464
  • G_ArchAngel #424
    Ennyi erovel a 13-as is eleg lenne 8 GB RAM-mal, ne vicceljunk, jo?:)

Minden alkalmas szinte barmilyen munkara, csak ha azt kenyelmesebbe, gordulekenyebbe lehet tenni arra alkalmasabb periferiakkal, akkor miert ne?
  • pixx
    Nincs válasz...
  • pixx
    Tényleg bökd már ide az árát, hogy lássuk mennyivel olcsóbb egy házi pc, mint az, amit az Apple árul...
  • pixx
    Ja, mondjuk pont ezért van nagyítás funkció az ilyen programokon, nekem működik. Ennyi erővel egy 70" monitor is lehetne neked, az is kevés lenne...
  • pixx
    Na szerinted miért, mert rájött, hogy pc-ből is össze lehet rakni olcsóbban azt a minőséget...
  • Justil
    csak kiváncsiságból. miért van pc-d és hackintoshod?
  • Ulkesh
    Az én most használt házam ez: http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=310

Extra csendes folyadékcsapágyas ventilátorokkal és ezzel a hűtővel http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=356

A ventilátorok 700-as fordulattal mennek, a hűtés 1200-al. Ennek ellenére sokkal zajosabb, mint a Mac Pro volt (annak gyakorlatilag úgy hallottam csak a hangját, ha odahajoltam hozzá). Ezért írtam, hogy minden viszonyítás kérdése.
  • G_ArchAngel #417
    Jo Neked, de nekem retusalashoz keves a 27-es melletti 2560x1440...

Idealis esetben egy monitoron vannak a palettak es egy teljes elonezeti kep, mig a masikon dolgozol.
  • G_ArchAngel #416
    Alapvetoen a hattertaron es RAM-on kivul mit upgrade-el a hetkoznapi ember?
    Semmit.
    Jatekra PC-t kell epiteni vagy konzolt hasznalni, ott kell a video upgrade is.

MacPro-ban meg mindent lehet cserelni, de ugye melyen zsebbe kell nyulni - minden premium termeknel, akar Apple, akar mas Brand - a legujabb, legerosebb hardverekert mindig felarat kell fizetni, megha teljesitmenyben nem is akkora az elorelepes.
  • pixx
    Én csinálok grafikai munkákat, is de azt nem értettem, minek 24"-es nagyobb monitor...főleg kettő...
    Bár én vágások használok 2 monitort, meg egy kontroll tv-t, de az nem ugyanaz...
  • pixx
    Én azért beruházok erre dzsunka 6 magos hp-ra jövőre eldöntöttem :)
  • pixx
    Lesz az még egy év is, igaz kijött már azaz alap lap, ami képes két i7-est fogadni, de még drága...nem mintha a Mac olcsó lenne, nehéz lenne beadni miért 10 ezer dollár a gép. Már ha az Alma árrését nézem...
  • Justil
    de hát drága pixx, nem érteeed? nem egy kategória a kettő, aranyapám, nem egy kategória :)
  • G_ArchAngel #411
    A MacPro elavult, de nagyon, varjak is az utodjat, de valamiert nem jon - gondolom, mert megint olyat akarnak, hogy az osszes pro kreativ studio valtson.
    Nekem nem surgos, 2 ev mulva akarok venni egyet dupla 30"-os Eizo-val, ha addigra osszejon egy jobb allas:)
  • pixx
    Én voltam tegnap, sajnos az utca zajától nem is lehet hallani, hogy mennyire hangos, vagy éppen nem, mert az ajtó nyitva volt, és az egész cég egy nagy folyosó... Ezt csak otthon tudod lemérni...
  • Justil
    figy. még ha minden más érvemet félre is teszem, marad 1, ami miatt soha nem vennék mac-et. ez pedig az, hogy nem bővíthető, nem fejleszthető.

ez már egy olyan érv, ami nyilván az 1bites usernek nem számít, mert ő sem a pc-jét, sem az almáját nem bütykölné. de nekem nem pálya egy zárt doboz, sorry.

nameg aztán, ott van még a többi dolog, amit hipotetikusan félretettem a hozzászólás első sorában, de csak hipotetikusan :)
  • pixx
    Egymagos használatban elverte, nem kicsit...
    Multitaskingban a 4 magost a földre küldte, a 8 magost megközelítette.
    Akkor most vegyük azt, hogy az i7 6 magos mennyire verné el a 8 magos xeon-t, mindezt az 1900 dolláros gépen, amit belinkeltem neked...
    Vicces, hogy fele annyiból veszek egy nagyobb teljesítményű pc-t...
  • Justil
    amúgy meg, c'mon, ha spéci eszközzel kimérnénk, lehet hogy valami hibahatár szintű különséget kimutatna a mac pro és a 30k-s házam (megjegyzem ventikből is tudnék jobb minőségűt beletenni) zajszintje között, de itt megint az a kérdés, h az a fél decibel megér egy 2x szorzót az árban? :)
  • G_ArchAngel #406
    Menj be egy Apple Premuim Resellerhez es hallgasd, probalgasd a gepeket, aztan kerd meg a haverodat, hogy vigye el az MBP-jet szervizbe.
    Ne egy hibas gep utan mondj iteletet, en is 20 ev PC (Spectrum ZX, Videoton TVC, C64, Amiga, XT, stb...) hasznalat utan valtottam Mac-re.

