127
Egy topik, ahol nem sablonos beszólások, hanem komoly elemzések zajlanak!
  • karajjj
    egyszerű pedig: elkurvulnak...

na de viccet félretéve :D kicsit rohadt nagy nyomás terhelődik minden leigazolt csillagra, nem kell azon csodálkozni, ha némelyiknek nem megy úgy, mint eddig, van aki meg tud felelni, van aki felemás teljesítményt nyújt (mint pl Guti), vagy van aki nembírja és tovább áll, aztán valahol megint sztár lesz, ahol nem a Real Madridban kell bizonyítani minden héten
  • Cabell
    a Madrid ellen pedig megint vezetett bár a Mallorca, nyertek, 4-1re...

Sajnos akármennyire is nem tartom őket csapatnak, pontosabban bármennyire is objektív tény, hogy még nem csapat, egyszerűen túl jók ahhoz, hogy ne nyerjenek.

Ronaldo megint megmutatta, hogy a világ legjobb játékosa díjra bármikor pályázhat.

Elképesztő fickó, az egy dolog, hogy technikailag félelmetesen képzett, de engem mindig a fizikai paraméterei nyűgöznek le igazán. Klasszikusan az a sportoló, aki a focitól kezdve az úszásig szerintem világklasszis lehetne, szinte tökéletes.

Kakát és Benzemát viszont sajnálom..mi történik Madridban azokkal a játékosokkal, akik máskor a hátukon vittek tűzön vizen élcsapatokat? Érthetetlen
  • Cabell
    Nem igazán értem, hogy egy 30 fölötti játékosnak, akit nevezetesen Tottinak hívnak, és a foci hidegét melegét megtapasztalhatta már, pályafutása vége felé egy kupadöntőben mi járhat ilyenkor a fejében..

Ráadásul a Roma pont nem erről híresült el, leszámítva néhány vehemensebb jnátékosukat, pl. Mexest...

• WuFraZselic
    arra gondolok, hogy a roma egy kibaszott mészárlást tartott, ezek után felesleges most balotellit színészkedéssel vádolni. 25. másodpercben lesrúgták sneijdert akit le is kellett cserélni, ez asszem mindent elmond. de itt az este gyöngyszeme

• Cabell
    Mire gondolsz?:)

Mert én egy szóval sem említettem, hogy az Inter rosszul játszana, vagy, hogy a Roma érdemelne győzelmet...

Az tény, hogy a Roma sokáig szemre talán a legtetszetősebb focit játszotta olaszországban, a BL-ben sokszor nem volt szerencséjük.

Egyébként szerintem szégyenletes, ahogyan a bajnokságban a vezető poziciójukat elszórták az idén..klasszis csapat ilyet nem engedhet meg magának, ilyen kevéssel a vége előtt..
  • Cabell
    Ott a gól! Csodálatos! Micsoda iram, elképesztő..ezért fantasztikus az angol foci..Őszintén szólva nem örülök, szerintem a Tottenham nem fog a 4 között akkorát alkotni, amekkorát a City alkothatna. A Cityhez érkezhetnének még komolyabb nevek, akik BL-ben induló cssapathoz még szivesebben igazolnának.

• WuFraZselic
    és a roma mit művel? mert a futballhoz annyi közük volt mint egy tál levesnek
  • Cabell
    Közben a Roma-Inter meccset nézni tiszta öröm, Balotelli és a hattyú halála című operát tekinthetjük meg.

Az Inter nagy valószínűséggel fog triplázni az év végén, ami számomra egy részről szomorú, ugyanis rossz azt látni, hogy a triplázás különlegességével már 3 csapat büszkélkedhet, más részről viszont jó látni, hogy Mourinho tényleg így összefogta azt az Intert, akik már egy ideje pl. a BL-ben teljesen sikertelenek voltak.

• Cabell
    Jobban játszik egyébként a Spurs, bár szerintem a futballvilág többet profitálhatna abból, ha a City jutna a BL-t érő helyekre, a potenciál nagyobb bennük arra, hogy nagycsapattál válhatnak.

