• Garfield
    Az meg, hogy alsó kategóriában nem gyárt készüléket egy másik dolog. Ferrarit sem gyártanak a Suzuki Swift ársávjában.

Az lehet, csak épp azt kellene elfogadni, hogy a Ferrari alatt még bőven van sokféle kényelmes, gyors, praktikus autó.

Ez egyszerű, Apple által árult gépekhez hasonlót nem tudsz összelegózni,

Ez a nagy tévedés. Én nem Apple-klónt akarok előállítani, hanem a feladataimhoz keresek azt kiszolgáló teljesítményt, vagy kicsit afölé lőve, néhány egyéb szemponttal, mint pl. zaj, melegedés csökkentése, de ezek csak másodlagosak. Hidegen hagy a notebookalkatrész, hidegen hagy az IPS panel, mert nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többe kerül.
    Igen, lehet, hogy ocsmány bádogdoboz. És ki a tökömet érdekel, hogy milyen számítógépház, amikor az 365 napjából 364-en az asztal alatt van, azaz nem látom, a maradék egyen is csak azért, mert bővítem és szét kell szedni, esetleg kitakarítom.

Az, hogy egy ocsmány bádogdobozba összeszórsz hasonló alkatrészeket, amikkel sokkal zajosabb, rondább és 3-4-szer nagyobb fogyasztású eszközt kapsz, az lehet, hogy olcsóbb lesz, de véletlenül sem azonos kategóriát képvisel.

Na, erre mondtam én az arrogáns lenézést.
    Az, hogy te csak zajos, ronda és csörömpölő gépet tudsz összerakni, az a te bajod. Ez a szemlélet nem indokolható azzal, hogy de bezzeg a Mac-esek minden nap Wintelre kényszerülnek, mert max. az a saját rossz tapasztalatuk, amit a munkahelyen a rájuk kényszerített géppel szereznek.
    Otthon, az LCD TV alá 75 rugóból összeraktam egy olyan gépet, mely kompletten kiszolgál mindenféle videóigényt, a ventillátora csak bekapcsoláskor pörög fel, és kénytelen voltam beállítani egy éjjel 1 órás ütemezett lelövést, mert többször előfordult már, hogy a filmnézés után úgy maradt egész éjszakára, mert nem hallottam, hogy be van kapcsolva. Ha Apple-lel akartam volna megoldani, akkor mi lett volna az ezzel egyenértékű? 162 ezres Mac Mini? Majd 90 ezer pluszt fizessek ki a dizájnért és az OSX-ért? Merthogy a teljesítmény ugyanaz.
    Úgyhogy képzeld, nemcsak csörömpölő, sokat fogyasztó PC létezik.