A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Komolyan, miért próbálod eladni úgy a történelmet, mintha az valami misztikus, józan paraszti ésszel megérthetetlen dolog lenne?
A professzoraid nem feltétlen azért nem ismerik el a hivatkozás nélküli anyagokat valódi szakirodalomnak, mert hülyeség van benne leírva, hanem mert teszem azt nem lehet kiindulópontnak használni a további kutatásokhoz. Attól az tartalmazhat tökéletesen pontos leírást történelmileg (lol?).
Egyszerűen ezek az anyagok nem felelnek meg egy komoly, más tudományokban már sikeresen alkalmazott rendszer kritériumainak. Nem kis részben azért törekednek erre, hogy más emberek (mint pl. én) komolyan vehessék, és lássák, hogy igenis van alapja annak, hogy belenyomjuk a támogatást a történelem "kutatásába".
Slussz passz.
Mindezek ellenére bármennyire is szeretnéd, a történelem nem atomfizika. Nem kell hozzá diploma, hogy megértsd, X megtörténéséhez Y és Z vezetett, és nagyon nem is lehet cifrázni. Nem hinném, hogy te pl. egyetemen sajátítottad el ezt a fajta szövegértést, "képösszerakást", amit az előző hsz-edben említesz, hanem már jóval korábban, akár az általad most ponyvának fikázott könyvek révén felkeltett érdeklődéseddel csiszolgattad e képességedet. És innen mentél tovább ahhoz, hogy tovább csiszolgasd a meglévő tudásodat, megtanultad, hogyan kell a könyvekben olvasottakat magadtól fellelni, kutatni, stb. És megtanultad tovább is adni ezeket az ismereteket a megfelelő formában. Legalábbis elnézve jó pár ismerősömet ők főként ez utóbbi 2 dolgot tanulták történelemszakon elsősorban.
(Ami mellesleg minden egyetem célja is. Én konkrétan anno meglepődtem, amikor elmentünk a MOL százhalombattai telephelyére, és ott előadott nekünk egy "munkás", akiről nyilván tudtuk, hogy van diplomája, de azon meglepődtünk első alkalommal, hogy milyen skillesen tartott előadást.)