Nagyon-nagyon összeszedetten játszik a Tottenham, és ahogyan szokták, szemre tetszetős focit játszanak. Bár számomra nem a legszimpatikusabb, de Redknapp edzői kvalitásain mostmár lassan érdemes elgondolkozni, szerintem impresszív azért, amit az elmúlt években produkál.
  • Cabell
    Azért nem semmi most ez a City-Spurs meccs sem. Lehet, hogy egy új korszak nyílik a foci történelmében, nem azért, mert a Liverpool kihullik, hanem azért, mert esetleg ötödik nagynak felzárkózhatna valaki.
  • karajjj
    pontosan, vagy a Roma, vagy az Inter... -.-
  • Oziris666
    A Guardiola kritika teljessen megállja a helyét!Énis pont erre gondoltam meccsnézés közben h amikor minden mindegy alapon támadni kell ivelegetni akkor levisz egy Ibrát és hoz egy Bojant aki azért messze nem olyan fizikumu h levegye ,visszarakja a labdákat...
    100edzőböl 99ilyenkor visz be magas játékost a végén vagy előreküld magas védőt(az meg is volt) ő meg ilyenkor visz be 2 170centis hobbikát:P
    A 2meccs alatt sok Hibát vétett Guardiola is de nem pont ezen múlott...
  • Voyager5
    Jó a párhuzam.
    Nemsok Manchester United meccset néztem idén, de mindig gyengén játszott, (most hétvégén különösen ordító helyzeteket hagyott ki) és szerintem az ő előtérbe helyezése miatt megy el a bajnoki cím.
    Nemlehet csak Rooneyra alapozni a góllövést,így is hihetetlen, hogy mennyire szállította idén a gólokat.
    Ibrahimovic meg szintén ez. Tudjuk, hogy jó játékos nagyon, de szerintem a Barcelonába villámgyors támadók valók, akik azonnal betudnak mozogni a védők mögé, ill üres területre a középpályás ritmusváltáskor.
    Eto'o pont ilyen volt, és ha leigazolják Villát akkor ő is ilyen lesz.
    De ezzel a cserével szerintem alaposan mellényúltak, és szerintem Eto'o sem ott játszik az Interben ahol kéne neki. Milito helyén kéne lennie, de erre az összekötő szerepre Milito alkalmatlan lenne szvsz.
    Amúgymeg istenments, hogy kritizáljam Guardiolát, de szerintem Ibrahimovicot pont akkor hozta le az Inter ellen a Nou Campban mikor a legnagyobb szükség lett volna rá. A felállt védelem ellen szórták a labdákat szélekre onnan meg ívelgettek be, ez azért elég reménytelennek tűnt.
    Amit hiányoltam azok az átlövések voltak, volt pár próbálkozás ugyan és pont azok voltak a veszélyesek. Ebben meg Ibra ugye eléggé jó...
  • dragon11
    Roma v. Inter fogja nyerni az olasz kupát?:D [nem bajnokság!]
  • Cabell
    Különben kétségtelen tény, hogy a Unitednél kétségbeejtő, hogy nem képesek gólt lőni, amikor Rooney hiányzik, és véleményem szerint itt jön képbe az, hogy Berbatov nem a Unitedbe való játékos.

Őszintén szólva nekem az ő játszatása folymatosan egy picit luxusnak tűnik, amit szerintem nem engedhetne meg magának a csapat. Értem ez alatt azt, hogy ameddig gólszerzése az esetek többségében képtelen, és a helyzetbe kerülés sem tartozik az erényei közé, néhány jó passzal és ügyes meglátással gyakorlatilag egy szervező középpályás feladatkörét látja el.

Ezzel nem is lenne baj, csak éppen az ő csapatbakerülése veszi el a teret más, erre a posztra specializálódott játékosok elől, akik a csapat játékának gyors ritmusát az övénél sokkal inkább képesek felvenni.

Ugyanezt gondolom én Ibrahimovicról is a Barcában. Mindenki láthatta a válogatottban, de főleg az Interben, hogy mikre képes, mekkora technikai virtuóz, micsoda lövőtechnikája van, hogyan lát a pályán, milyen erős, milyen ügyes...de a Barcában egyszerűen más a játék, mint amiben ő otthonosan érzi magát. Nem jobb, nem rosszabb, csak más.

