• Komolytalan
    #39
    Amit írnak csillárd ft összeget, az az "elmaradt haszon" című hazugság. Vagyis Vér István 12 éves nem vette meg a fényképboltot 300ezerért, hanem küldött 1 SMS-t a szülinapjára kapott mobiltelefonról, és úgy töltötte le. Ezzel Vér István 300ezer Ft-al károsította meg az echte ungarishe Adobe-t.
    Rajtad kívül mindenki - igen, az APEH, kormány, rendőrség is - tisztában van azzal, hogy ha Vér István nem tudná SMS-ért letölteni a fotóboltot, akkor maradna a pain(t)nél, nem pedig megvenné 300eFt-ért, mert ennyi pénzt még az apja se látott egybe, nemhogy ő. Így viszont küld egy 1000Ft-os SMS-t, amiből 200Ft rögtön ÁFA, 400Ft rögtön megy a multinak (a maszop kormány szempontjából ez még jobb is mintha adó lenne, mert nem kell szórakozni előnytelen szerződésekkel, hogy a közpénzt a multik zsebébe pumpálják), 400Ft meg megy az SMSweb szolgáltatás üzemeltetőjének. Akinek egyrészt vannak költségei, a maradékból meg fizet adót, stb.
    Éppen ezért, mivel mindenki tudta, hogy az SMSWeben nem Vér István 1000 év múlva milliókat érő, de jelenleg enyhén értéktelen kézi rajzaiért fognak fizetni, hanem tört fotóboltért, filmekért, zenékért, stb, sem a rendőrség, sem az NBH, se senki nem csesztette az SMSweb üzemeltetőket. A fizetős ftp más, ott nem megy keresztül a telefontársaságon a lé, hanem magán számlára kerül, vagyis abból az állam semmit se lát. Azt üldözik is keményen. De az SMSweb az hallgatólagosan elfogadott tevékenység, magyar cégnek kárt nem okoz, a külföldi meg le van tojva.