Ulkesh#266
"- A négy, mindenhol használható hardveres gomb és a trackball sokkal gördülékenyebbé és egyszerűbbé teszi a kezelést, mint ha csak a ház lenne meg közülük"
Ergonómiailag fail, mert a használt alkalmazáson belül könnyebben navigál az ember, mint hogy mindig lenyúlkáljon a készülék aljára.
"- Jobb személyre szabhatóság + widgetek"
Ezek ugyanígy elérhetők egy jailbreak-elt iPhone-on is.
"- Tudom, hogy csicsa, de nekem az "élő" háttérkép és a HTC Clock a kezdőképernyőn sokkal jobban tetszik, mint az iPhone egyenfekete + 4*5 ikonos elrendezése."
Az élő háttérképet egyszer megnéztem, aztán amikor láttam mennyire eszi az aksit, pánikszerű gyorsasággal ki is kapcsoltam.
"- Egyszerűen bedugom a kábelt és látom bármilyen XP-s vagy újabb Windowsos gépen a telefont"
Cserébe a készülék nem látja a memóriakártyát, amíg a gépre van dugva, így egy csomó alkalmazás nem működik ez idő alatt, illetve bejövő hívásnál is meg tud őrülni, ha az adott csengőhang a kártyán van.
"nem kell iTunes és más, körülményes plusz szoftver ahhoz, hogy rámásoljak pár újonnan letöltött zeneszámot az SD kártyára."
Hát én inkább berakok egy pipát az iTunes-ban és nyomok egy Sync-et, mint mappákat rendezgessek, meg másolgassak és a lejátszó program fél perceket szenvedjen míg felfedezi, hogy mik vannak a kártyán. Lassú, körülményes megoldás 10-ből 8-szor meg sem talál mindent amit felmásoltam (főleg ha az videó), illetve olyasmit is mutat amire semmi szükség (cache).
"- Lényegesen olcsóbb."
Minimálisan olcsóbb (3GS 16 GB 180 eFt, Desire + 16 GB 160 eFt), de a rengeteg kompromisszum, amit az Android miatt kell elviselni (gyenge és gagyi alkalmazások, kevésbé stabil rendszer) sokaknak megéri azt a különbséget.
"Mindezek ellenére, szerintem az iPhone egy jó telefon, ötből mondjuk erős négyes (persze csak a 3GS, a korábbiakból számomra alapvető funkciók hiányoznak - pl A2DP, ami nélkül a "multimédiára kihegyezett okostelefon" jelző legfeljebb vicc lehet) "
Még szerencse, hogy támogatja az A2DP-t :D
--
Persze tiszteletben tartom, hogy ez a te véleményed, de szemmel láthatóan úgy alkottad, hogy igazából nem ismered az iPhone-t jobban.