Értünk a focihoz

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
az angol bajnokág egyik legnagyobb küzdõje a Pool, formájától függetlenül is képes bravúrokra akár a Chelsea ellen is. a 4. hely pedi sokat nyom a latba, mert egy ilyen szintû csapatnak presztizs a BL-ben szerepelni, és az anyagi dolgok sem utolsóak, a letöbb bevételt egy csapatnak a BL hozza.
Benitez helye sem biztos még, ha maradni akar akk bizonyitania kell.

A Chelsea az idényben hibátlanul tette a dolgát. Erõs támadósorával, a liga legtöbb gólját termelte. Nem estek kétségbe, a nélkülözni kellett egy meghatározó játékost. A tét itt sem kicsi, meg akarják nyerni a PL-t, és véget vetni a Man Utd 3 éves uralmának.
A BL-bõl mr a nyolcaddöntõben kiestek, úgyhogy Ancelotti csapata mindent mefog tenni, h ezzel kárpótolja szurkolóit.

Jó meccset várok, eredményt inkább nem jósolok, nem teljesen pártatlan mivoltomból 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

+fav
tetszik
Rockynhooo
Én döntetlent várok. Poolnak az utolsó esélye hogy kupa indulást kivívja , ha veszítenek minden esélyük elszállt. Chelseanek szintén kötelezõ lenne hozni a bajnoki cím miatt. Gólszegény döntetlent várok 1:1 , A mu nyer és bajnok lesz.

Villareal - Barca

ez az a meccs akire mindenki vendéget mondd. de szerintem ez sem ilyen sima. és kb detto az a helyzet mint a pool meccsen , itt is x-et várok. de lehet azért látom így mert realos vagyok. de sztem van keresni valoja a sárgáknak.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Cabell
Liverpool – Chelsea

A találkozó térjérõl...
Kétségtelen, hogy a hétvége egyik legnagyobb kérdõjele e-körül a találkozó körül lifeg. Aki szereti az angol focit, az biztosan tudja, mit jelent ez a találkozó A Liverpoolnak a negyedik hely kell, ami a világ egyik legnagyobb csapata számára kötelezõ feladat minden szezonban, itt azonban nagyon is kérdéses, hogy sikerül-e abszolválni. A Chelseanek viszont szintúgy kötelezõ a gyõzelem az utolsó elõtti fordulóban, hogyha bajnokok akarnak lenni.

A két csapat formájáról.

Ez az a terület, aminél talán mindenki számára teljesen egyértelmû, hogy merre billen a mérleg nyelve.

A Chelsea nagyon impresszív teljesitményt nyújtott a Stoke ellen, könnyedén és higgadtan játszottak, nem pánikoltak be a kihagyott helyzetek után, az elsõ pecektõl látszott, hogy rend van a fejekben. A Blackburn és a Tottenham elleni botlások alkalmával látott, kissé szenvedély nélküli játék érzetét keltett teljesítmény abszolút nem érzõdött, a játékosok mindvégig lelkesnek tûntek. A TV-m elõtt ülve különösebben nem aggódtam a Chelsea miatt, látva, hogy a Stoke lényeges ellenállást nem tanusít, gyakorlatilag nem volt Chelsea támadás, ami nem fejezõdött volna be óriáisi gólhelyzettel.

A Liverpool idei teljesítményét nagyon nem kell részletezni, 7. hely a bajnokságban, Európa Ligában való részvétel a BL nyolcaddöntõk helyett, és bizony jövõre a BL-ben való indulásért is vért kell majd izzadniuk. Az utóbbi pár meccsüket jó eredménnyel zárták a PL-ben, és néha-néha még fortuna is melléjük állt, ami egy gyõzelemre törõ csapat esetében nem hátrányos dolog.

A nyomásról..

Itt a Chelsea esetében nagyon nem kell aggódnunk. Rutinos játékosokkal van tele a keret, akik a nagy örömök mellett bõven megtapasztalhatták - az utóbbi szezonokban is – a futball kegyetlenségeit, helyenként igazságtalanságait. A kerettagok között a legtöbben BL döntõbeli kudarcot, de van, aki VB döntõbeli vereséget is jegyezhet már, és némelyiküknek jóval több ezüst, mint arany jutott a profi pályafutása során. Az õ lábuk biztosan nem fog megremegni, ha a 70. percben esetleg a Liverpool vezet, vagy a bíró nem igazán az õ pártjukat fogja a meccsen. Ráadásul 3 fordulóval a vége elõtt, mikor az elõzõ fordulóban vereséget szenvedtél, a riválisod behúzta már a 3 pontot, és a fél focivilág a te botlásodat várja, egy 7-0val válaszolni – a lehetõ legjobb lélekatani tényezõ.

