• norbre
    #20
    "A természet törvényei ránk is igazak. De pont azért ismerjük meg őket hogy megtaláljuk az érvényességi határukat és megkerüljük őket ha lehet."

    miért kellene megkerülni ha lehetne ezzel harmóniában is élni? miért gondoljuk hogy jobban tudjuk?

    "A génjavítást úgysem az összes emberen hajtanák végre, és nem az összes génükön. Arról nem beszélve hogy az emberek nem akarnak ugyanolyanok lenni. A génmódosítás mindig kiváltság lesz"

    sok mindenről gondoltak már hasonlót ami mára tömegcikk, tömegszolgáltatás lett

    "Az ember csak azért maradt életben mert megváltoztatta a környezetét, és saját magát. Persze lehet hogy tudnánk természetesen is alkalmazkodni a változásokhoz, de sokkal valószínűbb hogy kihalnánk."

    miért lenne valószínűbb? kipróbáltuk? nem azért kezdtünk eszközöket használni hogy ne haljunk ki.. nemcsak az ember használ eszközöket és azok akik így tesznek sem azért teszik mert a kihalás küszöbén állnának

    "Nekem például rosz a szemem. A természetes megoldás az hogy kevesebb élelmet szerzek és meghalok, vagy legalább is hátrányba kerülök párválasztásban. Ez számomra elfogadhatatlan."

    nem csak a tökéletesek kiváltsága az élelem és a párválasztás.. lehet hogy több idő és több munka, de nem lehetetlen.. és ez is jellemző a világunkra.. mindenki azonnal és a lehető legkevesebb befektetéssel akar elérni mindent.. ez valahol normális, mert a természet is törekszik a minimális ellenállásra.. viszont nekünk semmi nem elég gyors, és semmi nem elég

    és valóban az ember nem képes elfogadni azt hogy a dolgoknak van rendje.. születés, élet halál, változás..