Ulkesh#378
"Megy a magyarázkodás, hogy de hát nem is drága az Apple. Aztán néhány árlistás példa után csak kénytelenek módosítani az előbbi állításukon, miszerint nem drága bizonyos felsőkategóriás brand PC-khez/notebook-okhoz képest. Ami ugyebár azért finoman szólva nem ugyanazt jelenti, mint a kiindulási pont."
Én minden esetben azt szoktam mondani, hogy saját kategóriájában nem drága.
Az meg, hogy alsó kategóriában nem gyárt készüléket egy másik dolog. Ferrarit sem gyártanak a Suzuki Swift ársávjában.
"Az épített PC természetesen szóba sem jöhet, elvégre az összeválogatott és kézzel összerakott, illetve egy brand PC összehasonlítása istenkáromlás."
Ez egyszerű, Apple által árult gépekhez hasonlót nem tudsz összelegózni, vagy ha igen, akkor sem lesz olcsóbb. Értem ez alatt, hogy kijelzővel egybeépített notebook alkatrészekből felépülő, zajtalan, kis fogyasztású, IPS paneles gépet, vagy Mini méretű, fogyasztású zajtalan készüléket te otthon nem raksz össze, de Mac Pro kategóriájú dual Xeon-os munkaállomást sem tudsz olcsóbban összerakni, ha hasonló minőségben és teljesítményben gondolkodsz.
Az, hogy egy ocsmány bádogdobozba összeszórsz hasonló alkatrészeket, amikkel sokkal zajosabb, rondább és 3-4-szer nagyobb fogyasztású eszközt kapsz, az lehet, hogy olcsóbb lesz, de véletlenül sem azonos kategóriát képvisel.
"Viszont ugyanígy kivétel nélkül az almások részéről megvan egy arrogánsan, roppant magas lóról lenéző szemlélet a PC-k irányában mind a hardver, mind a szoftver vonatkozásában, "
Okkal, mivel a Mac-et használó felhasználók ismerik a Wintel világot és nap mint nap használják is azt, míg a Mac-et kritizálók az esetek túlnyomó réészében max. képeken, videókon láttak Mac-et, esetleg valakitől hallottak róla, így alkotva olyan véleményt aminek köze nincs a valósághoz.
A lényeg az, hogy én, meg sok OSX felhasználó első kézből tapasztalja a különbséget, míg ti fel sem tudjátok fogni miről van szó, mert nem ismeritek a másik oldalt, csak ostoba sztereotípiákat szajkóztok minden valós ismeret nélkül.