World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://4.bp.blogspot.com/-hS3u3OXiDgA/UWMe6Jgin0I/AAAAAAAAAAc/q_pu5YEhj7o/s1600/ap+pen+table.png
Forrás (állítólag):
Lorrin Rexford Bird és Robert D. Livingston: WWII Ballistics: Armor and Gunnery
Innen indult a téma, erre próbáltam válaszul utalni, hogy jó eredményeim voltak a Tigerrel, nem hiszem, hogy a tankkal lenne a játékban probléma. Valószínûleg ezért már jár a hobbynáci medál.
Az igaz viszont, hogy nincs 150-es IQ-m, és büszke vagyok rá <#nevetes1>#nevetes1>
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Hogy mire gondolok: nem tudom, ismeritek-e a Soldiers:Heroes of WWII - Faces of War - Men of War RTS sorozatot. Abban van egy nagyon fasza sebzésrendszer. A tankoknak nem HP-ja van, hanem reális sebzésmodellje.
Itt egy videó hogy ez hogy néz ki konkrétan Jobbat sajnos nem találtam.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
De ki lehetne venni a normalizációt a játékból is, cserébe az összes átütési adatot át kell konvertálni 30 fokosról 0 fokosra, azonos átütési kritérium alapján. Ami most van, az egyszerû geometriai konverzió függõlegesre vs birizgált gyári 30 fokos adat, vagy 0 fokos orosz CP (certified penetration).
Ez egy játék, ami a valóság bizonyos aspektusait is igyekszik modellezni, de csak amíg azok nem mennek a játszhatóság (arcade) rovására.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Amúgy KT-t kifejlesztettem már, de nem vettem meg, elég sokan dícsérgetik, sõt valaki mondta, hogy CW-re is beviszik.
Gasparovichnak van egy írása, amiben egyazon dunántúli csata 2 ellenséges résztvevõjének emlékiratait közli. Nagyon érdekes, hogy a Tiger II.-bõl hogyan látták az egyik menekülõ T-34-et, illetve a menekülõ T-34 legénységének egyik tagja leírja hogyan pucoltak végül sikeresen el. Elromlott a felfüggesztés, és pattogtak minden szaron, a németek meg nem találták el az "ördög bújt bele" kis tankot, majd a tüzérségi tûz miatt nem követték. Érdekes, hogy a két nemzet legénységi kiképzése, morálja, hozzáállása milyen differenciákat mutat, illetve mik voltak azok a dolgok amiktõl igazán tartottak mindkét oldalon.
Na ezek a dolgok se jelennek meg a játékban, de nem is kell, nem arra van kitalálva. Az egyetlen dolog ami történelmileg hasonló azok a modellek. <#nevetes1>#nevetes1>
Ám abban se értek egyet, mint ahogy az egyik fórumos szaktárs írja (a magas IQ-s) hogy csak a játékélményért érdemes játszani és nem a jobb statokért. Aki mindig kikap és elverik akár 10x egymás után az nem tudom mit élvezhet a játékon, hacsak nem mazochista. Ha meg törekszik a jobbra és tanul és nézi mivel lehet jobb pld.a nyerési esélye az nem csak magának tesz jót hanem a játékostársainak is.
A meztelen igazság az, hogy aki a gyenge német tankok miatt panaszkodik a játékban, az egyszerûen olyan noob, aki nem is próbál jobb lenni. Baromság, nem gyengébbek.
<#hehe>#hehe>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Olvastam-nézegettem a lenti linken látható oldalt, abból az jön le, hogy a valóságban a legtöbb lövedék normalizációja a valós tesztek alapján épp hogy ellentétes elõjelû volt, azaz a ferde páncél nem csökkentette, hanem növelte a becsapódási szöget. Emiatt pl. az IS-3 test-frontpáncélja gyakorlatilag átlõhetetlen volt. Minél nagyobb kaliberû löveggel lõtték a ferde páncélt, annál kevésbé érvényesült ez a negatív hatás. Kiskaliberû löveg szinte minden ferde páncélról lecsúszott, a nagyobb kaliberû kevésbé.
http://ftr-wot.blogspot.hu/2013/04/digging-deeper-1-shell-normalization.html
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
"Tanks whose guns default to APCR are also not subject to the same penetration loss over distance as premium APCR, but still have the higher muzzle velocity."
Szóval a normalizáció azokra is érvényes, de nem veszítenek olyan gyorsan átütést mint a prémium APCR-ek.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Engem tényleg érdekel, hogy amikor vki a játékot a történelemhûtlenség miatt kritizálja, az hogyan csinálná meg jobbra?