Kevés olyan csatár van, amelyik mindenhol jó teljesítményre lenne képes, és mindenhova beillene. Ilyennek tartom C.Ronaldot, Rooneyt, Tevezt, de nem gondolom ilyennek Kakát, Ibrát, vagy éppen Messit.

Őszintén szólva az Eto'o - Ibra cserének már akkor sem láttam semmi értelmét, persze ez annyira nem is nagy csoda, hiszen azt mindenki láthatta, hogy az a Barca akkor annál erősebb igen nehezen lehetett volna..
  • Tyler1
    ez így van. 2-3 éve nincs komoly csatár Rooney-n kívül. Ezt CR kompenzálta, szélsőközép létére. Teveznek nem ment, nagyon küzdött de nem ment. Berbatovnak nem megy, de ő még csak nem is akar küzdeni. Most van egy Owen is a csapatbanmár csak sérültként), aki legtöbbször csere volt, viszont a pályán már csak nagyon árnyéka volt aranylabdás önmagának. A fiatalok szintén nem elég életképesek a nagy meccseken.
    Ezért kellett Rooneynak majd az összes meccsen pályára lépni. Meg is lett az eredménye, a szezon végére lesérült.
    Ferguson viszont még bizalmát fekteti Berbatovba, és nyilatkozatai szerint csak fiatalokat akar venni. Pár hete leszerződtette a 21 éves mexikói válogatott Chicharito Hernandezt aki majd köv. szezontól léphe pályára. A kérdés, hogy tényleg ennyivel akarja-e elitézni a támadósor erősítését??
  • Cabell
    A Chelsea tényleg megérdemelné a bajnoki címet, de nem azért, mert a MU erre, vagy arra épít.

A Chelsea jóval érettebb játékot mutat be, ez tény. A MU-t főleg félszezon körül rengetegszer láttam ötlettelenül focizni, teljesen tanácstalanul balfaszoskodni a pályán, amit egy topcsapat esetében a legszörnyűbb látni.

Az, hogy kire épít a United, vagy ki a nyerőember, szerintem semmit nem vesz el a csapat érdemeiből. Drogba nem lőtt annyi gólt, mint Rooney, de ha néhánnyal több találata lenne, egy laikus a statisztikákat nézve azt gondolhatná, hogy a Chelsea egyszemélyes csapat. Rooney leginkább mostmár tényleg csak a gólokért felelős, nem az az egész pályát bejátszó játékos ő már, aki volt az utóbbi két évben. Ennek a MU-nak azért még mindig a világ egyik legjobb védelme van, a világ egyik legjobb kapusával a hátuk mögött, talán nem olyan acélos középpályával, mint eddig.

Elhiszem, hogy kívülről úgy tűnhet, hogy Rooney nyeri a meccseket, de hidd el, hogy a Chelsea fociján is megérződne, hogyha a legjobb gólvágó kidőlne a sorból.

A United amiért idén kevésbé érdemli meg a bajnoki címet, az a kiegyensúlyozatlanság, semmi más. Egyszer halovány játékkal leixeltek egy kiscsapattal, majd öt góllal átgázoltak egy másikon, aztán kikaptak 3 góllal a Fulhamtől...ez nem egy bajnokcsapat jellemző teljesítménye.

A Chelsea is elszenvedte a maga elkerülhetetlen vagy fölösleges botlásait, de alapvetően a nyerés-nyerés-nyerés-botlás-nyerés-nyerés-nyerés-botlás volt a tendencia, a nyerés-botlás-nyerés-botlás-nyerés-nyerés helyett.

