A nintendo új kézikonzolja elhozza a valódi 3Dt elérhető áron
  • Zavarodott
    #2381
    Megpróbálom Neked összefoglalni akkor az eddigi tapasztalataim. A konzolt pár napja vettem tehát ezek tényleg csak az első benyomások.

    A dobozában nem volt semmi a kézikönyvön és a konzolon kívül (töltő sem, azt külön kell venni hozzá, kb. 3.000 Forint). Volt még pár kártya benne, az a konzol valamelyik alkalmazásához kell, de még nem próbáltam.

    Első bekapcsoláskor a konzol a beállításokkal fogad, stílusosan végigvezeti az embert és már használatra is kész a gépezet. Olvasgattam, hogy az eszköz szemüveg nélküli 3D-je egész jó, de erre nem voltam felkészülve. Számomra hatalmas benyomást tett a csodálatosan mély harmadik dimenzió.

    Nézegettem egy kicsit az alkalmazásokat, a beállításokat. A wifi jól fogja a jelet és be lehet állítani takarékos üzemmódot is, ami egy kézikonzolnál nem egy hátrány. Meg akartam nézni a beépített webshop alkalmazással a Nintendo online boltját, de itt kírta, hogy a régiómba nem elérhető, mert ugyanis én Magyarországra állítottam a kütyüt. Mondom sebaj végülis meg lehet lenni online bolt nélkül is.

    Ezután benyomtam a Monster Hunter 4 Ultimate játékot és a 3D ismét bámulatba ejtett (egy kis csúszkán állítható a jobb oldalon a harmadik dimenzió mélysége vagy teljesen ki is tudod kapcsolni). Ráadásul a konzol nagyon jól is futtatta a játékot, mindenféle riccenés nélkül. Láttam, hogy van online játékra lehetőség ezért megpróbálkoztam vele, de itt is kiírta, hogy nem elérhető a régiómba. Na mondom valamit tenni kell. Átállítottam a gépet United Kingdom-ra a régióbeállításoknál és hopp minden működött egyből. Az online funkciók és a beépített webshop is. Regisztráltam magam ezek után a neten is. Semmi probléma nem volt, hogy UK-t adtam meg. Nem kér sem pontosabb címet, sem angol bankkártyát, tehát nem ütközik az ember akadályba. UK beállításokkal minden szépen működik eddig.

    Játék közben feltűnt, hogy a korábbi PSP-m elsőre kényelmesebbnek tűnt, de pár óra, nap játék után teljesen hozzászoksz (én a kisebbik új modellt vettem). A felső kijelzője majdnem 4 colos, teljesen rendben van a mérete, egyáltalán nem kell ráfókuszálni, hogy lásd mi történik a képernyőn. Van a bal kezednél egy analóg és van egy kis gomb a jobb kezednél is, ami úgy működik mint a laptopok kis kurzorirányító valamije, viszont annál sokkal kényelmesebb. Tehát azt is analóg karként tudod használni.

    Sima 2D-re állítva is szép a kis konzolnak a képe. Olvastam a felbontásáról, hogy nem nagy, de egy ekkora képernyőn nem tűnik fel, hogy nem 1080p a cucc... q;P Az alsó kijelző érintős cucc és az eszköz alján van egy kis ceruza is, ami arra szolgál, hogy ha esetleg gépelned kell a digitális billentyűzeten akkor precízen tudd használni azt. Játék közben tökéletesen érzékelte az ujjam amikor szükség volt rá.

    3D bekapcsolásakor egy kis kamera érzékeli a fejed mozgását, követi azt, így nem törik meg a varázs, azonban ilyenkor csak Te látod normálisan a képernyőt, aki oldalról nézi az meg lát kettő képet, azt rosszul is lesz tőle. A lényeg, hogy aki játszik vagy használja a kütyüt tökéletes 3D élménybe lesz része (tényleg jó a cucc).

    Ami számomra nagyon fontos, hogy a fedlapját lecsukva azon nyomban szüneteli a játékot és alvó módba rakja magát a konzol és ha megint kinyitod akkor onnan folytatod ahol abbahagytad (akár egy hatalmas sárkány hátán kapaszkodva). Nem kell kapcsolgatni semmit csak lehajtod a fedlapot és már sétélhatsz is alvó módban a konzollal.

    Alvó módban számolja a lépéseidet is a kütyü és ezzel pontokat szedsz össze, amelyekkel lehet vásárolgatni játékokhoz cuccokat, de ezt még nem csekkoltam. Szintén alvó módban keresi a közelben lévő (kb. 100 láb) 3DS-eket a konzol és egyből felveszi vele a kapcsolatot (pár másodperc), mellyel kicserélitek a saját kis profilkaraktereiteket (ugyanolyan mint az xbox-nál az avatar), valamint egyéb más játékaid karaktereit, ha ott be van építve a funkció. Épp HÉV-en utaztam, amikor a kis kék villanó LED jelezte (épp játszottam), hogy talált egy 3DS-t a környéken. Kiléptem és láttam, hogy bemutatkozik a 3DS-emen Gyurci a saját kis karakterével. Hatalmas flash volt nekem így elsőre. Jót mosolyogtam rajta, még körbe is néztem hol lehet Gyurci... q;)

    A menüben az alsó érintőképernyőn navigálsz és fent pedig látod a részletesebb infókat, de van olyan is mikor a kettő képernyőn egyszerre jelenik meg az infó és a felső képernyő az alsón folytatódik. A bizonyos "Miiverse" egy közösségi kis szolgáltatás, melyben fórum jelleggel olvasgathatsz, posztolhatsz, képeket nézegethetsz leginkább a Nintendóval kapcsolatos hírekról, játékokról, egész jó kis cucc. Ezt szintén a főmenűben tudod elérni.

    Annyi még, hogy maga a kézikonzol akkora lehet mint egy 5 colos teló, csak vastagabb, tehát egyáltalán nem nevezhető nagynak. A zsebembe kényelmesen elfér. A súlya nem húzza a nadrágom, igazából nem nagyon veszi észre az ember, hogy a zsebében van.

    Van benne kamera is, 3D képet tudsz lőni vele, de nem nagy felbontásban. Fun és van egy ehhez a funkcióhoz kapcsolódó kis minijáték is a gépre telepítve "Face Raiders" néven.

    Igazából nem vagyok valami nagy "reviewer". Hirtelen ennyi jutott eszembe a cuccról. Még annyi, hogy összecsukott állapotban a fekete gépnek nagyon "beast" kinézete van, nagyon jól néz ki. Ha eszembe jut még valami megírom és ha bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan... q;)