World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nézd meg ezt a táblázatot:
http://4.bp.blogspot.com/-hS3u3OXiDgA/UWMe6Jgin0I/AAAAAAAAAAc/q_pu5YEhj7o/s1600/ap+pen+table.png

Forrás (állítólag):
Lorrin Rexford Bird és Robert D. Livingston: WWII Ballistics: Armor and Gunnery
Errõl jut eszembe, rég láttam a Matyit. <#vigyor1>

"A történelmi hûség nem az erõsségük mert a Tigrist olyan könnyen szétszedik a kis tankok, a játék kezdetén ha én össze találkoztam a Tigrissel meg se karcoltam" - Panzerjager #238777

Innen indult a téma, erre próbáltam válaszul utalni, hogy jó eredményeim voltak a Tigerrel, nem hiszem, hogy a tankkal lenne a játékban probléma. Valószínûleg ezért már jár a hobbynáci medál.
Az igaz viszont, hogy nincs 150-es IQ-m, és büszke vagyok rá <#nevetes1>

Nem konkrét személyre mondtam, de ha elhajítanék random egy teniszlabdát, biztos eltalálnék párat.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Nekem is ez volt az egyik legnagyobb problémám, mikor pár hónapja egyik haver ajánlotta a wotot. Mondom, ilyen életerõ-rendszerû, kitalált-tankos árkádba nem megyek bele (lásd még Panzer Elite Action... fujj...), mert a reálisabb tankszimulátorokat szeretem (pl. anno a sima Panzer Elite, Steel Fury). Aztán kipróbáltam, és valahogy mégis megtetszett ez a "turmix" 😊
Áh, hobbynáci nem-nem <#nevetes1> Amerikai tankok vannak a hálószobámban (azok a kedvenceim), de az egyéni emberi teljesítményt mindig elismertem magasfokon akár német akár más nemzetbeli - pld. volt olyan szovjet közlegény katona aki ráhasalt a kézigránátra, hogy a többiek megússzák (és nem a kommunista propaganda kitalálmánya), persze posztumusz kitüntették... Hasonlóan voltak területek ahol a német technológia magasabb szintû volt mint az ellenfeleké, a tankfejlesztés terén is voltak ilyenek, amiket a háború után átvettek más nemzetek pld. Párduc éjjellátó infravörös berendezése stb..

Az én tippem: tartalékos SS alhadnagy
Ha már a történelmi hûség felé haladunk akkor ahhoz szerintem mindenképpen modulsérüléses sebzésrendszer kellene e helyett a HP alapú helyett.
Hogy mire gondolok: nem tudom, ismeritek-e a Soldiers:Heroes of WWII - Faces of War - Men of War RTS sorozatot. Abban van egy nagyon fasza sebzésrendszer. A tankoknak nem HP-ja van, hanem reális sebzésmodellje.
Itt egy videó hogy ez hogy néz ki konkrétan Jobbat sajnos nem találtam.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Valóságban homogén acél ellen kinetikus energián alapuló lõszer csak akkor volt "normalizáció", ha a lõszer ûrmérete megközelítette vagy meghaladta a támadott döntött páncél vastagságát, és a a páncél elég lágy volt ahhoz (kb. 210 Brinell), hogy a tompa orrú lövedék "beleharaphasson", és a nominális dõlésszög alatt haladjon tovább.

De ki lehetne venni a normalizációt a játékból is, cserébe az összes átütési adatot át kell konvertálni 30 fokosról 0 fokosra, azonos átütési kritérium alapján. Ami most van, az egyszerû geometriai konverzió függõlegesre vs birizgált gyári 30 fokos adat, vagy 0 fokos orosz CP (certified penetration).

A valósághûség eleve kivitelezhetetlen egy ilyen játékban. Csak pár dolog, ami nem lemodellezhetõ vagy nem lesz lemodellezve: gyalogság bazookákkal és panzerfaustokkal; páncéltörõ lövegek; légierõ (elsõsorban nyugati szöviknél és németeknél); legénység képzettsége (nem csak skillek meg százalékok) és morálja; fõtisztek (irodisták, pl. tábornokok) képzettsége; altisztek (pl. õrmesterek) képzettsége; aknamezõk; tankcsapdák; ismeretlen erõviszonyok; "situational awareness" (ez alatt azt értem, hogy a játékban mindenki tudja, h "helyzet" van, a valóságban meg gyanútlan, akár be se röffentett tankokat is szitává lõttek jó messzirõl); benzinhiány; taktikai doktrínák; stb. stb. stb.

