• djhambi
    #42
    "A kapitalista rendszer olyan mint a rák. A szervezet pedig a természet: az élővilág és az anyagi erőforrások. A rák egy ideig burjánzik, de amint sikerül szétroncsolni a szervezetet, azzal együtt pusztul el..."

    A kapitalista rendszer olyan, mint a lila fing a téli estben. Akár lehetne olyan is, de pont nem olyan. Csak az mondja ezt, aki nem látja rendszerben, és nincs elég ismerete a világról.

    "A "fenntartható fejlődés" szlogen nyilt beismerése annak, hogy a "növekedés" szent tehenére alapozott úgynevezett gazdálkodás fenntarthatatlan"

    Részben igaz, hogy politikusok ezrei mondanak valamit csak azért, hogy megerősítsék az emberekben azt, ami pont nem. Erre millió+1 példát tudok neked hozni, ha érdekel - privátban. De azt ilyenkor nem veszed figyelembe, hogyha fenntarthatatlan lenne, a nemzetközileg elismert közgazdászok tudnának róla. ÉS mint említettem, egy egyensúlyi állapot körül leng, de létezik egyensúlyi állapot a kapitalizmuson belül is. A termelés és fogyasztás egyensúlya, a termelők és élősködők egyensúly, és a kapitalizmus mivel szabad piacot biztosít, engedi, hogy ezek normálisan beálljanak. Mikor az állam beleszól ezekbe, az egyensúlyt mesterségesen elrontja, és ezért lassabban fejlődik. Ezért van az, hogy a kapitalizmus a leginkább önfenntartó.

    "Nem a természeti rend egyensúlyát és az élő lények, de mégcsak nem is az ember "érdekeit" nézi ez a gólem, hanem önmaga végsőkig való fenntartását, úgy tűnik bármi áron."

    Az ember is a természet része, és amit az ember tesz, az is a természet része, és ugyanúgy beáll az egyensúly. És a létfenntartás is teljesen természetes, nem tudom, mi lenne benne a természetellenes. Ilyennek szült meg Isten, ilyenre formált Darwin, ilyenek vagyunk, ezt el kell tudni fogadni.