• 4kos
    Egyébként szerintem Chelsea sokkal jobban megérdemli a bajnoki címet mint az MU. Szerintem a Chelsea kevésbé egy emberre van építve. Manu Rooney nélkül egy 3-4. helyért harcoló csapat lenni véleményem szerint. Erre a Manchesterre igazán ráférne egy világklasszis támadó aki képes meccseket eldönteni mert eléggé olyan az ember benyomása hogy Rooney nélkül mindenki a másikra vár. Chelsea pont ebben más ott mindíg van valaki aki magára vállalja a csapatot, ott van Drogba, Lampard rengeteg meccset dönt el, ebben a szezonban Malouda is igen jó na meg Anelkát sem szabad kihagyni, ő is képes csodálatos dolgokra. Ha a Chelseat tudatosan építik akkor épp most van itt az ideje hogy elkezdjenek fiatalítani mert 3-4 év és a csapat magja kiöregszik. 3-4 év alatt simán összelehet rakni egy új csapatot.
  • Casillas
    "Összességében tehát...
    A reális tippem 0:2."

szép volt :)
  • 4kos
    Nem akarok senkit elkeseríteni a pool-al de már kiestek a bl indulásért folytatott versenyből. A mai meccsen egyedül a presztizs amiért focizni fognak nem pedig a bl indulás, szerintem ez kevés is lesz egy olyan motivált csapat ellen aki a bajnoki címért küzd. Több góllal fog nyerni a chelsea, nem tartom kizártnak hogy zakózni fog a pool.
    (ha pool nyeri a maradék két meccsét lesz 68 pontjuk namár most ha nem döntetlen lesz a tottenham man city meccsen akkor máris vége a 4. helynek ha döntetlen lesz akkor meg elég elképzelhetetlen hogy a mancity is meg a tottenham is kikap az utolsó fordulóban a burnley és a west ham ellen)
  • Tyler1
    az angol bajnokág egyik legnagyobb küzdője a Pool, formájától függetlenül is képes bravúrokra akár a Chelsea ellen is. a 4. hely pedi sokat nyom a latba, mert egy ilyen szintű csapatnak presztizs a BL-ben szerepelni, és az anyagi dolgok sem utolsóak, a letöbb bevételt egy csapatnak a BL hozza.
    Benitez helye sem biztos még, ha maradni akar akk bizonyitania kell.

A Chelsea az idényben hibátlanul tette a dolgát. Erős támadósorával, a liga legtöbb gólját termelte. Nem estek kétségbe, a nélkülözni kellett egy meghatározó játékost. A tét itt sem kicsi, meg akarják nyerni a PL-t, és véget vetni a Man Utd 3 éves uralmának.
    A BL-ből mr a nyolcaddöntőben kiestek, úgyhogy Ancelotti csapata mindent mefog tenni, h ezzel kárpótolja szurkolóit.

Jó meccset várok, eredményt inkább nem jósolok, nem teljesen pártatlan mivoltomból :)
  • karajjj
    +fav
    tetszik
  • Rockynhooo
    Én döntetlent várok. Poolnak az utolsó esélye hogy kupa indulást kivívja , ha veszítenek minden esélyük elszállt. Chelseanek szintén kötelező lenne hozni a bajnoki cím miatt. Gólszegény döntetlent várok 1:1 , A mu nyer és bajnok lesz.

Villareal - Barca

ez az a meccs akire mindenki vendéget mondd. de szerintem ez sem ilyen sima. és kb detto az a helyzet mint a pool meccsen , itt is x-et várok. de lehet azért látom így mert realos vagyok. de sztem van keresni valoja a sárgáknak.
  • Cabell
    Liverpool – Chelsea

A találkozó térjéről...
    Kétségtelen, hogy a hétvége egyik legnagyobb kérdőjele e-körül a találkozó körül lifeg. Aki szereti az angol focit, az biztosan tudja, mit jelent ez a találkozó A Liverpoolnak a negyedik hely kell, ami a világ egyik legnagyobb csapata számára kötelező feladat minden szezonban, itt azonban nagyon is kérdéses, hogy sikerül-e abszolválni. A Chelseanek viszont szintúgy kötelező a győzelem az utolsó előtti fordulóban, hogyha bajnokok akarnak lenni.

A két csapat formájáról.

Ez az a terület, aminél talán mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy merre billen a mérleg nyelve.