Ez egy játék, ami a valóság bizonyos aspektusait is igyekszik modellezni, de csak amíg azok nem mennek a játszhatóság (arcade) rovására.
Hallottam/olvastam, hogy a Panther ágat át fogják csinálni kicsit. Na most pont ott vagyok, hogy ki tudom fejleszteni. Azt szeretném kérdezni, hogy XP-ben is lesznek változások, tehát jobb most kifejleszteni, vagy várjak vele, hogy mi lesz? Tényleg a 8.7 mikorra várható?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Értem én, csak így passzol a játékba, máshogy nem tudták megoldani. Nyilván a 15-15 ellen játékra lett kihegyezve és nem 3 KT a 30-40 db T-34 ellenire. Nem is várok mást, csak a sírást nem szeretem olvasni, hogy a Tiger így meg úgy nem elég OP.
Amúgy KT-t kifejlesztettem már, de nem vettem meg, elég sokan dícsérgetik, sõt valaki mondta, hogy CW-re is beviszik.

Gasparovichnak van egy írása, amiben egyazon dunántúli csata 2 ellenséges résztvevõjének emlékiratait közli. Nagyon érdekes, hogy a Tiger II.-bõl hogyan látták az egyik menekülõ T-34-et, illetve a menekülõ T-34 legénységének egyik tagja leírja hogyan pucoltak végül sikeresen el. Elromlott a felfüggesztés, és pattogtak minden szaron, a németek meg nem találták el az "ördög bújt bele" kis tankot, majd a tüzérségi tûz miatt nem követték. Érdekes, hogy a két nemzet legénységi kiképzése, morálja, hozzáállása milyen differenciákat mutat, illetve mik voltak azok a dolgok amiktõl igazán tartottak mindkét oldalon.
Na ezek a dolgok se jelennek meg a játékban, de nem is kell, nem arra van kitalálva. Az egyetlen dolog ami történelmileg hasonló azok a modellek. <#nevetes1>
Ám abban se értek egyet, mint ahogy az egyik fórumos szaktárs írja (a magas IQ-s) hogy csak a játékélményért érdemes játszani és nem a jobb statokért. Aki mindig kikap és elverik akár 10x egymás után az nem tudom mit élvezhet a játékon, hacsak nem mazochista. Ha meg törekszik a jobbra és tanul és nézi mivel lehet jobb pld.a nyerési esélye az nem csak magának tesz jót hanem a játékostársainak is.

Hogy hogyan kéne megcsinálni a játékot jobbra és egyben történelemhûbbre, azt már Davidb-vel felvázoltuk párszor. De aki nem elég olvasott a témában, és klisékben gondolkodik, annak az sem tetszene.

A meztelen igazság az, hogy aki a gyenge német tankok miatt panaszkodik a játékban, az egyszerûen olyan noob, aki nem is próbál jobb lenni. Baromság, nem gyengébbek.

Pánik. Eltalálják a tankod, és a tapasztalatlan legénységed ott hagyja a tankot. Modulokat ne lehessen javítani. Lenne sírás.

<#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Akkor, ha jól értem, a játékban a "sima" APCR muníciónak ugyanúgy 4-5 fok a normalizációja, mint az AP-nek, míg a prém APCR-nél ez csak 2 fok?

Olvastam-nézegettem a lenti linken látható oldalt, abból az jön le, hogy a valóságban a legtöbb lövedék normalizációja a valós tesztek alapján épp hogy ellentétes elõjelû volt, azaz a ferde páncél nem csökkentette, hanem növelte a becsapódási szöget. Emiatt pl. az IS-3 test-frontpáncélja gyakorlatilag átlõhetetlen volt. Minél nagyobb kaliberû löveggel lõtték a ferde páncélt, annál kevésbé érvényesült ez a negatív hatás. Kiskaliberû löveg szinte minden ferde páncélról lecsúszott, a nagyobb kaliberû kevésbé.

http://ftr-wot.blogspot.hu/2013/04/digging-deeper-1-shell-normalization.html
Sunsetjoy
Az Untersturmführer der Reserve végülis a tartalékhadsereg hadnagyi rendfokozata?

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Eagle16
Ja nem, csak összekevertem mással.

"Tanks whose guns default to APCR are also not subject to the same penetration loss over distance as premium APCR, but still have the higher muzzle velocity."

