banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Elvileg igen, lepattanna. Tank Inspector 1.3.4 alapján még mindig 70°.

De ez a 72° nem lesz elég erre. A Chieftain teste nem valami magas, a legtöbb harcjármű lövege jóval magasabban van veszíteni fog a döntöttségéből. Szerintem ez még nagyobb 1-200 méteres távolságból is jelenthet 1-2°-ot (ki lehet számolni szögfüggvénnyel, milyen magasan lévő lövegnél milyen távolságnál mennyit számít, ezzel én most nem fogok szórakozni), pont annyit hogy ez ne lépjen érvénybe. Közelről meg aztán főleg. Ezzel nem csak az autobounce veszik el, hanem az effektív védelme is csökken majd.
    A védelem csökkenéssel ugyanígy van minden harckocsi ha közelről lövik, még akkor is ha egy síkon áll a célpont és a támadó is. Például közelről az IS-4 homlokpáncéljának a felső része 240 mm az alsó 211 mm effektív védelmet ad abban az esetben ha a lövegcső magasságában van az ellenséges löveg (például egy másik IS-4 lövi). A fentebb említett programban lehet azzel szórakozni, hogy melyik gépnél adott magasság esetén mennyit véd a homlokpáncél felső és alsó része.

A Chieftain előnye nem a páncélzata lesz. Én valami olyasmire számítok mint a 113, hasonló frontális védelemmel és sebességgel csak jó gun depressionnel.