banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• TiborTamas
    Na akkor, hogy mindenkinek tiszta legyen. Vegyük szépen sorra a dolgokat a Wiki szerint:

1. Draw Distance - a technical limitation to being able to see tanks and other objects in the 3D world. Maximum is 707m.

A megjelenítés vagy grafikai kidolgozás távolsága. Én ezt hívnám igazából látótávolságnak, mert ez az a távolság, amelyen belül még láthatsz a célkeresztedben baráti és ellenséges tankokat, azaz rá tudsz lőni. A beállításokban ezt tudod állítani, ha bírja a géped mindenképpen maximumra. Azt is tudni kell, hogy ez a 707m nem minden irányban lesz igaz, a látóirányoddal dinamikusan változik. Ennek az a magyarázata, hogy a WoT valójában betesz egy 1000m x 1000m-es négyzet közepére és te csak az ebben a négyzetben lévő tankokat láthatod a célkeresztedben. Tehát átlósan a négyzet 4 csúcsához húzott (a Pitagorasz-tétel szerint) 707m-es szakasz lesz az a legnagyobb távolság, amin belül meg fog jeleníteni neked tankokat a játék. Ez a távolság viszont csökkenni fog,ha nem a négyzet csúcsának, hanem az oldalának irányába nézel éppen.

2. View Range - a tank specific value only used for calculating spotting range, without any relevance of its own. No theoretical maximum.

Ezt nevezném én észlelési távolságnak. Ez van feltüntetve a tank statisztikájában. Nincs elméleti maximuma, legénységi skillekkel, felszerelésekkel, fogyócikkekkel növelheted. Viszont ez a távolság önmagában nem jelent igazából konkrétumot. Ebből számolja ki a szerver (és a tapasztaltabb, illetve a játék ezen részét jól ismerő játékosok is ebből becsülgetnek), hogy egy ellenséges tankot milyen távolságból (Spotting Range) fogsz észlelni, azaz felspottolni.

3. Spotting Range - the game mechanics limitation to spotting, i.e. "lighting up" a target yourself. Maximum is 445m.

Ezt nevezném én redukált észlelési távolságnak. Ez az a valóságos távolság, amelynél az ellenséges tank fel fog spottolódni. Függ először is a tankod előzőleg leírt Észlelési távolságától (View Range), másodszor pedig az ellenséges tank típusától, mozgásállapotától, a köztetek lévő bokroktól és fáktól, a legénységének álcaképességének szintjétől és hogy van-e rajta aktív álcaháló. Ezek a dolgok eltérő százalékokkal csökkentik az Észlelési távolságot (View Range) és így állítják elő a Redukált észlelési távolságot, aminek így a maximális értéke 445m lehet.

-------------------------------------------------------------------
    Remélem mostmár mindenki megérti nagyjából, hogyan is működik ez az egész. Ha lesz illetékes és szerinte elfogadható a leírásom, akkor nyugodtan bedobhatja a FAQ-ba, ha már egyszer ennyit gépeltem... :)