banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Ki kéne próbálni azt a 113-at.

Az egyetlen igazi hátránya az IS-7-hez képest ami valóban számottevő az a löveg negatív irányú kitéríthetősége. (Persze ha az IS-7-esé a valós lenne akkor abban se lenne hátrányban a 113...)
    A lövege sokkal jobb mint az IS-7-esé. Kategóriákkal gyorsabban céloz és a tűzgyorsasága is sokkal jobb. Jóval mozgékonyabb, mint az IS-7. A páncélzata pedig jó. Szemből egyedül a lower hull az ami sokkal gyengébb mint az IS-7-é. A homlokpáncél a 113-ason se éppen gyenge. Az meg hogy az oldala milyen gyenge az lényegtelen, nem az oldalát kell mutatni. Mellesleg ha az IS-7 oldalát a futóműnél lövik, ami csak nagyon ritkán nyel el lövést, akkor semmivel nem erősebb mint a 113 oldala. Szóval nem körbe-körbe páncélozott. Ami ilyen az a Maus és az IS-4. Azoknak a teknő oldala is erős és mindkettőnél a futómű gyakrabban nyeli el a lövést.
    Tulajdonképpen az IS-7 nem mozgékony, nem fordul jól, a gyorsulása se jó. Egyedül a végsebessége jó, amit nehéz és ritkán éri meg kihasználni. A tier 10-es heavyk közül csak az IS-4, Maus, E-100 az ami rosszabb nála mozgékonyságban, az összes többi sokkal jobb.
    A löveg pedig elég kacat, a nagyon rossz célzási idő (ami elég gyalázat, mivel az volt első szovjet harckocsi amin sztereoszkópikus távolságmérő volt) és a viszonylag kicsi RoF (annak ellenére hogy egy fél-automata töltőberendezése volt) hazavágja. Konkrétan a második legrosszabb DPM-je az IS-7-nek van, legrosszabb a Maus. (Érdekes hogy az új nehéz harckocsik mind 2400+ DPM-el rendelkeznek míg a viszonylag régi két-két orosz német, alig éri el e 2200-at.)
    A frontpáncélja szerintem egyáltalán nem olyan csodálatos mint ahogy te annak tartod. Miután a valós dőlésszögre állították vissza a teknő elejét már "csak" olyan erős mint az E-100-é. A homlokpáncélja pedig olyan 280 mm effektív védelmű, ha pont szemből lövik. Ha oldalszög is van akkor ennyi sincs. Szóval a maximum védelme 280 mm ami nevetségesen kicsi. A többi tier 10 heavynek ha pont szemből lövik őket, oldalszög nélkül akkor 260-350 mm az effektív védelme. Szóval nem vagy nem sokkal gyengébbek. Csakhogy azoknál ez a minimum, mert beforgatással ez tovább növelhető, míg az IS-7-nél a beforgatással csökken. Ezért például E-100, AMX-50B, T110E5 stb homlokpáncéljára normális játékos rá se lő, még tier 10 TD-vel se. És nagyon nem mindegy hogy hogy csak teknő méretű felületen van esély átütni valamit vagy az egész testen.
    Amiben tényleg nagyon jó az IS-7 az a toronypáncélzata. Szemből szinte átlőhetetlen és gyenge pont is kevés van rajta és azok se olyan gyengék.

Persze lehet linkelgetni jó eredményeket, statisztikát. De ezek a jó eredmények leginkább a játékos és az ostoba ellenfél érdemei, nem magáé a harckocsié. Ritka az olyan eset (gyakorlatilag amikor csak hull down harc van) amikor azt tudom mondani, hogy ezt a szituációt csak azért tudtam biztosan megoldani/túlélni mert IS-7-el voltam és más tier 10-es nehézzel biztosan elhullottam volna.