banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Pares
    Elsősorban felejtsd el, hogy könnyű tank, mert nem úgy kell vele játszani. A T49 inkább egy relatíve mobilis, közvetlenül lövő tornyos arty. Felszerelésnek venti, gld-t és vstab-ot tegyél rá, a legénységi skillek esetén is először az összes olyat válaszd, amelyik befolyásolja a szűkülést. A töltésidő csökkentését felejtsd el. Azt előre mondom, hogy az ágyú elég random, mind a pontossága, mind a sebzés, de azért vannak rá módszerek, hogy az rng hatását redukáld.
    Az nyilvánvaló, hogy csak HE-t szabad vele használni (a prémium HE-nek nagyobb az átütése és a splash rádiusza, de sokkal drágább, viszont annyival nem jobb a standard HE lőszernél). A lánctalpakat és a spaced armoros részeket kerülni kell, lehetőleg úgy kell helyezkedni lövés előtt, hogyha rálősz a tankra, akkor a legnagyobb esélye annak legyen, hogy páncélozott részt találjon el.
    De legfőképp türelmesnek kell lenni, van, hogy összesen 3-at lövök egy csatában, viszont ezzel a tankkal akár 2 lövésből is tudsz 1800-at sebezni...
    A szűkülést nagyon ajánlott megvárni, akár milyen hosszú is. Teljesen beszűkülve az esetek többségében (és ha nem totális rng ellenszélben játszol, de ezt majd érezni fogod) a célzókör közepe felé száll a lövedék. A csata elején én be szoktam álni és rá szoktam fókuszálni az olyan helyekre, ahol többnyire jön szembe tank, szóval rögtön az elején le tudok adni egy lövést.
    A másik nagyon fontos dolog, ami szerintem ennél a tanknál egyedi, hogy a toronyforgás jobban szétugrasztja a célzókört, mint a tank forgása. Vagyis ezzel a tankkal úgy kell kinézni a fedezék mögül, hogy előre beszűkültél abba az irányba, ahová lőni fogsz, hogy csak minimálisat kelljen forgatni a tornyot, miután kinézel.
    Az az ideális, ha papír tankokba tudsz lövöldözni, akkor a legnagyobb az esélye, hogy a 900 körüli sebzéseket beadja. A könnyű tankokat viszont mindaddig kerüld el, amíg nem vagy benne eléggé biztos, hogy ha rámész, akkor meg is hal. Mert ha nem hal meg, és nincs aki segítsen, akkor szinte az összes többi könnyű tank 1v1-ben kifiléz, amíg újratöltesz. Ráadásul őket a legnehezebb eltalálni, ugyanis gyorsak (és gyorsabbak és mobilisabbak mint te), és többnyire kis célpontok...
    A legnagyobb előnye, és számomra az egyik, ha nem a legvonzóbb tulajdonsága a tanknak, vagyis inkább az ágyúnak, hogy az esetek 95%-ban akár melyik tankra lősz és akár hol találod el, sebezni fogod. A legpapírabb könnyű tanktól a legpáncélozottabb nehéz tankig. És szinte minden sebzés kritikus sebzés is. Nem kell azon aggódni, hogy lepattansz vagy nem ütöd át. A lényeg, hogy eltaláld a tankot, minden más (hogy ne lánctalpat és spaced armort lőj), csak extra a nagyobb sebzés eléréséhez. A legjobb fegyver a sidescrapelő és hulldownozó tankok ellen. Amíg a top tankok pattognak egymásról meg nem ütik át egymást, addig te szépen tudsz belőlük csipegetni (és nem kicsiket, 300-400-akat simán lehet). De nyilván seggbelövöldözni a legérdemesebb az ellenséget.
    Az autoaim is a barátod lesz. A csata hevében, ha nem tudsz pontosan célozni, nem használhatod a sniper módot, nem tudsz beszűkülni, mert közel az ellenség, vagy akár mi, akkor az a biztos, ha autoaimel lősz. Ahogy az artyk csinálják td módban a rájuk rontó lightokkal.
    A sniperkedéstől se tántorítson el az óriási célzókör. Teljesen beszűkülve elég megbízhatóan lehet vele akár 300+ méterekre is eltalálni tankokat. Ha van egy jó célpont, akkor simán meg lehet próbálni. Persze inkább álló tankokat kell lőni, de mivel sose tudod, hogy az rng mivel lep meg, ezért ha vállalkozó lelkű vagy, akkor lehet próbálkozni reménytelennek tűnő lövésekkel is :D.
    Én gyakran játszok vele nehéz tankokat támogató stílusban, vagyis a nehéz tankjainkat használom egyszerre páncélnak, golyófogónak, akikre ellövi magát az ellenség, és figyelemelterelésnek. A tipikus könnyű tankos és közepes tankos helyeket nem szoktam erőltetni, mert nem vagyok elég mobilis, és az ágyú sem a gyorsan mozgó és kis célpontok ellen a leghasználhatóbb, plusz ha ellövöm magam, akkor mindenki tudja, hogy szabad préda vagyok.
    Úgy kb. ennyi lenne az iránymutatásom.