banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Ezekkel a gyenge páncélzatú MBT-kkel az a baj, hogy nincs bennük elég fejlesztési kapacitás. A harckocsi futóművét egy maximális tömeghez, erőhatáshoz tervezték, ami nagyban befolyásolja a plusz páncélzatot. Nem lehet csak úgy rápakolni pótlólagos páncélzatot. A reaktív páncélzat meg önmagában kevés lenne mert kinetikus lövedékek ellen (APCBC, APDS, APFSDS) nem sok plusz védelmet nyújt, már ha olyan típus ami egyáltalán nyújt ilyen jellegű védelmet is.
    Viszont a lassúbb, lomhább harckocsikba be lehet építeni új motort, erőátviteli rendszert.
    Ezek a gyenge páncélzatú harckocsik nem húzták sokáig, amint megjelentek a Chobham-páncélzatú vagy rétegelt páncélzatú újabb MBT-k elég hamar ki is dobták a régieket.

Szarnak azért nem nevezném a Leo 1-et. A páncélzata volt gyenge. Az 1965-ös megjelenésekor nem is volt igazán modern se, például nem volt benne se kétsíkú lövegstabilizátor se ABV védelem. Idővel a '70-'80-as évekre helyrehozták a hiányosságait.
    Vannak akik azt állítják, hogy a sebessége kompenzálta a páncélzat hiányát, én nem tartozom közéjük. Sokan dícsérik a Leo 1-et, de tulajdonképpen nem bizonyított, úgy tudom soha nem vett részt komolyabb harcokban.
    A Bat Chatillon 25t az AMX-13-asok továbbfejlesztése 25 tonnás felső tömeghatárral. Az oszcilláló torony egy ideig ígéretes volt, de a hátrányai túl nagyok voltak. Mivel az egész tornyot kellett nemcsak a vízszintes síkban forgatni hanem a függőlegesben is emelni/süllyeszteni nem nagyon lehetett páncélozni. Az ABV védelem is sokkal nehezebben megoldható. Nem rendszeresítették, mert az AMX-30 ígéretesebb volt. Többek között a tűzerő miatt.
    A Bat Chat a játékban tűzerő szempontjából agyon van tápolva. IRL csak egy 90 mm-es löveggel tervezték aminek 930 m/s volt a csőtorkolati sebessége.

A játékban a közepes harckocsik szerintem többnyire jók. Jobbak mint amennyire jónak kéne lenniük.