A Liverpoolon óriási a nyomás, ugyanakkor mégsem. Kevés olyan gárda akad a világon, aki egy évnyi szenzációs foci és hatalmas küzdés után a következõ évre ilyen teljesítménnyel rukkol elõ. Azok után, hogy a tavalyi évben hosszú-hosszú idõ után karnyújtásnyira került a bajnoki cím, és a bajnokok ligájában a Real Madridot pl. 5-0 összesítéssel küldték haza, idén minden fronton lebõgtek, és a 4. helyre való nem-odaérés már csak a nagyon keserû hab lenne a tortán. Nyilván valóan ezt egy Liverpool soha sem engedheti meg magának, de a futball szemlélõk többsége valószínûleg egyáltalán nem várja, hogy a Chelsea ellen eredményt érjenek el, szimplán azért, mert ezt a Liverpoolt – fõleg Torres nélkül – nem tartják elég jónak.

A sorsszerûségekrõl...

Azt, hogy ki rúgja majd a több kapufát a meccsen, nehéz lenne megmondani, mert a Chelseat hosszú idõ óta bünteti hosszú távon a sors, és ez négy éven keresztül ritkán esik meg. Véleményem szerint õk játszák a legjobb, de ami fontosabb, a legérettebb futballt Angliában, így az õ gyõzelmük teljesen megérdemelt lenne. A Chelsea, amelyik alapvetõen szerencsés csapat, idén ezen erényeibõl valymi kevet csillogtatott, ha csak azt nem soroljuk ide, hogy rengeteg botlásukra a rivális Manchester United is ugyanazt a botlást követte el, kihasználatlanul hagyva így a beérési lehetõségeket.

A Liverpool se nem játszott jól, se nem volt szerencséje, de az, hogy egy ilyen múlttal bíró csapat, Gerrarddal és Torressel az élén, ne érjen oda a BL-t érõ helyre, valahogyan a foci történelmében ritkán történik meg. A szerencse sokszor a nem jól játszó csapatok mellé áll, és sokszor a létezõ legkegyetlenebb módon alakítja a találkozókat. A Chelsea hosszú távon sokat esett áldozatul - az utóbbi 3 évben legalábbis – fortunának, a Liverpool viszont idén még alig-alig kapott belõle, így nagyon nehéz lenne megmondani, ez alapján kire fogadjunk. Ezért is tettem e-helyett a meccs helyett a Floyd Mayweather – Shayne Mosley boxmeccsre inkább...😊

Amit szerintem várhatunk..

A Chelsea nyugodtabban fog (szerintem) játszani, miután a legutóbbi, Stoke elleni teljesítménnyel alaposan ráijeszthettek a szemlélõk többségére. Vélhetõen többet fognak támadni, és pontosabb, eredményesebb, könnyedebb akcióik lesznek, kevesebb lesz a hátul, vagy középpályán elszórt labda a részükrõl.
A Liverpool szenvedélyes játékot fog (szerintem) bemutatni, és erõiken felül fognak rohanni a pályán. Ennek következtében viszont eleinte nagyon is görcsösek lesznek, és ha a meccs egy késõbbi szakaszáig kihúzzák gól nélkül, akkor talán visszatér a hitük, és képesek lesznek egy jó eredmény elérésére. A korábbi szakaszokban viszont sok lesz a hiba, és a Chelsea ezeket könnyen lehet, hogy kegyetlenül kihasználja majd. Hogyha a Chelsea a korai szakaszban vezetéshez jut, és onnantól nem engednek ki – vélhetõen nem fognak – akkor véleményem szerint a 3 pont az övék. Az elsõ félidõ az, amit mindenképpen kapott gól nélkül kell a vörösöknek kihúzni, mert azt gondolom, hogy ennyi idõbe tellik, ameddig egy ilyen rettenetes szezon után – még az Euro Ligából is kizuhanva – egy csapat visszanyeri a magába vetett hitét.

Összességében tehát...

A reális tippem 0:2. Nem azért, mert a Chelsea hetet rúgott a Stoke-nak, és nem azért, mert Drogba a világ egyil legjobb támadója, hanem azért, mert a kékek játékosállományánál sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy fejben az átlagnál sokkalta jobban képesek ott lenni, ahol kell. A Liverpoolban legalább akkora lehet majd a tûz, de a higgadtság és a lazaság az, amit az óriási akarás nem tud kompenzálni.

