• philcsy
    #18
    "azzal vitatkoznék hogy kinőttük a természet szabályozó rendszerét"
    A természet törvényei ránk is igazak. De pont azért ismerjük meg őket hogy megtaláljuk az érvényességi határukat és megkerüljük őket ha lehet.

    "azt sem gondolom hogy a hibás géneket feltétlenül ki kell javítani"
    Az alternatív megoldás vagy nem humánus, vagy hosszútávon gazdasági csőd.

    "steril és a biodiverzitástól mentes világ"
    A génjavítást úgysem az összes emberen hajtanák végre, és nem az összes génükön. Arról nem beszélve hogy az emberek nem akarnak ugyanolyanok lenni. A génmódosítás mindig kiváltság lesz. Meg mindig lesznek akik nem vetik magukat alá az eljárásnak. Szóval ettől nem kell félni.
    Valósabb veszély ennek inkább az ellenkezője, az ember hosszútávon több fajra fog szakadni. A társadalom jelenegi szétszakadozása hosszútávon eredményezheti ezt.

    "miből gondoljuk mi emberek a jó esetben pár ezer éves (és lássuk be koránt sem teljeskörű és tökéletes) tudásunkkal hogy ennél jobbat tudunk alkotni, vagy hogy a változáshoz ne tudnánk alkalmazkodni természetes módon?"
    Az ember csak azért maradt életben mert megváltoztatta a környezetét, és saját magát. Persze lehet hogy tudnánk természetesen is alkalmazkodni a változásokhoz, de sokkal valószínűbb hogy kihalnánk.

    Nekem például rosz a szemem. A természetes megoldás az hogy kevesebb élelmet szerzek és meghalok, vagy legalább is hátrányba kerülök párválasztásban. Ez számomra elfogadhatatlan.