Nekem az Apple csak az iPad-al verte ki a biztosítékot. Egy 10"-os Tuoch-t akar TabletPC-ként eladni egy TabletPC árában.
Meg annyira reklámozzák hogy múltimédia, meg kép és filmnézés. Ennek ellenére egy rohadt kártyaolvasó vagy USB port sincs rajta hogy a fényképezőből rátegyem a képeket közvetlen. Persze lehet hozzá venni, de szerintem ennek nem opciónak kellene lennie 2010-ben. Én nem vagyok sem fejlesztő sem programozó, de egy "Multimédiás" készüléktől azért ezt elvárnám. Tudom hogy az Apple nem önálló platformnak tervezte az iPad-et de azért ne kelljen már minden egyes tartalombéli módosításért (zene, videó, képek), az iTunes-hoz rohannom. Nem super-usereknek van kitalálva ez igaz, de azért a nem teljesen IQ-Light embereknek beletehettek volna egy "tartalomkezelő" alkalmazást amivel menet közben is tudok törölni róla, vagy éppen feltenni rá tartalmakat.
Az meg más dolog hogy 2010-ben a HD térhódítását éljük. Már a mobiltelefonok is tudnak HD-ben rögzíteni (valamelyik nap láttam TV-ben), lassan már a gyúródeszka is, ennek ellenére az Ipad nem tud lejátszani HD tartalmat. Az hogy nem tud flash-t lejátszani egy dolog. Ha majd jön a HTML5 (vagy mi) szabvány ami ugyanazt tudja nem fog érdekleni. Addig azonban akárki, akármit mond hiányosság. Két példa (próbáljátok iPhone-al/iPad-dal és PC-ről, meglátjátok a különbséget): idojaras.hu Gamestar.hu (a nem youtube-ról linkelt videókat játszátok le, nem megy igaz?)
Én ezeket az oldalakat napi szinten látogatom. iPhone alól viszont sokra nem megyek vele, mert bár a GSO-t olvasni tudom, de a rajta megjelenő videókat már nem látom. Az időjárás.hu-n meg csupán a grafikonok nem jelennek meg, ami a lényeg lenne számomra.
Tudom nézzek más oldalt, de nekem ezek a kedvenceim és egy ostoba program nem fogja nekem megmondani hogy mit nézhetek az interneten és mit nem. Steve Jobs meg pláne onnan a Nagy Vizen túlról ne alakítsa már az én jólbevált szokásaimat.
Összegezve: iPhone jó dolog, amire az átlag-ember használna egy mobiltelefont azt tudja. Az iPod Touch is jódolog (nekem még az 1G-s volt), bár abból hiányzott a kamera meg a hangszóró. Az iPad viszont egy prosti. Kelleti magát hogy ezt-meg-azt tudja, meg hú ha őt választod akkor így és úgy. Aztán ha megnézed közelebről, látod férfi. Tehát a célt amit reklámozott (egy jó kis numera :D ) nem tudja teljesíteni, csak kompromisszumokkal, megközésekkel és az izlésed átformálásával. Ebből pedig szerintem sokan nem kérnek. Én tuti nem.