418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Hm, ez tetszett, ferdi 1 lövés volt, jó volt nézni, ahogy végigégett :)) -
Tényleg jó ez a nap. 2 órája játszok és már 9k xp. Átlag 800xp-ket kapok IS-el, úgy hogy valamikor nincs is killem. -
Úgy látszik, hogy ez a jó játékok estéje, mert JPZIVel nekem is sikerült (elsőre) egy iszonyat jó menetet nyomni a monostoros olasz pályán. Persze azért menetrendszerűen pusztultam (rohadt artyk, és persze hogy fire által ...), de 5 tankot kilőttem, és még nyertünk is.
Két olyan TD van számomra, amivel eddig bele tudtam magam élni minden szinten a játékba és a grindelés és a pénzszerzés velük nem fárasztó dolog, hanem valami hihetetlen élvezetes valami: az egyik a Hetzer, a másik pedig a JPZIV.
A tankok közül csak a KV, a PZIII/IV, és a Tiger volt az, amivel nem számolom az XPt, annyira élvezetes játszani.
Jelenleg a KT a legnagyobb tankom, a wipeig az is marad, de 3300+ csata után eddig ezek jönnek be leginkább, és persze ismét kezdem megszeretni a Hummelt, csak keveset kell vele nyomni. :) -
lammaer #12656 Néha meg az történik, hogy a rushereket pofánvágják, és miután a fél csapat elhullik 1-2 ellenséges tankért cserébe, a kezdetben védekező csapat erőfölénye tudatában meginul és leveri a kezdeményező csapatot :) -
SZU #12655 Érdekes játék!
10.5-es HE-vel 10 lövésből 6 talált. 3 100%-os mediumot oneshotoltam (2 db. PzIV és 1 db. Shermant), a T43-at meg 3x találtam el és csak 15%-ra ment le. Ennyivel erősebb lenne a T43?
Egyébként a fairplay jegyében én a PzIV-emmel kezdés után bekaptam 4 találatot és a killjeimet sunyi módon egy roncs mögé bebújva szedtem, sárga motorral és toronnyal, kb. 60HP-vel.
Asszem megmaradok a 10.5-es HE-nél.
-
Renegade #12654 hihetetlen milyen játék volt az imént: kampinyovka, mi kezdtünk lent, én pantherrel toptank. :-) Na akkor legyünk kemények, irány jobbra fel a malomhoz, aztán meglátjuk. Közben az ellenség viccelődöt, hogy na WWI állóháború megint, még vissza is írt nekik valaki, hogy hát igen, senki nem mozog. Valamiért úgy gondolta a 2 másik top (IS, Tigris), hogy ez igen jó ötlet, és mivel az artyk is valamiért ráértek, így még támogattak is minket. Lépésről, lépésre nem írnám le, de a lényeg: nagyon elpicsáztuk őket és mindenki örömködött, hogy néha működik még a rush. -
traning battle-ben lekéne tesztelni a játékot
látótáv meg páncél átütés szempontjából is
ha vki csinál 1 tréningszobát én most ráérek -
Renegade #12652
-
107mm ZiS-6? uhh, 14k xp, 4k már megvan belőle :D -
Adjunktus #12650 107mm -
Fasza, csapattárs simán kilő. Amikor kérdezem, hogy miért nem is válaszol 
KV-ra melyik az ideális ágyú? Most az U11-es van fent, de előtte egy olyan volt, hogy baromi lassan töltött. -
Adjunktus #12648 A srácnak csak a jobb hátulja lóg ki.Látszik a mini mapon,hogy ott már a térkép sarka van.Mivel dombon áll,max alulról vehették észre,a bokor alatt belátva a haspáncéljára.Bár szerintem hivatalosan nem kellett volna hogy észrevegyék. -
HuffnagelSteve #12647 Csúnya beszéd, csak saját felelősségre olvasható ;)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A faszom kivan már az idióta, barom, köcsög beszari, gyáva faszparasztokkal. Az ilyen buzik mi a faszomért nem szuper márióval játszanak? -
Adjunktus #12646 ISU-val 665 meccsnél tartok,JagdTigerrel 451-nél.Némi rálátásom van a dologra.
