Egy topik, ahol nem sablonos beszólások, hanem komoly elemzések zajlanak!
  • Cabell
    Különben kétségtelen tény, hogy a Unitednél kétségbeejtő, hogy nem képesek gólt lőni, amikor Rooney hiányzik, és véleményem szerint itt jön képbe az, hogy Berbatov nem a Unitedbe való játékos.

Őszintén szólva nekem az ő játszatása folymatosan egy picit luxusnak tűnik, amit szerintem nem engedhetne meg magának a csapat. Értem ez alatt azt, hogy ameddig gólszerzése az esetek többségében képtelen, és a helyzetbe kerülés sem tartozik az erényei közé, néhány jó passzal és ügyes meglátással gyakorlatilag egy szervező középpályás feladatkörét látja el.

Ezzel nem is lenne baj, csak éppen az ő csapatbakerülése veszi el a teret más, erre a posztra specializálódott játékosok elől, akik a csapat játékának gyors ritmusát az övénél sokkal inkább képesek felvenni.

Ugyanezt gondolom én Ibrahimovicról is a Barcában. Mindenki láthatta a válogatottban, de főleg az Interben, hogy mikre képes, mekkora technikai virtuóz, micsoda lövőtechnikája van, hogyan lát a pályán, milyen erős, milyen ügyes...de a Barcában egyszerűen más a játék, mint amiben ő otthonosan érzi magát. Nem jobb, nem rosszabb, csak más.

Kevés olyan csatár van, amelyik mindenhol jó teljesítményre lenne képes, és mindenhova beillene. Ilyennek tartom C.Ronaldot, Rooneyt, Tevezt, de nem gondolom ilyennek Kakát, Ibrát, vagy éppen Messit.

Őszintén szólva az Eto'o - Ibra cserének már akkor sem láttam semmi értelmét, persze ez annyira nem is nagy csoda, hiszen azt mindenki láthatta, hogy az a Barca akkor annál erősebb igen nehezen lehetett volna..