Szóval a normalizáció azokra is érvényes, de nem veszítenek olyan gyorsan átütést mint a prémium APCR-ek.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

jelen 😊

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Csak maradjunk konstruktivak és nem személyeskedõk. Simán csak beszélgessünk a témáról, ha már feljött.

Engem tényleg érdekel, hogy amikor vki a játékot a történelemhûtlenség miatt kritizálja, az hogyan csinálná meg jobbra?

Úgy hogy ne felejtsük el, senki sem szeretne futófrag lenni, hiszen egy csatában vki még a még a +-1 tieres különbség miatt is szokott problémázni.

Cserébe meg 8 fok gun depression, és lehetne gyorsabb.

Kezdésnek mondjuk levenni a teknõ homloklemezét 120-rõl 100 mm-re, ahogy a valóságban is volt. Persze errõl az egyszeri hisztis hobbináci nem tud.

Nyilván a történelemhûség kedvéért úgy kémne megcsinálni, hogy az egyik oldalon van 10 player német tankokban, a másik oldalon meg 100 másik player, orosz tankokban. Úgy a 17 még nem is nagy durranás 😊

A lényeget azért sztem érted....

Ha történelmi hûséget akarnál, akkor egy olyam MM kéne, ahol pl a meccsekben királytigrisek vannak az egyik oldalon, T34 meg T34-85 meg IS a másik oldalon (na, talán még isuk)?

Szeretnél a "másik oldalon" lenni? A KT jó tank, viszont õ ellen az IS3 van a másik oldalon.

Esetleg te hogy csinálnád meg, hogy a KT történelemhû legyen a játékban?

Hát ez most elszomorít, nerfeljék csak azokét is. Ugyanaz a lõszertípus.
9 killem már volt T1-gyel és elvesztettük a csatát, mert nem értem vissza(!) a bázisra. Viszont mindkét lábam megmaradt.

Pláne az a kettõ, akit a csapatból lõtt ki.
Eagle16
Amiknek az APCR az alaplõszere, azoknak nem lett nerfelve ilyen téren a hatékonysága, csak a prémium lõszereket nyirbálták meg.

Most tudom hogy megkérdezed hogy honnan van az info, de minden nap átfutok egy csomó szöveget, úgyhogy már fogalmam sincs. ha megtalálom akkor linkelem.

Nomeg isten tudja, történelmi hûségért se vágatnám le a lábam 😊

Azt kéne látni, ha valamit OPságosra csinálnak, akkor egysíkú lesz a játékmenet. Ha a panther ennyir eererõs lenne, nem T7ben lebzselne, és nyilván mindenki királytigrissel akarna menni ha azzal számolatlanul ölhetné a t34-eket.

Ne felejtsd el, hogy ha egy tankkal képes lennél 17 JÁTÉKOST kilõni, szted mit szólna az a 17 player? Itt sírna hogy a KT milyen op, eladná az ISeket, és onnantõl kezdve õ is KTval menne csak.

Master91
Ez se jön össze fasza...

Valóban, mivel KV-1S hétvége van +30% credittel és küzdés a Top 50-be jutásért a 3000 goldért, várhatóan teli lesz okádva mindkét szerver arborétumszökevény derpgunos KV-1S-ekkel.

Kár, hogy a gold ammora nincs 50% kedvezmény, még érdekesebb lenne.

Kösz. Errõl a részleges overmatchrõl nem is tudtam. Nahát mik vannak.

Szóval már 20° alatt van automatikus lepattanás.

A lövedékek kompenzációja nem újdonság. De az APCR/APDS-eknek most csak 2°. Úgyhogy azoknak a levegeknek amiknek ez az alap lõszere (tier 10 közepesek lövegei, meg talán a T71, Vk36.01 bizonyos lövegei) az utóbbi patch jó kis nerf volt.
Hát ja a valóságban nem volt ilyen kompenzáció. Illetve a számolásoknál volt csak nem ilyen egyszerû mint a WoT-ban.
Persze, ott kempelt a bokorban a királytigrissel... úgy könnyû 😊

Ingame ezért mit kapott volna?

Nesu
az mi ?

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Master91
Ezt az összes nyomoréknak!

Nesu
na ,de vazze itt nincs 2 óra hogy leszopassak egy egész orosz haderõt <#eplus2><#violent><#eplus2><#nevetes1><#boxer><#gun><#hehe>

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Biztos 5000 volt az effje. 😊

Történelmi hûség? Ez nem az a játék.

