A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
M0RN1NGST4R #372952 Spoiler-be teszem, mert kicsit hosszú lett:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
igyekszem egy részletes és objektív véleményt írni a tankról, és megpróbálok nem túl elfogult lenni. Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy igen képzett legénység van a tankon, ami biztosan hozzátesz a teljesítményhez, sajna most nem tudok belépni a kliensbe, hogy pontosan milyen skillek vannak rajtuk, ezért megpróbálom fejből, valahogy így nézhet ki:
1. BiA mindenkinél
2. sixth sense, snap shot , smooth ride , Safe stowage
3-4: fogalmam sincs a sorrendre, de valahogy úgy nézhet ki, hogy van közte egy nagy csomó repair, situational awareness, recoon talán egy kis camo.
Equipment: VSTAB, VENTS, Gun rammer
Consumables: small repair kit, small first aid kit, automatic fire extinguisher
Jól látható, hogy az ágyu pontossága igencsak maximalizálva van és lehet, hogy emiatt nem érzem a szovjet ágyukra jellemző pontatlanságot (találati arányom 80%-os, míg az átlagos találati arányom úgy emlékszem 72% az összes tankra vetítve, de utóbbit szintén csak a kliensben tudnám megnézni).
Előnyök dióhélyban (igyekszem a type 59-hez hasonlítani, mert azt mondtad, hogy az a tank nagyon bejött)
A két tank felépítésben közel azonos, játékstílusuk szinte megegyezik.
-A T-54 mod 1 egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell rá Wet Ammo Rack-et tenni, nekem a Type-pal mindig gondot jelentett az, hogy belőtték a lőszerrekeszt, pedig ott is 4 skill-es legénységem van és van safe stowage is köztük (a többi skill azonos a t-54-es legénység skilljeivel, amolyan kötelező med skillek). A wet ammo rack hiányával felszabadul egy hely más berendezés számára és azt kell mondjam, hogy nálam a T-54 mod 1 még az átlagosnál (többi tankra jellemző) is kevesebb lőszerrekesz sérülést szed össze. Gyulladni sem igazán szokott még sérült üzemanyag tartályokkal sem. Mondjuk a gyulladás a type-ra sem igazán volt jellemző.
-ágyu szinte teljesen azonos átütés a két tanknál, de a T-54 célzóköre szerintem gyorsabban szükül és lövedék sem a célzókör szélére megy.
-90 mm-es oldalpáncél szépen pattint, remekül lehet sidescrapelni és remekül tud szórakoztatni, amikor az ellenfél elkeseredetten a sokadik lövés adja le mégis nyilvánvaló, hogy az pattani fog.
-bivalyerős UFP
-kis célpontot jelent (csakúgy, mint a type)
Hátrányok:
-A tornyon az ágyu körül meglehetősen vékony a páncél, 180 mm körüli átütéssel belőhető. Semmi értelme a vékonyka kupolát célozni, mert ez könnyebben belőhető, viszont azt nem veszem észre, hogy az ellenfelek ezt tömegével kihasználnák, még ha azonos tank ellen megyek is szemtől szembe, azok sem feltétlenül. Mindazonáltal a Type 59 féle hull down it emiatt közel sem biztonságos
-Gyenge LFP, gyengébb mint a Type 59-en (tanks.gg-n meg tudod nézni a különbséget, ami egyébként nem nagy.)
-Nincs tier limit-es MM, amiből következőleg főleg 10-es csatákban biztosan kell majd arany lőszert használnod egyes helyzetekben, viszont közel sincs úgy elveszve 10-es csatákban, mint ahogyan azt sokak beállítják, azért mégiscsak az egyik legpáncélozottabb közepes tankról van szó. Például az M46 Patton KR ugyan ezt az MM-et kapja, de az papír mindenhol (még a lövegpajzs is, szóval a hull down sem megoldás ennél az amcsi tanknál) és az átütése is csak 9mm-rel több.
-Kevés lőszer (megegyezik a Type 59-cel)
-44 km/h sebességlimit (viszont ezt az értéket a type-pal sem nagyon lépnéd át a jelen formájában)
Szubjektív vélemény: én kifejezetten szeretem az olyan tankokat, amelyeket leginkább a hibrid szóval tudnék jellemezni: pl SU-122-54 (mt-td), IS8 vagy VK4502A (ht-mt), SP (mt-ht), AMX30 (lt-td-mt) tehát ahol két játékstílus keveredik és ebbe nagyon jól illeszkedik a T54 mod 1 (de a type 59 is), ha ahhoz van kedvem, akkor heavyként is tudok vele játszani (páncélozottabb, mint egy Tiger II), ha inkább a közepes tankokra jellemző játékot akarok, akkor pedig úgy. Nincs még egy tank, amivel ilyen gyakran szednék össze tank ászt és az egyetlen pool's medálomat is ezzel szereztem egy 9-es csatában. Még talán annyi, hogy talán a Type 59 legenda miatt a Type még mindig kedvelt célpont és prioritást élvez az ellenfél körében (holott egy IS-sel is könnyedén ki lehet filézni), de a T-54 mod 1-et hajlamosak ignorálni; főleg magasabb tierben. Na akkor lehet kellemetlen meglepetéseket szerezni :D
Még talán annyi, hogy sok helyen olvastam a forumokban, az éppen aktuális karácsonyi/szülinapi Type 59-re áhítozós posztoknál, hogy aki T59-re vágyik, vegyen T-54 mod1-et, ugyan azt tudja, csak jobban. Nekem is ez az érzésem, jobban kézre áll.