World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

World of Tanks streamerino indul 17:10 magassában. 😊

Aki keresi kutatja: http://www.twitch.tv/mrscheff

"Az élet egyik legkegyetlenebb leckéje, hogy alkalmanként rá kell jönnöd, hogy a bolondoknak is lehet igazuk." - Winston Churchill Youtube csatorna: https://www.youtube.com/scheffTV

De tényleg, hol olvastad ezt. Én közel 1 éve tiszta vagyok, így nincs meg a fejembe az hogy milyen fórumokat kell/lehet nézni...

Ja, hát low tierben tényleg sok balanszolási probléma van.
Dehogy írták, ez Rita lábjegyzete.
ROMOTO
"- It's possible lowtier tanks will have +/-1 MM"
ugye-ugye, mondtam hogy sok balanszolási problémára megoldás lenne <#vigyor>,
a többinél nem látom hogy olyan nagyon szembe mentek volna eddig....
"(copying the AW PvE, which is good)"

Ez tényleg leírták? wow. Egyre jobban várom az open AW-t, ha már a wg-sek is ennyire dícsérik, hogy a mélytorkoztatásra nagyban építő játéktervezésüket ennyire képesek megváltoztatni. Szinte az összes pont olyan, amiért fél éve még SerB fuck you képét idézték volna vissza a játékosok felé, most meg.... Úgy látszik ellentétben a GayJinnel, ettől a játéktól most megijedtek.

Solten
Fut fat igerunk orrba-szajba? Ennyire sz@r a helyzet WG? Jo ha 1% majd megvalosul ebbol.

"we are listening to your requests and feedback"

Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.10.07. 15:32:47

Saor Alba

joe662
"Van az a furcsaság hogy ha arty-s IM-et csinálsz altünnek az artyk és az a TD-re stb.-re is igaz."
Nem,ez nem is igaz<#wilting>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

– We want to increase the role of armour, we are listening to your requests and feedback.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- It's possible Historical Battles will come as missions, in 2016, it is also possible it will come in the form of a team of players versus bots (copying the AW PvE, which is good)
- There are plans for Hungarian tanks (historians are collecting info)
- There are ideas to implement new equipment and to remove the ones that are pointless
- Customization will be actively developed in 2016, including equipment falling off from tanks when shot (when it's done it's done)
- New sounds will arrive with new motion physics
- WG has a list of mods they want to implement into the game
- It's possible lowtier tanks will have +/-1 MM

Váo, nagyon megtagadják a hitvallásukat.
Jóvanna, szociológusok közül se mindenki mókás. Meg bölcsész <#hehe>
ROMOTO
Ha valakit a cicaharcnál jobban érdekel a téma, korábban is linkelve volt, ha jól emlékszem lexlutortól. Engem őszintén szólva hidegen hagy a tartalma, egyéni habitus kérdése hogy ki mekkora feneket kerít a számára zavaró körülményeknek egy játékban, engem speciel annyira nem frusztrál mivel tisztában vagyok a körülményekkel és a saját képességeimmel...azok számára biztos nagyobb a probléma akiknél a fenti kettőből valamelyik hiányzik, vagy esetleg egy sincs meg <#hehe>
Igazi véletlen számsorozatot nem lehet algoritmusokkal előállítani. Az mindig álvéletlen lesz, ( Pseudo random ) ami visszafejthető.
Ettől függetlenül nagyon sok esetben bőven megfelel a véletlensége. Szerintem a WG is ezt alkalmazza, és bőven alkalmas a feladatra.

Vannak olyan esetek, amikor valóban véletlen értékek kellenek, azt általában úgy nyerik, hogy egy zajgenerátor kimenő jelét adott pillanatban megmérik, és abból eredeztetik a kapott értéket. És az nem fejthető vissza semmiképp.

nem,csak simán spotoljak ellenséget és tegyem lehetővé 3k csapatsebzést.

Nem ugy kell, hogy ne legy kozben spotolva?
pointer4
Na várjál, ha még matekhoz is értesz, akkor lehet szociopata, azok nagyon inteligensek 😄
pointer4
Behelyettesíteni egy képletbe a táblázatból, nem nagy logikát igényel 😄
Pales27
csak ne általánosítsunk 😄

Köszönöm, mindig is mókás szociológus bölcsész akartam lenni.
Azt hittem, a mérnököktől sem áll nagyon távol a logika, elvégre ők is elég jelentős mennyiségű matematikát használnak, de úgy látszik, naiv voltam.
Na ha ti ilyen nagy pszihomókusok vagytok akkor mondjátok el miért nem tudom megcsinálni azt a küldit amiben 3k sebzést kellene összehoznom felderítéssel?
Győzelem!
Csata: Mines
Járművek: T49
Szerzett tapasztalat: 1 044
Érkezett arany: 10
Szerzett kredit: 29 855
Csatában elért Achievement: Kiváló sofőr jelvény: "II. osztály"
Sebzés közreműködésed által 3599,akkor mi a tökömért nem jó?Már többször is megvolt.
Összesen több mint 5k sebzés bőven.

