A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Malarki #414943 Félreértettél, nem hozzászólások elejét nem rád értettem, hanem a wot communty-re kollektíve. Bármilyen felületet nézel, akár a hivatalos fórumot, akár Redditet, akár Facebokot, akármit, az összes tele van ilyen értelmetlen bömböléssel. "Megint csupa idiótával játszom", "megint csal az mm", "megint belőttek goldamoval", "megint egy op prem", stb. Most hogy itt van még egy maraton megint előjött hogy mennyit KELL játszani naponta hogy meglegyen a tank, mintha erre bárki is kényszerítene bárkit. Na de mindegy, nem ez a lényeg, itt szerintem csak félreértettük egymást.
De az utolsó beszédesre nem tudok nem reagálni, ugyan is tévedsz. A +/-25% random nem azt jelenti hogy hosszútávon átlagra jön ki a végérték. Sok ember egyszerűen nincs tisztában a valószínűségszámítással. Bár én se vagyok díszdoktor a témában, azért valamennyit foglalkoztam vele.
Nézzük csak a sebzést, azt a legkönnyebb elmagyarázni. 100-as alfád van mert azzal könnyű számolni :D Ez azt jelenti hogy valahol 75 és 125 között fogsz sebezni. VISZONT mindegy egyes lövés külön számolódik, nem befolyásolja se az előző se az azt követő. Mit jelent ez? Azt hogy te lőhetsz 628 ezerszer sorozatban 75-öt, az is teljesen rendben van. Sokan ezt nem értik, hogy az átlagsebzés azért átlagsebzés mert ez a lehetséges sebzések átlaga és nem azt hogy ennyi lesz a lövéseid átlagértéke. És ugyan ez vonatkozik mindenre amit rng irányít a játékban. Az átütésre, a sebzésre, hogy hová megy a lövés a célkörben, a pályaválasztásra, az mm-re.
A KV-2-es esetre. Ha már pszichológiai alap említettél, szerintem itt is maradhatunk ennél. Az hogy téged 10-ből 8-szor célzás nélkül telibe vernek egyrészt előfordulhat, mert ha a tankod benne van az ellenség célkörében akkor oda éppen annyi eséllyel megy a lövés mint bárhova máshova a körön belül, másrészt szerintem csak túlzol. Ha visszanéznék azt a tíz lövést lehet hogy kiderülne hogy csak 2-szer találtak el célzás nélkül. Ilyen az emberi agy, a rossz dolgokra sokkal jobban emlékszünk mink a jókra. Szóval ez a 2 találat jobban megmaradt benned mint a másik 8 ami nem talált el.