Aztan, ha valami tortenik, szerintem egy lvl14-es reformatus lelkesz le tudja szedni rolad az atkot:)
  • Justil
    arról nem beszélve, hogy a mostani házam is max cirka 30k, ennél még bőven jobb hang- és hőszigeteléssel megáldott chassist lehetne venni, arról nem beszélve hogy a radeon 5XXX szériás kártyák bele se férnének, úgyhogy ha majd vga-t cserélek, házcsere is lesz. de ennél halkabb - ismétlem - nem hiszem hogy lehetne, mert már így sem hallom, hogy menne.
  • Justil
    mondom, 2 hete ha voltam egy haveromnál, a mac book pro-jára először azt hittem, hogy porszívó.

vagy az apple-nél csak a desktop gépek halkak? megjegyzem, találkoztam már mac proval is, meg imaccal is...hát nem mondom, csendesek voltak. de hogy hangtalan lenne? :) ezt már felírom az elfogultságod számlájára.

itt ülök a szobámban, nyitva van félig az ablak (csendes környék), néha elmegy 1-2 autó, csiripelnek a madarak, alapzaj, miegymás. próbálom kivenni az egészből a gép zúgását...hát nem nagyon akar összejönni. biztos rossz a fülem.

amúgy meg az előző gépemnek szar háza volt, tényleg, na amelett aludni sem lehetett. de az egy olcsójános megoldás volt. ez is csak azt igazolja, hogy amikor a pc-ket szidjátok, berögződve lebeg a szemetek előtt a 60k-s tescos "gamer" pc képe, és fogalmatok sincs arról, hogy kis ráfordítással mennyire meg lehet közelíteni, és le is lehet hagyni az apple szintjét.

bazz, ha veszünk egy 600+k-s macit, ugyanennyi pénzből nem csak hogy erősebb pc-t lehet összerakni, de olyat, ami hangtalan (vízhűtés+hangszigetelés), és jóval szebb is mint a mac. bocs, ha szerinted igénytelen vagyok, de nekem valahogy nem annyira jön be a mac pro látványra, bár kétségtelen, hogy a 6rugós dzsunka tescopc háznál jobb, ezt nem vitatom.
  • G_ArchAngel #403
    Azert az is kemeny, hogy most vettetek eszre, hogy Hackintosh-t hasznal:)))

(nem mindenki, de lathatolag van aki lassabb...)
  • Ulkesh
    A tied biztosan, idáig hallatszik :D
  • Ulkesh
    "a 8 magos Xeont nem kicsit el verte a 27-es Imac i7-es procival...."

Az 4 magos Xeon volt és csak tesztprogramok.
    A 8 magossal szemben megfelelő alkalmazásnál, ami ezt ki is használja esélytelen lenne.
  • pixx
    Itt max te vagy a sügér, de nem kicsi...
    Kerreg már a dzsunka pc-d?
  • Ulkesh
    Árkülönbség, te sügér :D

• Ulkesh
    "akkor nem láttál te még lóf@szt se barátom."

Fogalmazzunk úgy, hogy te nem láttál még valóban hangtalan munkaállomást. Semmi gond, mindannyian viszonyítunk valamihez, ami neked halk gép, azt én kirugdosnám a szobából. A mostani konfigomat te zajtalannak mondanád, szerintem zajos, mint az állat.
    Tudod a jót könnyű megszokni, ha meg soha nem is ismerted, akkor még könnyebb elhinni, hogy ami van az a legjobb.

"szóval ha fogalmad sincs a jó pc-kről és a jó pc házakról, akkor minek magyarázod a hülyeséget?"

Mesélj :D
  • pixx
    Ja tényleg csak akkor dzsunka pc ha 300 ezer alatt van :)
  • pixx
    Mi között? Nem nézed az új Almás dolgokat, javaslom menj fel a haverod Handrás bloggjára a 8 magos Xeont nem kicsit el verte a 27-es Imac i7-es procival....
  • Justil
    viccelsz? :) nem egy kategória a kettő, már csak az osx miatt sem.

nem egy kategória. étööd? XD
  • Justil
    ...szóval ha te nem láttál még valamit, akkor az nincs is...
  • Ulkesh
    Azért nézd össze, hogy mekkora árkülönbség van, ha csak a csupasz procit nézed egy Core i7 és egy Xeon között :D
  • pixx
    Hagyjad neki is pc-je van, csak Hackintosht nyomat rajta...neki is ilyen dzsunka pc-je van, mint neked, meg nekem...
  • Justil
    "ilyen teljesítményű PC-t meg nem láttam még ami halk lett volna."

akkor nem láttál te még lóf@szt se barátom.

idézek tőled:

"míg ti fel sem tudjátok fogni miről van szó, mert nem ismeritek a másik oldalt, csak ostoba sztereotípiákat szajkóztok minden valós ismeret nélkül."

szóval ha fogalmad sincs a jó pc-kről és a jó pc házakról, akkor minek magyarázod a hülyeséget?