Arsenal, Chelsea, Milan, Inter, Real, Barca Man Utd szurkoló

n3whous3
Azt hittem, hogy az értünk itt azt jelenti, hogy tudunk, mert ahhoz MI nem értünk C:

púúúúú

tigeroo
azért ez a topikcím megtévesztõ...

"értünk a focihoz"

alcím meg: "elemzések"

<#zavart1>
Casillas
szerintem épp azt írja, hogy magyar meccsekrõl is szeretne olvasni, nem csak európait 😊

Vivimos por ti, vence por nosotros.

king82
Mint ahogy az elején le volt írva mi is írhatunk ide. Ha hozol valakit lesz mirõl beszélni. Europán kívül is van élet. Tehát téma elõttünk hever csak felkel dobni.

www.bundesliga.de www.kicker.de

támogatom<#eljen>
ha nem kizárólag a Kárpát-medencén kívüli futball meccsek elemzése kerül majd lajstromba

king82
Jó reggelt!

Támogatom az ötletet. Szerintem csak színesíti majd a beszélgetést ha valaki egy kicsit levakultabban érvel a csapata mellett. Az pedig kifejezetten jó lesz ha nem csak a csapat hanem konkrét játékos vagy edzõrõl megy a beszélgetés.

www.bundesliga.de www.kicker.de

Atti12
jó ötlet <#eljen>

Tyler1
magyarul egy Zuhanyiradó az sg-n??? 😊
mert azt támogatom!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

pxxl
<#nevetes1><#nevetes2> van benne valami xD

All hail the double x!

Inkább hívd fel Várhidit.
Tudod 22 ember kerget egy labdát😊a lányom szerint adhatnának mindenkinek egyet😊És nem lenne vita😊

pxxl
mijaza foci 😊

All hail the double x!

😊
Jó.De itt úgy is a legtöbben saját szemszögbõl ítélnek dolgokat.😊Nem azt mondom,hogy én nem vagyok néha elvakult.De tudok félre tenni is😊
Szemüvegben.Mint náluk egy bíró😊Úgy vezette a meccset.Sötét napszemüvegben😊

tigeroo
ugyanez, csak ac milannal 😊
ennek a topiknak a megnyitása egy nagyon jó ötlet, csak nem az sg-n... 😄D
Voyager5
"disz isz dö biginning of a bjútiful frencsip"

+fav

Nemértek a focihoz de majd olvasom 😄
WuFraZselic
amúgy +fav 😄

(ja, és szerintem az Inter antifocit játszik!!! <#idiota>)

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

WuFraZselic
sapi 😄DD

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

Narxis
😄DDDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

MR ME
akkor GLORY GLORY MANUNITEEEEEEED

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

sapkafej
régen MU-s voltam, aztán rájöttem hogy egy olyan csapatnak szurkolok, ami 8723201 km-re van tõlem és semmi közöm az egészhez alapjában véve
azóta jófej vagyok

György

bakkerman
+fav,jó ötlet 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Cabell
Sziasztok!

Sokszor nem szeretik a fórumozók, hogyha komolyabb és hosszabb hozzászólásokat ereget meg valaki egy topikban. Azért hálistennek ismerek pár intellektuálisabb, és a dolgok mélyére nézõ fórumozót, akikkel olykor-olykor kifejezetten érdekes eszmefuttatásokba lehet bonyolódni. Szeretném, ha lenne egy topic, ahol nem csak a "GO GO GO GO GO BARCA" hozzászólások, hanem a megfontolt, komoly elemzések kerülnének elõtérbe.

Szeretném, ha lenne egy fórum, ahol nem a sablonos kijelentések - pl. "Biztosan xy csapat nyeri a BL-t, mert múltkor is 5-öt rúgtak yz csapatnak.." - lennének túlsúlyban, hanem a tényleg átgondolt megjegyzések!

Én személy szerint úgy alkalmaznám a topicot, hogy a hét legnagyobb meccseirõl mindig készítek elõre és utólag is akár egy személy szerint reálisnak gondolt elemzést, és ugyanezt bárki megteheti😊

De persze nem akarnám csak erre leszûkíteni a teret, mert bizony a futball világában mindig akadnak problémás, vagy kivételes játékosok, vagy edzõk, akik örök témát szolgáltatnak a számunkra!

Arsenal, Chelsea, Milan, Inter, Real, Barca Man Utd szurkoló

← ElőzőOldal 3 / 3