Mókás gyerek vagy. Most kicsit dolgoznom is kell, de utána folytathatjuk. <#vigyor2>
pointer4
A mérnök semmi másra nem jó, csak hogy ugyan azt megtervezze, ami már kész van, csak tized annyi összegből. Kispórolva amit csak lehet, hogy még működjön a dolog.
Miből gondolod, hogy tud érvelni ? Az a matematikusok dolga.
Azt hittem, befejezted. Azt állítom, hogy bármilyen, számítástechnikai randomgenerátorba bele lehet nyúlni. Ez sosem volt titok, ha kicsit is értenél hozzá, tudnád. A WoT-ban én erre sosem láttam bizonyítékot, ha te igen, akkor mutasd.
Pales27
Mérnök hallgatóként, ugyanazon a véleményen vagyok, mint yossarianHUN.
"- Amit tudunk az az hogy az MM és az RNG figyelembe veszi hogy adott tankon szopó ágon vagy éppen ellenkezőleg nyerő szériában vagy e."
erről annyit tudok, hogy az MM próbálja, elosztani, hogy azonos mennyiségben legyél a lista tetején és alján, ha sok időbe telne neki, hogy éppen top legyél, mert kevés a kisebb tank, akkor viszont így is, úgy is a lista aljára dob
"- Van ugye egy alap (25%) random faktor ami a lövésed pillanatában dől el és a találatra/átütésre vonatkozik."
tény, ehhez nincs mit hozzáfűzni
"- Van egy másik faktor, amit jellemzően a piros játékosokon figyelhetsz meg, halálpontosság és átlőhetetlenség formájában."
erről csak más játékosoktól hallottam eddig, én ugyanannyiszor pattanok fullhp-s narancssárgáról is és nekem is vannak halálpontos lövéseim...
"- Van az utolsó esély vagy mi a szösz, mikor az egylövésnyi HPjú játékosról pattansz."
egylövésnyi HP-jú játékosról miért ne lehetne pattanni? Ugyan annyiszor esik meg velem, mint bármi más, max bosszantóbb.
"- Van az a furcsaság hogy ha arty-s IM-et csinálsz altünnek az artyk és az a TD-re stb.-re is igaz."
ez se igaz, beállítottam a küldit hogy ki kell nyírni x artyt és annyi volt mint előtte
"- Ugye azt is mondták, hogy sok dezertálás és/vagy teamsebzés után az MM negatívan fogja kezelni az adott játékost."
erről nem hallottam, de ha így lenne biztos megmondanák, hogy elriasszák a team sebzéstől a játékosokat
"- A térkép loopok (ugyanazt a 2-3 térképet kapod állandóan) is befolyásoljhatják az MM-et"
na ezt én is tapasztaltam, gyakran 2x egymás után ugyan az a map van

😊 és igen a kígyó a farkába harapott.
Szóval azt állítod hogy a WG belövi 50-50%-ra a randomot (ami szerinted úgy működik hogy súlyozza a valószínűséget)?
Vagyis mesterségesen befolyásolja az RNG-t.
Köszönöm Emese.

(imádok bölcsészekkel vitatkozni)
Action X-et és ööö... Ööööööö... Valami rampage vagy mi a bráner, amiről senki se tudja hogy mi lesz, de T-22-t lehet majd nyerni vele.
Már szociológus is vagyok? Lám, a nap végére tiszta polihisztor leszek.
Úgy, hogy számítógépes randomgenerátoroknál megadhatod a lehetőségek valószínűségi szorzóját. Így A és B válrozójánál megadhatod, hogy teszem azt az A lehetőség szorzója 1.3, így a randomgenerálás során az A lehetőség kidobásának valószínűsége a B 1,3-szorosa lesz. Bizony nagy mágia ez.

A kreténezést meg akár be is fejezheted.
Hát nem csodálatos! Végre pezseg az élet a fórumon! 😄

Gyerekek ne vitatkozzatok már ilyen banális baromságokon.Inkább vitassátok meg hogy mi jót hoz a 10.0 patch.

Informatikus körökben tudják, hogy nincs 50-50% esélyre beállított random te nagyon okos.
Hogy állítasz be randomot bármire is te Kretén?

