Ulkesh#64
"A 6 éves PDA-on megnézetm a kedvedért, valóban hazudtam 3 másodperc volt az utoljára olvasott könyv, netbookon meg 6 másodperc nem 5...ja most éppen 300 könyv van rajtuk…"
Ember ki beszélt PDA-ról??
Atom alapú rendszerről volt szó Windows-sal és Mobipockettel.
Ha meg azt állítod, hogy 5-6 másodperc alatt a netbook-odon megnyitja, akkor ne haragudj, de nem kéne füllentened. Jó pár gépen megnéztük és bizony a Mobipocket, mivel minden indításkor feldolgozza a teljes adatbázisát mindenhol lassan indul, ha sok a könyv alatta. Lásd videó.
"Az ilyen videókat meg nem kajálom be, tele van a net nem egy kamu videóval mindenről…"
Érdektelen, hogy mit hiszel el, vagy mit nem. Egyébként ha igazat mondanál azzal, hogy a netbookodon 5-6 másodperc akkor vajon milyen gépen kellett volna videót készítenem a majd fél perces induláshoz? :) Ember, gondolkozz.
"Sajnálom, hogy nálad az usb csak a pendrivve-ig terjed, nálam vannak külső winyok azon vannak a filmek. Így nálam alap, hogy feltöltöm a filmet a gépre aztán megy, vagy rádugóm az xboxra, vagy a ps-re…"
Nálam meg nem. Egyszerű az oka. Minden filmem HD már jó ideje (egy Linux alapú médialejátszót raktam össze a TV alá és csak azon tárolok filmeket és csak HD-ben), azt meg a netbook sem viszi, szóval mindenképpen konvertálni kell.
Pontosabban az iPad-hoz mivel elsősorban otthoni használatra szánom elég, ha AirVideo-val megosztom a stream-et, az AirVideo az 1080p-s MKV-t is röptében áttömöríti a céleszköz felbontására, felirattal, kiválasztott hanggal együtt. Ha meg utazok, akkor van rá fél órám, hogy átkonvertáljak 2-3 filmet h.264-be.
"én elhiszem, hogy neked tényleg megfelel egy darab sz@r amire rá van festve az alma logó"
Eddig mégis úgy tűnik, hogy a konkurens tabletek érdemlik ki a rakás sz@r kategóriát, lásd WePad :D
"Én kamerával szoktam skypolni a családommal, évente kétszer látom őket élőben, a többi alkalommal meg a kamerán keresztül."
Próbáltad már tablettel? Én igen. Nagyon tetszik, amikor minden tapasztalat nélkül elképzel valaki valamit és ahhoz ragaszkodik.
Akkor még egyszer. Egy mobil, kézben tartott eszközre képtelenség olyan képstabilizátor megoldást létrehozni, ami normál használat mellett folyamatosan a épen tartana. Lehet állvánnyal bohóckodni, vagy görcsbe rándult testtel és kézzel kitartani a lapot, amíg beszélsz, de ez nem igazán a normál hétköznapi felhasználása ezeknek az eszközöknek.
Igen, bele lehetett volna tenni és biztos idővel egy következő változatban benne is lesz, de akkor sem fogja kiváltani a webkamerát, mert ez az eszköz nem erre való.
"Nekem fontos az usb, és a kártya olvasó, mivel használom őket mindennap."
Igen, használod. Mivel is? Ja a desktop gépeddel és a notebookoddal.
Egy tablettel, amire csak pár családi képet rak az ember fel és évente párszor mikor utazik és nem visz magával notebookot akkor áttölti a képeket rá nem ugyanez a helyzet.
Az a gond, hogy sokan azt képzelik, hogy ez egy notebook billentyűzet nélkül és mindazt kell tudnia, amit annak. Nos nem az és nem kell tudnia. Ez egy végberendezés, a lényege a média (könyv, újság, web, zene stb.) tálalása és nem annak létrehozása és tartós tárolása.
"Amúgy HP kb. 8 éve gyárt különböző taperolós cuccokat, pda-tól kezdve a all in one pc-ig. Van tapasztalatuk nem is kevés. "
Nincs tapasztalatuk.
Ők tabletPC-ket gyártottak és a Slate is az lesz és ezért alapból bukásra is van ítélve. A Microsoft lassan 10 éve próbálja elterjeszteni a tabletPC koncepciót és szinte teljes az érdektelenség, mert a desktop rendszer és alkalmazáscsomag nem alkalmas ilyen használatra. Az meg, hogy a HP rittyent egy felületet a Windows fölé, amivel tudsz zenét hallgatni és videót nézni nem menti meg a hibás koncepciót.
"A wifi-s dolgot nehezen hiszem el, hogy túl erős lenne, a neten számtalan videó, és cikk van arról, hogy az Iphone wifi és 3g-s dolgai elég gyengék illetve rossz a szoftver. Nem látja otthon a netet, nem látja a gépet, és társai. "
Nem kell elhinned. De gondolom nem viccből nem engedik be az USA-nak gyártott iPad-ot Izraelbe ezzel az indokkal.
A 3GS-nek meg semmi baj a wifijével, mert jobb jelet fog, mint a Wind. :)