A Chelsea nagyon impresszív teljesitményt nyújtott a Stoke ellen, könnyedén és higgadtan játszottak, nem pánikoltak be a kihagyott helyzetek után, az első pecektől látszott, hogy rend van a fejekben. A Blackburn és a Tottenham elleni botlások alkalmával látott, kissé szenvedély nélküli játék érzetét keltett teljesítmény abszolút nem érződött, a játékosok mindvégig lelkesnek tűntek. A TV-m előtt ülve különösebben nem aggódtam a Chelsea miatt, látva, hogy a Stoke lényeges ellenállást nem tanusít, gyakorlatilag nem volt Chelsea támadás, ami nem fejeződött volna be óriáisi gólhelyzettel.

A Liverpool idei teljesítményét nagyon nem kell részletezni, 7. hely a bajnokságban, Európa Ligában való részvétel a BL nyolcaddöntők helyett, és bizony jövőre a BL-ben való indulásért is vért kell majd izzadniuk. Az utóbbi pár meccsüket jó eredménnyel zárták a PL-ben, és néha-néha még fortuna is melléjük állt, ami egy győzelemre törő csapat esetében nem hátrányos dolog.

A nyomásról..

Itt a Chelsea esetében nagyon nem kell aggódnunk. Rutinos játékosokkal van tele a keret, akik a nagy örömök mellett bőven megtapasztalhatták - az utóbbi szezonokban is – a futball kegyetlenségeit, helyenként igazságtalanságait. A kerettagok között a legtöbben BL döntőbeli kudarcot, de van, aki VB döntőbeli vereséget is jegyezhet már, és némelyiküknek jóval több ezüst, mint arany jutott a profi pályafutása során. Az ő lábuk biztosan nem fog megremegni, ha a 70. percben esetleg a Liverpool vezet, vagy a bíró nem igazán az ő pártjukat fogja a meccsen. Ráadásul 3 fordulóval a vége előtt, mikor az előző fordulóban vereséget szenvedtél, a riválisod behúzta már a 3 pontot, és a fél focivilág a te botlásodat várja, egy 7-0val válaszolni – a lehető legjobb lélekatani tényező.

A Liverpoolon óriási a nyomás, ugyanakkor mégsem. Kevés olyan gárda akad a világon, aki egy évnyi szenzációs foci és hatalmas küzdés után a következő évre ilyen teljesítménnyel rukkol elő. Azok után, hogy a tavalyi évben hosszú-hosszú idő után karnyújtásnyira került a bajnoki cím, és a bajnokok ligájában a Real Madridot pl. 5-0 összesítéssel küldték haza, idén minden fronton lebőgtek, és a 4. helyre való nem-odaérés már csak a nagyon keserű hab lenne a tortán. Nyilván valóan ezt egy Liverpool soha sem engedheti meg magának, de a futball szemlélők többsége valószínűleg egyáltalán nem várja, hogy a Chelsea ellen eredményt érjenek el, szimplán azért, mert ezt a Liverpoolt – főleg Torres nélkül – nem tartják elég jónak.

A sorsszerűségekről...

Azt, hogy ki rúgja majd a több kapufát a meccsen, nehéz lenne megmondani, mert a Chelseat hosszú idő óta bünteti hosszú távon a sors, és ez négy éven keresztül ritkán esik meg. Véleményem szerint ők játszák a legjobb, de ami fontosabb, a legérettebb futballt Angliában, így az ő győzelmük teljesen megérdemelt lenne. A Chelsea, amelyik alapvetően szerencsés csapat, idén ezen erényeiből valymi kevet csillogtatott, ha csak azt nem soroljuk ide, hogy rengeteg botlásukra a rivális Manchester United is ugyanazt a botlást követte el, kihasználatlanul hagyva így a beérési lehetőségeket.

A Liverpool se nem játszott jól, se nem volt szerencséje, de az, hogy egy ilyen múlttal bíró csapat, Gerrarddal és Torressel az élén, ne érjen oda a BL-t érő helyre, valahogyan a foci történelmében ritkán történik meg. A szerencse sokszor a nem jól játszó csapatok mellé áll, és sokszor a létező legkegyetlenebb módon alakítja a találkozókat. A Chelsea hosszú távon sokat esett áldozatul - az utóbbi 3 évben legalábbis – fortunának, a Liverpool viszont idén még alig-alig kapott belőle, így nagyon nehéz lenne megmondani, ez alapján kire fogadjunk. Ezért is tettem e-helyett a meccs helyett a Floyd Mayweather – Shayne Mosley boxmeccsre inkább...:)

Amit szerintem várhatunk..

