A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
András77 #382241 Autoaim előnye, hogy a célon tartja az ágyút és még a torony mozgatása esetében is folyamatosan szűkül a célzókör, ameddig lehetséges. Nyilván álló célpontnál és toronynál nagyobb pontosság lehet, mint egy forgó torony esetében, de az autoaim-el el lehet érni ezt az elméleti határt.
Kézzel mozgatni meg nagyon nehéz annyira finoman mozgatni az egeret, hogy ne legyen benne hirtelen rántás, ami a célkör azonnali szétesését eredményezi. Vannak spéci játék egerek horror áron, amik állítólag meg tudják akadályozni a hirtelen mozdulatokat, van ilyen funkciójuk legalábbis, hogy elsimítják a mozgást. Én nem próbáltam még, hogy milyen lehet azokkal játszani, mert túl drágák nekem.
Nem tudom, hogy ez mennyire konteó, de szintén csak megfigyelés és a szórás nerf óta van, hogy ha picit is ránt az ember a tornyon, akkor iszonyatosan pontatlanná válik a lövés. Elméletben semmi nem indokolja, se a célzókör nagysága se a hivatalos szóráskép, de mégis így működik. Itt inkább a szerver oldali késleltetés lehet a ludas, amit szintén kiküszöböl az autoaim, mert a szerver a tankon tartja a célkeresztet.
Az autoaim igazi hátránya az, hogy mozgó ellenfél esetében szinte garantált a mellé lövés és hogy a tankok legkeményebb, legpattintósabb részére céloz. Vannak kivételek, az igen gyors lövedékkel rendelkező tankok, pl leopard1, amx30 stb képesek auotaim mellett is betalálni mozgó célpontba közepes távolságra. Nyilván nem egy 60-al vágtató light tankba, de azért kitapasztalható, hogy mikor fog betalálni. A másik meg a papír tankok, azokat sebezni fogja az autoaim, hiába a közép részre céloz.
Az is egy jó taktika szerintem, hogy megvárja az ember az autoaim becélzást, akár a mozgás közbenit is és amennyire tudja oda fókuszál, felengedi az autoaim-et és úgy lő kézzel a becélozva. Ezt viszont sokat kell gyakorolni, mert a felengedés során széteshet a célkör.
Illetve itt jöhet ki egy újabb előnye az autoaim-nek. Én nem használom az illegál növényzet eltávolító modot és egyébként kiba nehéz rácélozni egy olyan tankra, aminek csak a körvonala látszódik, pláne ha rohan, pláne ha csak részben látszódik. Ilyenkor segít az autoaim, mert utána tudom, hogy hol van pontosan az ellenfél még a "dzsungelen" keresztül is. Célozni viszont itt is manuálisan érdemes, mert mellé fog menni különben vagy lepattan (kivéve papír tank és/vagy a nagyon gyors lövedék tankok).
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.28. 14:30:48