• pixx
    "hogy sokak szerint a PC-d egy eléggé érdekes tákolmány"

A tied is egy tákolmány...vagy nem?
  • pixx
    " ilyen teljesítményű PC-t meg nem láttam még ami halk lett volna."
    Gondolom a tied is csörömpöl a Nehalemok alatt...meg a ház is tök szar, amit választottál hozzá...vegyél egy Almás gépet, ami hozza a teljesítményben a gépedet...
  • Ulkesh
    "takarodjatok már."

Ha nem tévedek ez a post Apple téma, ha nem tetszik és zavar, hogy sokak szerint a PC-d egy eléggé érdekes tákolmány, akkor javaslom inkább te takarodj, mert te vagy folyamatosan offtopic.
  • pixx
    Nehezen hiszem, hogy ezt almás gép veri, alap árban ilyenek vannak i7-es 6 magos proci, 9 giga memória stb...link
  • Ulkesh
    "Ez a nagy tévedés. Én nem Apple-klónt akarok előállítani"

Ok, de akkor milyen meggondolásból hasonlítasz árakat?
    Lehet, hogy neked a saját legoPC-d megfelel, sőt, kitűnően tudod használni. Ezt senki nem vitatja, de ez akkor sem azonos kategória és nem is hasonlítható össze.

"hidegen hagy az IPS panel, mert nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többe kerül."

Már amennyiben csak játszol és netezel, mert grafikai munka esetén ezen esetleg a megrendelésed múlik, mert a csuda TN-Film szeméten az életben nem tudsz szín hű megjelenítést kicsikarni.

"Na, erre mondtam én az arrogáns lenézést.
    Az, hogy te csak zajos, ronda és csörömpölő gépet tudsz összerakni, az a te bajod."

Igen, van egy jó barátom, ő is hasonlókat mondogatott, meg, hogy az ő PC-je teljesen zajtalan stb. csak amikor meglátogattam akkor megsértődött, mikor megkérdeztem, hogy ezzel a zajos valamivel, hogy tud megmaradni egy szobában. Amikor meg ő látogatott meg, akkor csak lesett, hogy a fülét odarakva a gépházhoz sem hallott mást, csak a vinyó halk seekel-ését, pedig a Mac Pro-ban volt vagy 8 ventilátor, de hangjuk az semmi nem volt normál üzemnél.

"Otthon, az LCD TV alá 75 rugóból összeraktam egy olyan gépet, mely kompletten kiszolgál mindenféle videóigényt, a ventillátora csak bekapcsoláskor pörög fel, és kénytelen voltam beállítani egy éjjel 1 órás ütemezett lelövést, mert többször előfordult már, hogy a filmnézés után úgy maradt egész éjszakára, mert nem hallottam, hogy be van kapcsolva."

Nekem is ilyen gép van a TV-m alatt :D (csak abban nincs ventilátor, teljesen passziv hűtésű.
    De nincs is benne két Xeon proci, meg 4 vinyó, megy sok giga ram.

"Ha Apple-lel akartam volna megoldani, akkor mi lett volna az ezzel egyenértékű? 162 ezres Mac Mini? Majd 90 ezer pluszt fizessek ki a dizájnért és az OSX-ért? Merthogy a teljesítmény ugyanaz."

Attól függ mit raktál a TV alá.
    Nekem egy ION-os Atom konfig van XBMC-vel, semmi másra nem jó, csak filmet nézni, arra viszont kiválóan alkalmas. A Mini valóban drágább, de az teljes értékű gép, ha olyan teljesítményre lett volna szükségem, akkor gondolkodás nélkül azt választom, mert azon az áron hasonló gépet nem tudtam volna összerakni.

"Úgyhogy képzeld, nemcsak csörömpölő, sokat fogyasztó PC létezik."

Ez azért igencsak függ attól, hogy mi van abban a PC-ben. Egy passzív bordás Atom persze, hogy csendes, de házilag kicsit nehéz megoldani a Mac Pro hőzónákra osztott házát és speciális hűtését :) ilyen teljesítményű PC-t meg nem láttam még ami halk lett volna.
  • Justil
    persze. mindig a másik fél a hibás.