• Ulkesh
    "Ez a nagy tévedés. Én nem Apple-klónt akarok előállítani"

Ok, de akkor milyen meggondolásból hasonlítasz árakat?
    Lehet, hogy neked a saját legoPC-d megfelel, sőt, kitűnően tudod használni. Ezt senki nem vitatja, de ez akkor sem azonos kategória és nem is hasonlítható össze.

"hidegen hagy az IPS panel, mert nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többe kerül."

Már amennyiben csak játszol és netezel, mert grafikai munka esetén ezen esetleg a megrendelésed múlik, mert a csuda TN-Film szeméten az életben nem tudsz szín hű megjelenítést kicsikarni.

"Na, erre mondtam én az arrogáns lenézést.
    Az, hogy te csak zajos, ronda és csörömpölő gépet tudsz összerakni, az a te bajod."

Igen, van egy jó barátom, ő is hasonlókat mondogatott, meg, hogy az ő PC-je teljesen zajtalan stb. csak amikor meglátogattam akkor megsértődött, mikor megkérdeztem, hogy ezzel a zajos valamivel, hogy tud megmaradni egy szobában. Amikor meg ő látogatott meg, akkor csak lesett, hogy a fülét odarakva a gépházhoz sem hallott mást, csak a vinyó halk seekel-ését, pedig a Mac Pro-ban volt vagy 8 ventilátor, de hangjuk az semmi nem volt normál üzemnél.

"Otthon, az LCD TV alá 75 rugóból összeraktam egy olyan gépet, mely kompletten kiszolgál mindenféle videóigényt, a ventillátora csak bekapcsoláskor pörög fel, és kénytelen voltam beállítani egy éjjel 1 órás ütemezett lelövést, mert többször előfordult már, hogy a filmnézés után úgy maradt egész éjszakára, mert nem hallottam, hogy be van kapcsolva."

Nekem is ilyen gép van a TV-m alatt :D (csak abban nincs ventilátor, teljesen passziv hűtésű.
    De nincs is benne két Xeon proci, meg 4 vinyó, megy sok giga ram.

"Ha Apple-lel akartam volna megoldani, akkor mi lett volna az ezzel egyenértékű? 162 ezres Mac Mini? Majd 90 ezer pluszt fizessek ki a dizájnért és az OSX-ért? Merthogy a teljesítmény ugyanaz."

Attól függ mit raktál a TV alá.
    Nekem egy ION-os Atom konfig van XBMC-vel, semmi másra nem jó, csak filmet nézni, arra viszont kiválóan alkalmas. A Mini valóban drágább, de az teljes értékű gép, ha olyan teljesítményre lett volna szükségem, akkor gondolkodás nélkül azt választom, mert azon az áron hasonló gépet nem tudtam volna összerakni.

"Úgyhogy képzeld, nemcsak csörömpölő, sokat fogyasztó PC létezik."

Ez azért igencsak függ attól, hogy mi van abban a PC-ben. Egy passzív bordás Atom persze, hogy csendes, de házilag kicsit nehéz megoldani a Mac Pro hőzónákra osztott házát és speciális hűtését :) ilyen teljesítményű PC-t meg nem láttam még ami halk lett volna.