A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
András77 #380353 Bárkit kérdezel, mindenképpen szubjektív véleményt fogsz kapni, ráadásul pár csata alapján nehéz levonni egy olyan következtetést, hogy undorral mész ki a garázsból vele 90-100 csata után vagy azt mondod, hogy jó érzéssel, mert tudod, hogy mit kell vele csinálni.
A legtöbb prém tanknál azt kell megtanulni, hogyan kompenzáld ki a lerontott tulajdonságát. Én azt tapasztalom, hogy bármit ki lehet kompenzálni gyakorlattal annyira, hogy már élvezetes legyen a tankkal egy idő után, de egyetlen dolgot nem lehet. Ha sz.r, hígf.s az ágyúja. Csinálhatsz bármit, lehet bármekkora tapasztalatod az adott tankkal, de egy sz.r ágyú megkeseríti a játékot annyira, hogy egy idő után már semmi kedved kigurulni a tankkal.
Valahogy úgy közelíteném meg, hogy 3 pontot ér a pontosság, célzásidő és az átütés, 2 pontot a gun dep, alfa sebzés. RoF/DPM és a lőszer sebesség és 1-1-1 pontot a lőszerár (lőszer típusonként külön nézve, normál lőszer 0-1 pont, arany 0 pont, he 1 pont, mert általában olcsó).
Talán minden eszembe jutott, de ha kihagytam valami paramétert, akkor értelemszerűen hozzá kell adni csak. Lehet rész pontokat is adni, tehát mondjuk DPM-re 1 pontot, mondjuk ha tier pontonként x200 felett van, vagy ilyesmi.
Ez a lista nagyjából azt az elvet követi, hogy mennyire nehéz kikompenzálni egy-egy tulajdonságát az adott ágyúnak.
Tier8-t nézve, van 3 prém tankom, SP, WZ111 meg FV. Ebből a 3-ból, a WZ egyértelműen a legsz.rabb ágyúval rendelkezik, egyedül az alfa sebzés meg a DPM, ahol jobb, mint a többi kettő, de a pontosság-célzásidő-átütés mind 0, maximum 1 pont, gun dep 0 egyértelmű (kell is küzdeni vele, hogy kikompenzáljam) stb.
A gyakorlatban ez úgy jelenik meg, hogy a WZ-vel nagyon sz.r érzés kigurulni, de ha ilyen x3-x5 akció van, akkor kredit gyűjtés + legénység fejlesztés miatt muszájból kimegyek vele, de sz.r érzéssel, mert a 113 viszont nagy kedvencem, oda kell a legénység és a kredit hozam is elfogadhatóan jó.
Az SP-nek elég pontos (2 pont) és jó célzásidejű (3pont), de gyenge átütésű (0-1 pont) ágyúja van, gyenge alfával (0-1 pont), de jó gundep (2 pont) és elfogadható DPM (1 pont) átlagos lőszer sebesség (1pont). Az SP ágyúján nagyon sokat javít a nagy átütésű arany lőszer, ami viszont drága, úgyhogy az összkép nem sokat változik, de mivel az ágyú így használható lesz, hiszen pontos és jó a célzás idő és most már átütés is van, ezért összeségében így már az elmegy jelző ráillik. Értelmes mennyiségű arany lőszer mellett persze, tehát ha ki kell szedni egy ellenfelet, mert ott van mögötte még mondjuk 1e hp, amit tudok sebezni, akkor kiszedem arannyal és lesebzem a pluszt is, de ha 1:1 és ennyi, akkor próbálkozom alap lőszerrel meg ilyesmi az elképzelés, tehát nem full arany, de az SP elbír pár arany lövést, okosan használva.
Az FV viszont a legjobb ágyúval rendelkezik, talán az összes tier8 prém tank közül. 3-3-3 pont, 2 pont gun dep, 1 pont alfa, de 2 pont lőszer sebesség. 0 pont a lőszer ár, mert sajnos drága az alap lőszer. Az FV egyéb negatív tulajdonságát viszont ki lehet kompenzálni. Lassú? Ok, akkor taktikusan játszok vele. Nincs páncél? Van domb és gun dep és kiváló látótáv is. stb.
Az FV-vel kifejezetten szeretek kigurulni, mert annyira jó az ágyúja, hogy tudom, hogy nem lesz vele kínszenvedés a sebzés.
Ennyi. Lehet vele vitatkozni, de én nagyon sok csatát beleraktam mindegyikben, nem a levegőből sz.ptam ki, amit gondolok. Egy idő után kifejezetten rühellek sz.r ágyús tankokkal kimenni, nem érdekel, hogy milyen módon lehetne kompenzálni, mert nem akarom a sz.r ágyút kompnezálni, mert idegállapotba kerülök miatta, mindig a legrosszabkor hagy cserben. Egyetlen 122mm-es 175 pen ágyús tankot nem tartottam meg, pedig talán az összeset kifejlesztettem, csak a wz maradt meg, ami prém tank.
Még egyszerűbben, szerintem bármit meg lehet tanulni kikompenzálni, de a sz.r ágyút ha meg is lehet tanulni kezelni, attól még utálatos egy tank marad az összes és egy idő után szerintem mindenki rühell velük csatába menni és szenvedni a sz.r ágyúval.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.13. 15:28:07