Energiatakarékos, passzív, nullenergiás házak
  • flashpointer
    #35
    kerites nem kozmu...
    mert a telked talán az?

    Nem akarok példákat sorolni, de nem mindenhová csak aszfaltozott úton lehet ám eljutni, vagy te úgy gondolod, hogy műút előtt mindenki tankkal járt? Nem kell autópálya az ajtóig, bekötőútnak pl. zúzalékkő pont elég. Természetesen annak oylan költségek amik bel- vagy egy kertvárosi résznél nem jelentkeznek.
    Saját áramfejlesztésen nem kispaksra kell gondolni és csak akkor körülményes ha rá akarsz csatlakozni a hálózatra. Mellesleg az összes alternatív megoldás 12voltos feszültséget állít elő (najó szélturnia csak 15kwig) Amivel szinte mindent lehet működtetni.

    Egyébként nem idióta hasonlat, attól hogy mindeki olyan használ, az messze nem egyenlő azzal ahogy beállítod, hogy az a legjobb.

    Külterületen általában 3%-os beépíthetőséget adnak meg, és ha egyébként te is 1,5-3% ot írsz, nem kell jönni az 1 százalékos pédával.

    Naná hogy vannak engedélyeztetési eljárások, de most nem erről van szó, az minden háznál van.

    Vicces lenne, ha hirtelen mindenki nullenergias hazba koltozne es nem fizetne semmiert.

    Mindenki nem fog amíg vannak oylan emberek, akik azért nem költöznek családi házba (pedig megtehetné) mert pl. füvet kell nyírni. Nem midenki tud elszakadni a jelenlegi kényelmes életétől (fázom, feltekerem a fűtésen a szabályzót azt problem solved vs ki kell menni a hidegbe fát vágni meg gyűjteni meg begyujtani tiszta hamus lesz a kezecském jaj)Ezeknek az embereknek egyre többet és többet kell fizetniük egyre kevesebbért.