----
részemről befejezem, nem az én dolgom kitanítani Mr. szociológust
Utoljára szerkesztette: sempike, 2015.10.07. 14:19:20
Ma tényleg csupa retardált van.
Győzelem!
Csata: Highway
Járművek: T49
Szerzett tapasztalat: 473 (bírság a csapattársaknak okozott sérülésekért: 7)
Érkezett arany: 10
Szerzett kredit: 9 247 (bírság a csapattársaknak okozott sérülésekért: 7 566; kárpótlás a baráti tűz által okozott sérülésekért: 3 663)
Barom td belém kötött és nem hagyott békén,figyelmeztettem hogy jobb az ágyúm és egy lövéssel kinyírom,nem értette a célzást ,belém lőtt,megfordítottam a tornyot és oneshotoltam.<#mf2>

Akkor megidézzük Lammaert, aki majd elmondja neked, hogy informatikusként 50-50% esélyre belőtt randomgenerátortól is látott tízes-húszas sorozatokat?
Jajj, most nehogy bedurcázz már, egyem a szíved. Azért kell bizonygatnia, mérnök úr, mert civilizált berkekben úgy szokás, hogy ha valaki kiáll a közösség elé, és kijelent valamit, akkor azt érvekkel illik alátámasztania, ellenkező esetben kiröhögik. Ha én most bemennék a NASA HQ-ra, és kijelenteném, hogy az univerzum márpedig véznaujjú maki alakú, majd besértődnék mikor megkérdeznék, hogy ezt mégis honnan veszem, és elküldeném őket a rákba, akkor kiröhögnének, aztán meg még ki is dobnának a fenébe a biztonsági őrök.

Egyébként meg aranyos, hogy engem hívsz itt dilettánsnak, miközben te lobogtatsz olyan, messzemenő következtetéseket, amiket semmivel nem tudsz alátámasztani. Mellesleg nemtom mikor láttál sírni a random miatt, az artyk meg megint nem értem, hogy jönnek a szopóág témához, de ez biztos valami mérnök logika.
De ezt kivételesen komolyan gondolom. Biztos vagyok benne, hogy némi gyakorlással úgy dobhatok fel egy érmét hogy azt kapjam amit szeretnék.

Master91
azért kéne bármit is bizonyítani mert állítasz valamit. nem hisszük el, bizonyítsd be

Loltraktorral csináltam 15 killt és 15k sebzést. Hidd el. Képem/replay nincs. De hidd el. Nem hiszed el? akkor jön a szöveg:

"Amúgy meg egy tipikus bölcsésznek tűnsz, aki megpróbál logikusan érvelni de sajna nem igazán megy neki mert már megint olyan terültre tévedt amihez semmi köze. Persze ez csak a saját véleményem (és nem csak erre a topicra vonatkozik). Ha nem inged ne vedd magadra. De kicsit unalmas a "hiszem ha látom szöveg""
Miért kellene neked bármit is bizonygatnom?
Amúgy meg egy tipikus bölcsésznek tűnsz, aki megpróbál logikusan érvelni de sajna nem igazán megy neki mert már megint olyan terültre tévedt amihez semmi köze. Persze ez csak a saját véleményem (és nem csak erre a topicra vonatkozik). Ha nem inged ne vedd magadra. De kicsit unalmas a "hiszem ha látom szöveg" aztán két hét múlva te is itt sírsz a random meg az artyk miatt.
Részemről a téma lezárva.
Pales27
ó szerintem Te a mellettem lévő állásban horgásztál és ellested a folyamatot 😊

Pales27
már nem tudok mást kitalálni ellene az az igazság 😄 ha azt mondom, hogy a hó fehér ő azzal jön, hogy márpedig fekete

Ne lődd le a poént. Biztos vannak újak akiknek élményt jelent ha felfedezhetik FosTalicska varázslatos világát.

Igazából Pales hosszú évtizedeket töltött az életéből azzal, hogy az érmedobás sötét titkait felfedve véghezvihesse ezt a sötét mágiát azon a holdfényes, horgászbotos éjszakán. Gonosz terve beteljesült, ördöngös, shaolin szerzetesek által edzett kézügyességének hála 16 fejet dobott, csak azért, hogy aztán az orrod alá dörgölhesse az SG fórumon. Hallottál a szuperholdról? Na az azóta van, mióta Pales azon az éjszakán meggörbítette a valóság szövetét.
Hát nem aranyos az áltudományos trollkodás?😄 Csak az egyik a repertoárjából.
A map loop létezik, és, mi köze van a szopóághoz? A last chance nem létezik. Egyébként meg forrásokat lobogtass, ne azt, hogy a szomszéd Miska bátyám meg a sarki közértes Mari nénje ezt mondta. Hiszem, ha látom.
Képzeld kis gyakorlással bárki tud úgy érmét dobálni, hogy az a kívánt eredményt adja. Jó kiindulóállapot + megfelelő erő begyakorlása, hogy pontosan mennyit pördüljön a levegőben. És akkor meg is van melyik oldalára fog esni... De hasonló eset a csaló kártyásoké is, akik véletlenül mindig jól keverik le a paklit az is teljesen véletlen és semmi köze a gyakorláshoz+kézügyességhez.
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.10.07. 13:50:58

