banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• yossarianHUN
    Hát én egyelőre nem tudom eldönteni, hányadán állok a 30 Protóval, pedig lassan a 100. csatámhoz közelítek vele. Jó gép, jó gép, de valahogy mégsem érzem. Baromi gyors, de a forgását keveslem, a magas végsebesség meg jó gyorsulás ellenére mindig kicsit lomhának érzem magam benne.

Az ágyúja meg baromi jó. Lenne, ha nem lenne olyan jó francia szokás szerint rohadt hektikus. Néha a légy bránerét is ellövi, néha a hegyoldalat se találod el vele. Ha meg teljes beszűkülés nélkül lősz vele, akkor szinte biztos a mellélövés, ami azért idegesítő, mert a célzásideje elég jó, de azért annyira mégsem. Bár lehet, hogy csak az M48 elkényeztetett. Az többek között azért zseniális, mert szinte nincs célzásideje. Kigurulsz, lősz, 400 méterre is biztosan találsz, az ellenséges tank meg mire egyáltalán elkezdene célozni, te már rég a fedezék mögött piszkálod a körmöd. Amit még nem szeretek a 30 Protóban, hogy akárki, akárhonnan lő rád, ha már egyszer elsült az ágyú, tuti, hogy sebződni fogsz. Ez tényleg nem pattint soha semmit, sőt, még mintha be is vonzaná a lövéseket. Egész hihetetlen szögekből és helyeken lövik be a tornyát, testét, mindenét. Gyakorlatilag ha csak egy ötcentis rész lóg ki a tornyod csücskéből, tuti, hogy betalálják, és sebeznek is rajta.

De hogy ne csak rosszat mondjak róla, modulsebződés tekintetében kellemesen csalódtam benne, a legtöbb francia géppel ellentétben egyáltalán nem modulsérülős, nem is ég, a lőszerét szerintem egyszer nem lőtték el 80-90 csata alatt. A vezetőt néha kikapják, különösen a frontális HE találatok, de a legénységsérülések se gyakoriak.

Egyszóval jó gép lenne ez, legalábbis gondolom az adatai alapján, és lehet, hogy többet is ki lehetne hozni belőle, de valahogy nem érzek rá hogyan, ami azért medeknél nem gyakran esik meg velem. Ez az átlagsebzésemen is meglátszik, bár a többi T9 meddel jóval több csatám van: Type 61 - 1981, M46 - 1980, T-54 1919, E 50 - 2241, AMX 30 - 1780.
    Aztán ki tudja, lehet, hogy csak még 100 csatát bele kell tenni, de egyelőre nem nagyon érzem mikor vezetem, hogy hol és mi lenne az én dolgom.