A Chelsea nyugodtabban fog (szerintem) játszani, miután a legutóbbi, Stoke elleni teljesítménnyel alaposan ráijeszthettek a szemlélők többségére. Vélhetően többet fognak támadni, és pontosabb, eredményesebb, könnyedebb akcióik lesznek, kevesebb lesz a hátul, vagy középpályán elszórt labda a részükről.
    A Liverpool szenvedélyes játékot fog (szerintem) bemutatni, és erőiken felül fognak rohanni a pályán. Ennek következtében viszont eleinte nagyon is görcsösek lesznek, és ha a meccs egy későbbi szakaszáig kihúzzák gól nélkül, akkor talán visszatér a hitük, és képesek lesznek egy jó eredmény elérésére. A korábbi szakaszokban viszont sok lesz a hiba, és a Chelsea ezeket könnyen lehet, hogy kegyetlenül kihasználja majd. Hogyha a Chelsea a korai szakaszban vezetéshez jut, és onnantól nem engednek ki – vélhetően nem fognak – akkor véleményem szerint a 3 pont az övék. Az első félidő az, amit mindenképpen kapott gól nélkül kell a vörösöknek kihúzni, mert azt gondolom, hogy ennyi időbe tellik, ameddig egy ilyen rettenetes szezon után – még az Euro Ligából is kizuhanva – egy csapat visszanyeri a magába vetett hitét.

Összességében tehát...

A reális tippem 0:2. Nem azért, mert a Chelsea hetet rúgott a Stoke-nak, és nem azért, mert Drogba a világ egyil legjobb támadója, hanem azért, mert a kékek játékosállományánál sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy fejben az átlagnál sokkalta jobban képesek ott lenni, ahol kell. A Liverpoolban legalább akkora lehet majd a tűz, de a higgadtság és a lazaság az, amit az óriási akarás nem tud kompenzálni.

• n3whous3
    Azt hittem, hogy az értünk itt azt jelenti, hogy tudunk, mert ahhoz MI nem értünk C:
  • tigeroo
    azért ez a topikcím megtévesztő...

"értünk a focihoz"

alcím meg: "elemzések"

• Casillas
    szerintem épp azt írja, hogy magyar meccsekről is szeretne olvasni, nem csak európait :)
  • king82
    Mint ahogy az elején le volt írva mi is írhatunk ide. Ha hozol valakit lesz miről beszélni. Europán kívül is van élet. Tehát téma előttünk hever csak felkel dobni.
  • Grenzjager
    támogatom
    ha nem kizárólag a Kárpát-medencén kívüli futball meccsek elemzése kerül majd lajstromba
  • king82
    Jó reggelt!

Támogatom az ötletet. Szerintem csak színesíti majd a beszélgetést ha valaki egy kicsit levakultabban érvel a csapata mellett. Az pedig kifejezetten jó lesz ha nem csak a csapat hanem konkrét játékos vagy edzőről megy a beszélgetés.
  • Atti12
    jó ötlet
  • Tyler1
    magyarul egy Zuhanyiradó az sg-n??? :)
    mert azt támogatom!
  • pxxl
    van benne valami xD
  • convallaria
    Inkább hívd fel Várhidit.
  • cambiasso83
    Tudod 22 ember kerget egy labdát:)a lányom szerint adhatnának mindenkinek egyet:)És nem lenne vita:)
  • pxxl
    mijaza foci :)
  • cambiasso83
    :)
    Jó.De itt úgy is a legtöbben saját szemszögből ítélnek dolgokat.:)Nem azt mondom,hogy én nem vagyok néha elvakult.De tudok félre tenni is:)
    Szemüvegben.Mint náluk egy bíró:)Úgy vezette a meccset.Sötét napszemüvegben:)
  • tigeroo
    ugyanez, csak ac milannal :)
  • geo91
    ennek a topiknak a megnyitása egy nagyon jó ötlet, csak nem az sg-n... :DD
  • Voyager5
    "disz isz dö biginning of a bjútiful frencsip"

+fav

Nemértek a focihoz de majd olvasom :D