Úgy hogy ne felejtsük el, senki sem szeretne futófrag lenni, hiszen egy csatában vki még a még a +-1 tieres különbség miatt is szokott problémázni.
Ha történelmi hûséget akarnál, akkor egy olyam MM kéne, ahol pl a meccsekben királytigrisek vannak az egyik oldalon, T34 meg T34-85 meg IS a másik oldalon (na, talán még isuk)?
Szeretnél a "másik oldalon" lenni? A KT jó tank, viszont õ ellen az IS3 van a másik oldalon.
Esetleg te hogy csinálnád meg, hogy a KT történelemhû legyen a játékban?
Most tudom hogy megkérdezed hogy honnan van az info, de minden nap átfutok egy csomó szöveget, úgyhogy már fogalmam sincs. ha megtalálom akkor linkelem.
Azt kéne látni, ha valamit OPságosra csinálnak, akkor egysíkú lesz a játékmenet. Ha a panther ennyir eererõs lenne, nem T7ben lebzselne, és nyilván mindenki királytigrissel akarna menni ha azzal számolatlanul ölhetné a t34-eket.
Ne felejtsd el, hogy ha egy tankkal képes lennél 17 JÁTÉKOST kilõni, szted mit szólna az a 17 player? Itt sírna hogy a KT milyen op, eladná az ISeket, és onnantõl kezdve õ is KTval menne csak.
Kár, hogy a gold ammora nincs 50% kedvezmény, még érdekesebb lenne.
Szóval már 20° alatt van automatikus lepattanás.
A lövedékek kompenzációja nem újdonság. De az APCR/APDS-eknek most csak 2°. Úgyhogy azoknak a levegeknek amiknek ez az alap lõszere (tier 10 közepesek lövegei, meg talán a T71, Vk36.01 bizonyos lövegei) az utóbbi patch jó kis nerf volt.
Hát ja a valóságban nem volt ilyen kompenzáció. Illetve a számolásoknál volt csak nem ilyen egyszerû mint a WoT-ban.
Ingame ezért mit kapott volna?
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
"Werner Wolff Obersturmführer sebesülését követõen Konrad Heubeck (Untersturmführer der Reserve) arany német kereszttel kitüntetett parancsnokra bízták az 1. SS-felderítõ osztály 1. századának vezetését. A Várpalotán lezajlott harcokban "Panther" harckocsijával 11 szovjet IS "Joszif Sztálin" nehéz harckocsit lõtt ki, mely harcjármûvekkel együtt a háború folyamán öszesen 52 ellenséges páncélost semmisített meg. 1945 áprilisában érdemei elismeréseként vehette át a Vaskereszt Lovagkeresztjét. Röviddel a Várpalotán lezajlott harcokat követõen százada két páncélosával, valamint az 501. SS-nehézpáncélos-osztály 3. századának egy Tiger II. típusú nehéz harckocsijával feladatául kapta a Hajmáskérbõl Veszprém felé vezetõ út biztosítását. Páncélosaival hamarosan Veszprém irányában elõrenyomuló orosz harckocsikba ütköztek. Az ellenséges páncélosokkal felvették a harcot, és a két órán keresztül tartó összecsapásban 17 orosz harckocsit lõttek ki, amelybõl Heubeck Untersturmführer 11 harcjármûvet pusztított el. Heubeck Untersturmführer a március 23-án lezajlott harcokban súlyosan megsebesült, ennek következtében elvesztette egyik lábát és a háború végéig egy hadikórházban ápolták."
(Mielõtt valaki politizálni kezdene: nem , nem nácidicsõítés, hanem emberi(emberfeletti) teljesítmény. Forrás: amerikai gyûjteménybõl, fényképekkel, személyi törzslappal, felterjesztésekkel + Számvéber-Kosaras fordítás.)
Lehet kezdeni kilövöldözni 11 IS tankot Pantherrel... <#nevetes1>#nevetes1>
Én a 105-ös HEAT nerf után mentem vele, lehet azért volt használható...addig meg gondolom egylövésezte elég sok minden.
A sima Pz. IV. se hoz olyan jól, persze minden másodikat trollgunnal látok rohangálni.
Volt valami pletyka orosz prém nyolcas medrõl is. Arra leszek még kíváncsi.
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
A sima Tiger nagyon jól rejtõzködik, még mozgás közben is, és a gunja jó pontos távolra. Igazi sniper, haladni kell vele a második vonalban. Semmi vagánykodás a fronton és semmi campelés a bázison, a kettõ köztire van kihegyezve.
WOT nick: tepi1