• Kornan
    #11
    Ez egy nagyon összetett kérdés.

    Minél többen vagyunk annál több lehetőségünk van és a túlnépesedés nem a fejlett társadalmak baja. A többi országban sem az a megoldás, hogy nem etetjük a népet és akkor nem nő, hanem létezik erre humánusabb megoldás is, ahogy pl Kínában szabályozzák valamilyen szinten a születéseket. Nagyobb problémát jelentene ha az emberek alultápláltak lennének és az élelemért kéne harcolniuk, mert nincs elég. Itt sem a technológia a hibás, mert vannak lehetőségek a túlnépesedés megállítására, csak sajnos sok társadalom nem él vele. Ez az emberi butaság.

    Betegségeknél is, vannak olyan betegségek amiket nem tud leküzdeni az emberi immunrendszer. Vagy ha le is tud nagyon legyengíti azt ideiglenesen utat nyitva más betegségeknek, pl ráknak. Meg attól még , hogy valakinek gyenge az immunrendszere és fizikailag is gyenge lehet értékes tagja a társadalomnak. Pl lehet, hogy nobel díjas tudós. Stephen Hawkingot sokszor szokták felhozni. Nincs szükség rá, hogy mindenki erős legyen.

    Szerintem már kinőttük a természet szabályozó rendszerét és annak szükségességét. De abban igazad van, hogy nincs semmilyen szabályozó rendszerünk, ami jó irányba terelné pl a biológiai fejlődésünket. Mivel a biológiai fejlődésünk elhanyagolható mértékű a technológiaihoz képest, ezért remélhetőleg a technikával tudjuk majd ellensúlyozni annak negatív irányát.
    Például génmanipulációval kijavítani a hibás géneket.

    A technológiai fejlődés és a korlátaink átlépése nélkülözhetetlen a hosszútávú túlélésünk szempontjából. A környezet jelenlegi állapota nem tart örökké. Előbb utóbb annyira megváltozik, hogy ahhoz már természetes módon nem tudunk alkalmazkodni.