A Slate eleve taperolásra fejlesztett Windows7-et tartalmaz. Aztán feltennék rá egy média lejátszót, ami visz bármit (gom player pl), és el is lennék mint a befőtt. Nekem az iPad-ban a legnagyobb hiányosság, hogy nem lehet önálló platformként kezelni, mert ha bármit akarsz rajta módosítani (zene, videó, képek) rá kell dugnod egy PC-re.
Nem adja meg azt a szabadságot, hogy pl a külső vinyómon vannak filmek, akkor csak rádugom, átmásolom és nézem. Vagy ha elmegyek fotózni, rádugom a memória kártyát és nézem hogy mit alkottam, vagy ugyanez a memkártyás kamerámmal. Esetleg ha Skype-olni akarok akkor, nincs benne kamera hogy képet is közvetítsek. És ne mond azt hogy tengeri beteg leszel attól hogy lehuppansz a székbe és tartod magad előtt, ölben, vagy beteszed egy álványra. Aki ennyi remegéstől rosszul van azt fel se veszem skypra ( :D ). Vagy hogy nem tudok letölteni egy programot a netről, hogy esetleg később PC-re felmásolva telepítsem. Vagy éppen hogy megnézzek egy videómegosztó oldalon egy filmet (nem Youtube). Az meg már egy másik dolog hogy én Google Chrome-ot használok böngészére (illetve újabban Comodo Dragon-t). Nekem ez a kényelmes, a kis kiegészítőkkel, amiket napi szinten használok. Miért van rámeröltetve egy másik program?
Ha ezek fölött még szemet is húnyunk akkor is pofátlanul sokat kérnek érte a tudásához képest. Most ne az almát nézd, meg az újdonság varázsát, hanem a tényleges értéket. 150 ezer forintért egy játékra alkalmas notebook-ot veszel amin azt csinálsz amit nem szégyelsz. Míg ezzel csak azt tudod amit engednek. És az bizony elég kevés egy nem teljesen IQ-0 felhasználónak. Ha legalább egy nyamvadt kártyaolvasót tettek volna rá és egy lejátszót ami bármit megnyit... de nem, majd az X-edik generációban biztos lesz. Szépen lassan adagolják majd az újdonságokat, és +1 USB-ért, vagy +1 SDHC olvasóért majd elkérnek megint 150 ezreket. Apple üzletpolitika.
Összegezve: Az iPad tényelg csodás, csak mégcsodásabb és mégtöbb értelme volna ha képes lenne a saját lábán megállni. Nem hiszem hogy olyan nagyon nehéz lenne megoldani a fenti problémákat. Pár új gomb kellene bele meg a mögötte található programok. Apple kitalálna erre is egy egykattintásos (taperolásos) megoldást.