A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Adjunktus #12646 ISU-val 665 meccsnél tartok,JagdTigerrel 451-nél.Némi rálátásom van a dologra.
Érdekes,hogy minden esetben a JT-vel akarják összehasonlítani az ISU-t,holott igazából a Ferdinándal van 1 kategóriába.Mondjuk az az irányú összehasonlítás fölösleges is lenne,mert a Ferdinánd az észrevételtől számítva kb 15 másodpercig él.(ujratöltési idő)
Az ISU és a JT kb 1 szinten van.Talán a JT egy nagyon picivel jobb.De egyébként teljesen eltérő stílusban kell használni a kettőt.Az adott helyzettől is függ,hogy melyik a jobb.Sokszor voltam olyan csatákban,amikor pont a másikra vágytam.
egy két adat összehasonlításképp.Melóba vagyok,úgy hogy nem tudok minden értéket pontosan!
Végsebesség ISU:42 km/h JT:28km/h
gyorsulásuk kb egyforma 28-ig.Az a JT-nek az már a max.Az ISU innen lassaban gyorsul.a 42-őt viszonylag ritkán éri el.De még így is jóval gyorsabb mint a JT.A nehéz terepet az ISU valamivel jobban bírja.Nem sokkal de jobban.
Fordulás: ISU:21fok/sec JT:21fok/sec. Ez átlagos talajon értendő.Kemény vagy beton talajon gyorsabb,homokba,mocsárba,laza talajon jóval lassabb.Mivel az ISU valamivel jobban bírja a rossz talajt ezért ott valamivel gyorsabban is fordul mint a JT.Nem sokkal és még így is szánalmasan lassú.
Páncélzat: Csak a frontpáncélt mondom,mert a többi úgy is olyan mintha nem is lenne.ISU.:90mm(hullámvasúton a büfékocsi effektus)
JT.: 250mm (annyi előnyt adok,hogy bal kézzel magamat verem effektus)Na ebben a JT egy galaxisnyival jobb.Ehez nem kell kommentár.Ezért is mondtam,hogy teljesen más stílusban kell a kettővel játszani.
HP. ISU.:1010 JT.:1600 Ez is magáért beszél,no komment.
Fegyverzet. Na erről lehetne a legtöbbet vitatkozni.Személy szerint én mindkét löveget imádom.
Reload.: ISU.:3.64 azt hiszem ennyi. JT.:5,45 de ebbe sem vagyok biztos.Mindenesetre megközelítően ennyi körül mozognak.Látszik,hogy a JT 128-asa sokkal gyorsabb.
Pontosság.: ISU.:0.36 JT.:0.32. A JT lövege pontosabb.De ez csak annak fog feltűnni aki sok csatát megy mindkettővel felváltva.Egyébként ezekkel az értékekkel ennek van a legkisebb jelentősége.Bár a JT-vel bátrabban rálövök a Tejútrendszeren mozgó célokra is,még az ISU-val inkább kivárok amég nagyon belassul vagy megáll a célpont.
Páncél átütés. ISU.: 286mm JT: 274mm azt hiszem. Ezekkel az értékekkel nem sok minden van ami miatt vakarózni kellene.Kivéve persze a lepattanó lövéseket,de az ellen úgy sem tehetünk semmit.Mondjuk a JT egy nagyon picivel többször produkál lepattanó lövést,míg az ISU-nál néha szellemlövés következik be.Bemondja a találatot,a célpont is villan de sebzés nem történik.
Sebzés.: ISU.:750 JT.:520. Hát ehhez se nagyon lehet hozzáfűzni sok mindent.Még talán annyit,hogy az ISU találata 10-ből 8x valami rendszert is szétkúr.Felgyújt,rendszert tesz tönkre,kipusztít valakit a gépből stb.Marha egy szerkezet!
Összegzés.
A JT-vel bátrabban lehet karatézni.Ki lehet állni az ellen elé legénykedni.Tovább ki lehet tenni az ellenség tüzének.DE nem halhatatlan!Tohonya a lelkem mint az ólomtehén.Tereprally versenyen ne induljunk vele és a Leo-kat is fölöslegesen üldöznénk.Érdemes eldönteni már a csata elején,hogy védekezni vagy támadni fogunk.Ha a többiek támadnak mi meg a bázison maradunk,akkor már nem igen fogjuk utólérni őket,ha gáz van.Még ha támadunk,akkor meg vissza nem fogunk érni,ha a bázisunkat baszogatják!Alternatív megoldásként esetleg elvánszoroghatunk a map közepe tájékára és kereshetünk egy fasza kis helyet magunknak.Persze semmi garancia nincs rá,hogy oda is érünk épségben.:)
A lövege csodálatos!A legerősebb Német löveg,ami minden kategóriában kiválóan muzsikál!Gyors,pontos,a sebzése is elfogadható(bár én még egy kicsit gyúrnék rajta) Összességében masszív,kemény gép,ami ellen szemtől szembe behátrálnak még a Maxos heavyk is.
Az ISU-val jóval óvatosabban kell bánni.Ha észrevesznek gyorsan eldobod a kanalat.Szó szerint lopózni kell vele.Bokorról bokorra,néha meg meg állva és figyelve kell közlekedni.Törekedni kell vele a megfelelő pozíció kiválasztására.Ez jóval fontosabb szempont ennél a gépnél,mint mondjuk a JT-nél.
A mozgékonysága végsebesség tekintetében kiválló!Ha épp nem kell tartanunk ellenséges tevékenységtől,akkor bátran "száguldozhatunk"vele,mindenhová odaérhetünk ha időben elindulunk.
Védekezésnél és támadásnál is ügyelni kell arra,hogy a búvóhelyünk és az ellenség várható iránya között azért legyen 1-2 saját tank.Ha a háttérbe tudunk vele maradni,és vannak akik a lőtávolságunkon belül"látnak"nekünk,akkor rejtett helyről nagy mészárlást lehet vele művelni,amibe csak a lassú reload korlátozhat kissé.
Baszott hosszú lett!
Mindegy.Remélem segítettem vele.Megpróbáltam objektíven leírni a 2 gépet.Talán sikerült valamennyire.