• Terlis
    #5
    Még az a szerencse, hogy vannak itt okos emberek, és nem csak olyanok, akik okosnak képzelik magukat! Az a legüdvözítőbb, amikor ezek az okos emberek meg is mondják a többieknek, hogy ők bizony a vita alakulásától függetlenül amúgy sem okosak! A neved pedig egy Harry Potter varázslat :D

    Nem kell se elitistának, se álelitistának lenni ahhoz, hogy vki elmenjen a moziba, megnézzen egy filmet, és kijelentse, hogy a sztorija egyszerű, mint a faék, és tele van hatásvadászattal. Ez egy vélemény. Szerintem túl sok ész sem kell ahhoz, hogy valaki erre a következtetésre jusson. Az érvrendszeredben totálisan kevered a szezont a fazonnal. Az Avatarban az az elcseszettség, hogy dollármilliókat kaszált, de nem a történetével elsősorban, hanem a látványvilágával, ami tényleg lenyűgöző, de attól még ha az ember kíváncsi az erősségére, akkor végig kell ülnie egy újabb Pocahontast. Mialatt James Cameron ugyanúgy magánhelikoptert és repülőgépet tart fenn a sikeres filmjeiért kapott tiszteletdíjból. Az Avatar üzenete mesterkélt tartalommal bír, mialatt a dokumentumfilmek vagy a Gorillák a ködben egy mentalitást, egy valós helyzetet mutatnak be, amit nem science fictionbe csomagolnak kapcsolt áruként a rágógumi látványhoz. A Star Wars meg egy minden ízében korszakalkotó, eredeti(de nem gyökerek nélküli) alkotás, aminek a dramaturgia felépítése, valamint a narrációja a zsenialitást súrolja. Legalábbis filmtörténeti szempontból. Helyesen mutattál rá, hogy az ellen nem nagyon lázadozott a tömeg, és már önmagában ez a tény bizonyíték arra, hogy senki sem érezte átverve magát a megtekintése után. Az, hogy az Avatar megtekintése után a tömeg jelentős hányada úgy érezte, hogy itten őt hülyének nézték, önmagában igazolja az Avatar fikázását. Engedd meg a tömegnek, hogy véleményt mondjon egy tömeg filmről!

    Hogy teljesen megértsd az ebben a vitában elfoglalt helyedet: te vagy az a kommunista, aki minden, a rendszer ellen így-úgy lázadozót reakciósnak lát, hiszen nem képesek megérteni a kommunizmus tiszta doktrínájának az igazságát. Azokat a mocskos burzsujokat még a Gulágra is elküldenéd, hiszen ostobábbak, mint te.