"Werner Wolff Obersturmführer sebesülését követõen Konrad Heubeck (Untersturmführer der Reserve) arany német kereszttel kitüntetett parancsnokra bízták az 1. SS-felderítõ osztály 1. századának vezetését. A Várpalotán lezajlott harcokban "Panther" harckocsijával 11 szovjet IS "Joszif Sztálin" nehéz harckocsit lõtt ki, mely harcjármûvekkel együtt a háború folyamán öszesen 52 ellenséges páncélost semmisített meg. 1945 áprilisában érdemei elismeréseként vehette át a Vaskereszt Lovagkeresztjét. Röviddel a Várpalotán lezajlott harcokat követõen százada két páncélosával, valamint az 501. SS-nehézpáncélos-osztály 3. századának egy Tiger II. típusú nehéz harckocsijával feladatául kapta a Hajmáskérbõl Veszprém felé vezetõ út biztosítását. Páncélosaival hamarosan Veszprém irányában elõrenyomuló orosz harckocsikba ütköztek. Az ellenséges páncélosokkal felvették a harcot, és a két órán keresztül tartó összecsapásban 17 orosz harckocsit lõttek ki, amelybõl Heubeck Untersturmführer 11 harcjármûvet pusztított el. Heubeck Untersturmführer a március 23-án lezajlott harcokban súlyosan megsebesült, ennek következtében elvesztette egyik lábát és a háború végéig egy hadikórházban ápolták."
(Mielõtt valaki politizálni kezdene: nem , nem nácidicsõítés, hanem emberi(emberfeletti) teljesítmény. Forrás: amerikai gyûjteménybõl, fényképekkel, személyi törzslappal, felterjesztésekkel + Számvéber-Kosaras fordítás.)

Lehet kezdeni kilövöldözni 11 IS tankot Pantherrel... <#nevetes1>

Errõl nem tudok semmit, csak azt, hogy lesz, de nincs infom, hogy milyen lesz.
Eagle16
Az M7 egy vadállat a 6 fontossal, én imádtam. Ha kicsit jobb lenne az ágyú kitéríthetõsége, akkor majdnem tökéletes könnyû / közepes tank lenne.

Én a 105-ös HEAT nerf után mentem vele, lehet azért volt használható...addig meg gondolom egylövésezte elég sok minden.

A Pz III/IV a legjobb német T5 farmtank szerintem, már aki bírja, még a StuG se hoz olyan jól (peccs óta). Más nemzeteknél van rosszabb hasonló közepes tank is (például US M7, ami szintén jó pénzt hoz, de egy rémálom), vagy sokkal jobb (lásd ruszki T-34 nagy kedvenc, vagy az US M4).
A sima Pz. IV. se hoz olyan jól, persze minden másodikat trollgunnal látok rohangálni.

Namajd jön az új kínai med. csak azzal meg majd mindig az eget fogom lõni.

Volt valami pletyka orosz prém nyolcas medrõl is. Arra leszek még kíváncsi.

Egy elõbbi meccsen az elejétõl a végéig két túlintelligens egész meccset telispammalte, hogy "HODOR!".

Hát más lett volna, ha 5 killnél jár, és kilövöm az utolsó tankot elõle, amikor õ is ott van, de egy az hogy nem volt Top Gun közelben, le volt maradva, és a két utolsó tank is rám lõtt. Nem látom a logikáját, valószínûleg tényleg csak egy idióta, akinek végre valahára összejött pár kill.

Ezennel a Hodor weekendet ünnepélyesen megnyitom...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Igen, a Tiger, meg kb. az összes német tank ilyen, másodvonalból való sniperkedés. Viszont a TigerP-hez még nem volt szerencsém.

A sima Tigris nekem is bejött, jó eredményeim voltak vele. Ellentétben az agyondicsõített Tiger P-vel, amit alig vártam már, hogy eladhassak.
A sima Tiger nagyon jól rejtõzködik, még mozgás közben is, és a gunja jó pontos távolra. Igazi sniper, haladni kell vele a második vonalban. Semmi vagánykodás a fronton és semmi campelés a bázison, a kettõ köztire van kihegyezve.

Igen, az elég meggyõzõ volt. De ez a piti sebzés és a 7k arany.. Margit, noooormális??
Nesu
szép a harckocsid !!!

Tegnap linkelt itt valaki egy youtube replayt, az alapján nagyon funnak tûnik, csak ennyit tényleg nem ér..

Hali! Egyszerû a válasz közönséges retardált ,idióta ,barom ,lengyel siemka harcos topgun akart lenni,és ezt te nem hagytad.Vagyis nem vetted észre

WOT nick: tepi1