó újabb másfél giga, márpedig én átlagban heti szinten nézek MIMIMUM ennyi videót.

    Tehát a mobilweb uralma majd akkor következik, ha lesz egyáltalán mobilweb szolgáltatás - jelenleg Magyarországon NINCS ilyen.

    50 GB, amit arra használok amire akarom, mindez havi 3000 Ft-ért - szóljon az a szolgáltató aki először kijön egy ilyen csomaggal, és máris szaladok aláírni a két év hűséget.