Ulkesh#58
"A Slate eleve taperolásra fejlesztett Windows7-et tartalmaz."
A Windows7 nem egészen erre van kitalálva, van kiegészítése a touch funkciókhoz, de egy eleve erre fejlesztett rendszerhez képest messze van mint Makó Jeruzsálemtől.
"Nem adja meg azt a szabadságot, hogy pl a külső vinyómon vannak filmek, akkor csak rádugom, átmásolom és nézem."
Nem igen akarok egy tableten filmeket nézni, arra ott a TV. Ha meg utazom, akkor meg úgysincs külső vinyós probléma :)
"elmegyek fotózni, rádugom a memória kártyát és nézem hogy mit alkottam"
Ezt iPad-el is megteheted, van kamera kit hozzá. De a legtöbb embernek ez vagy soha nem kell, vagy ritkán, így egyáltalán nem érdekel, hogy egy olvasót, vagy egy port fordítót kell rádugnom arra a 2 percre míg áttöltöm a képeket.
" Esetleg ha Skype-olni akarok akkor, nincs benne kamera hogy képet is közvetítsek"
Nem fogod elhinni, de én még desktop gépen sem használok kamerát és ismerősöm sincs aki ezt tenné. Egy tabletnél meg jó móka fixen megtartani, hogy nem hullámozzon a kép ahogy vele mozogsz.
"És ne mond azt hogy tengeri beteg leszel attól hogy lehuppansz a székbe és tartod magad előtt, ölben, vagy beteszed egy álványra."
De mondom, mégpedig azért, mert veled ellentétben én már használtam olyan tablet-et amin volt kamera és gyakorlatilag használhatatlan volt emiatt. Egy tabletet meg mi a frásznak tennél állványra? Ha kötött megoldás kéne, akkor használj notebook-ot.
"Vagy hogy nem tudok letölteni egy programot a netről, hogy esetleg később PC-re felmásolva telepítsem. "
???
És mégis ilyet minek tennék? Adott programot amit desktopon akarok használni, azt desktopon is töltöm le, fel sem merülne bennem, hogy bármilyen kézi eszközre mentsek ilyesmit (egyébként is megoldható, de mi a francnak?).
"Vagy éppen hogy megnézzek egy videómegosztó oldalon egy filmet (nem Youtube). "
Mondj egy tényleg használható videómegosztót, aminek nincs iPhone/iPad-es lehetősége.
"Az meg már egy másik dolog hogy én Google Chrome-ot használok böngészére (illetve újabban Comodo Dragon-t). Nekem ez a kényelmes, a kis kiegészítőkkel, amiket napi szinten használok. Miért van rámeröltetve egy másik program?"
Szakadj már el a desktop beidegződésektől. Én is Chrome-ot használok Win alatt de fel sem merül bennem, hogy hiányozna bármelyik kiegészítő amikor pl. iPhone-ról netezek. Neked konkrétan mi hiányozna??
"Ha ezek fölött még szemet is húnyunk akkor is pofátlanul sokat kérnek érte a tudásához képest. Most ne az almát nézd, meg az újdonság varázsát, hanem a tényleges értéket. 150 ezer forintért egy játékra alkalmas notebook-ot veszel amin azt csinálsz amit nem szégyelsz."
Egyrészt nézd azt, hogy egy sima natúr ebook olvasó ami hasonló képmérettel rendelkezik pont ugyanennyibe kerül, pedig semmit nem tud az iPad-hez képest.
Másrészt nem tudom, de nálam a 499 dolcsi még véletlenül sem 150 ezer forint.
Harmadrészt, meg az általad emlegetett netbooktól akarok éppen szabadulni, mert több kényelmetlenséggel jár, mint az iPad.
"Az iPad tényelg csodás, csak mégcsodásabb és mégtöbb értelme volna ha képes lenne a saját lábán megállni. "
Lényegében egy olyan eszköznek amit eleve egy másik kiegészítésének szánnak, tényleg lenne értelme, hogy önállóan is mindenre használható legyen, bár van egy jó hírem, ezt már feltalálták, ha jól emlékszem úgy hívják, hogy notebook. :D