Hát mondjuk a VK-t nem könnyű belőni, főleg aranylőszer nélkül...Az meg, hogy te sebzed a 152es HE-vel szemből, hát még jó hogy, célozni se kell vele, lesebzel vele 100-300-t, aztán jó éjszakát...
Pales27
abszolút nem: befolyásolja a kétforintos gyártási éve, a szél sebesség, a hőmérséklet és az hogy mennyi pálinkát fogyasztottál a dobás előtt.
Tény, hogy az 1992-es gyártási évű kétforintos, 0,5 m/s szembe szélben, 23 °C-os hőmérsékleten, fél deci házi elfogyasztása után csakis fej lehet.

Az a fránya XVM... Képzeld, én egy árva modot sem használok, az xvm meg örökre elfelejtve. Mondom úgy, hogy ultra fanatikus voltam, napi 10 óra játékkal és kb....na mindegy, mondjuk úgy sok pénzt költöttem a játékra. Le kell nyugodni, ne várj sokat. Lövöldözz kedvedre, ha bukó a csata se mérgelődj. Ha kilőttek, menj egy másik tankkal. Én majdnem elváltam a WoT miatt, teljesen hazavágta az idegrendszeremet órákra.

Szóval csak nyugi, ez a játék nem ér meg egyetlen ősz hajszálat sem. Arcade-shooter egy hegyomlásnyi random faktorral. Megnyugtatlak, nem Te játszol a játékkal, ő csak egy illúziót nyújt. A statokkal meg foglalkozzanak azok, akiknek a win8 jelenti az élet alfáját és omegáját. Eleve nevetséges az egész stat dolog, ha a véletlenszerűségről szól az egész, itt most gondolok arra is, hogy milyen képességű játékosokkal kerülsz egy csapatba. Az egyéni képességeidnek meg örülj magad, a játék ne díjazza: ergo. volt amikor 7 tankot lőttem ki és veszítettünk, és volt amikor azért futottam, hogy legalább egy lövéssel meg tudjak vkit sebezni. Ezek után milyen alapon veregessem magam vállon egy győztes csata után? Szerintem csak olyanon, hogy élveztem-e az adott csatát vagy nem. 3 arty van az ellenfélnél? Na és? Mit vársz egy csatától, vagyis mi fog változni utána? Hát kilőttek...puff neki, most már össze is omlott a Világ. Legközelebb meg Neked lesz mákod valamivel. Most én is dőljek karóba, hogy már egy éve 10 csatából szériába 8-at veszítek? Nézd meg a noobmeter.com-on a nickemet. Pedig egy mm-rel sem játszom máshogy mit mondjuk 3 éve. Azt meg ne is gondold, hogy az optimalizálás kimerül a tankokban. Mivel minden játékosról mega méretű stat van letárolva, így a játék kényesen ügyel arra is, hogy valahol 50% környékén tartson. Hiú remény azt hinni, hogy egy adott típussal profi vagy, akkor valószínűleg 80%-ban nyersz. Mi annak idején rászántunk majdnem egy hónapot, hogy teszteljük ezt a feltevést. Az eredményt megtartom magamnak.

Az meg csak hab a tortán, hogy állandóan változtatják a tankok karakterét, tulajdonságait. Néhány érdekesség: Cromwell 4X ütötte át a T-54-esem tornyát előről az ágyú mellett. T110E3 TD-met előről(305mm) T-44 zúzta át, minek utána - mintha nem is lett volna ott csak egy kartonpapír- 2 másodperc alatt zéróra lőttek 300m-ről.

A last chance, a map loop ezek szerint nem létezik? 😊
A dezertálás büntetését is itt olvastam dev. notesban... Plusz egyszer Serb mondta hogy igen, figyelembe veszik az adott tankkal elért eredményeidet és ennek megfeleően könyített MM-et kaphatsz. Ezt amúgy te is megfigyelheted játék közben.
Nem lehet hogy esetleg Te kihagytál egy pár kommentet és azért nem rémlik?

AW-ben is felkapálják a lövések a talajt meg adja sorozatban a 0crit-eket páncél nélküli szarokba? (Én még nem teszteltem)