Érdekes,hogy minden esetben a JT-vel akarják összehasonlítani az ISU-t,holott igazából a Ferdinándal van 1 kategóriába.Mondjuk az az irányú összehasonlítás fölösleges is lenne,mert a Ferdinánd az észrevételtől számítva kb 15 másodpercig él.(ujratöltési idő)
Az ISU és a JT kb 1 szinten van.Talán a JT egy nagyon picivel jobb.De egyébként teljesen eltérő stílusban kell használni a kettőt.Az adott helyzettől is függ,hogy melyik a jobb.Sokszor voltam olyan csatákban,amikor pont a másikra vágytam.
egy két adat összehasonlításképp.Melóba vagyok,úgy hogy nem tudok minden értéket pontosan!
Végsebesség ISU:42 km/h JT:28km/h
gyorsulásuk kb egyforma 28-ig.Az a JT-nek az már a max.Az ISU innen lassaban gyorsul.a 42-őt viszonylag ritkán éri el.De még így is jóval gyorsabb mint a JT.A nehéz terepet az ISU valamivel jobban bírja.Nem sokkal de jobban.
Fordulás: ISU:21fok/sec JT:21fok/sec. Ez átlagos talajon értendő.Kemény vagy beton talajon gyorsabb,homokba,mocsárba,laza talajon jóval lassabb.Mivel az ISU valamivel jobban bírja a rossz talajt ezért ott valamivel gyorsabban is fordul mint a JT.Nem sokkal és még így is szánalmasan lassú.
Páncélzat: Csak a frontpáncélt mondom,mert a többi úgy is olyan mintha nem is lenne.ISU.:90mm(hullámvasúton a büfékocsi effektus)
JT.: 250mm (annyi előnyt adok,hogy bal kézzel magamat verem effektus)Na ebben a JT egy galaxisnyival jobb.Ehez nem kell kommentár.Ezért is mondtam,hogy teljesen más stílusban kell a kettővel játszani.
HP. ISU.:1010 JT.:1600 Ez is magáért beszél,no komment.
Fegyverzet. Na erről lehetne a legtöbbet vitatkozni.Személy szerint én mindkét löveget imádom.
Reload.: ISU.:3.64 azt hiszem ennyi. JT.:5,45 de ebbe sem vagyok biztos.Mindenesetre megközelítően ennyi körül mozognak.Látszik,hogy a JT 128-asa sokkal gyorsabb.
Pontosság.: ISU.:0.36 JT.:0.32. A JT lövege pontosabb.De ez csak annak fog feltűnni aki sok csatát megy mindkettővel felváltva.Egyébként ezekkel az értékekkel ennek van a legkisebb jelentősége.Bár a JT-vel bátrabban rálövök a Tejútrendszeren mozgó célokra is,még az ISU-val inkább kivárok amég nagyon belassul vagy megáll a célpont.
Páncél átütés. ISU.: 286mm JT: 274mm azt hiszem. Ezekkel az értékekkel nem sok minden van ami miatt vakarózni kellene.Kivéve persze a lepattanó lövéseket,de az ellen úgy sem tehetünk semmit.Mondjuk a JT egy nagyon picivel többször produkál lepattanó lövést,míg az ISU-nál néha szellemlövés következik be.Bemondja a találatot,a célpont is villan de sebzés nem történik.
Sebzés.: ISU.:750 JT.:520. Hát ehhez se nagyon lehet hozzáfűzni sok mindent.Még talán annyit,hogy az ISU találata 10-ből 8x valami rendszert is szétkúr.Felgyújt,rendszert tesz tönkre,kipusztít valakit a gépből stb.Marha egy szerkezet!
Összegzés.
A JT-vel bátrabban lehet karatézni.Ki lehet állni az ellen elé legénykedni.Tovább ki lehet tenni az ellenség tüzének.DE nem halhatatlan!Tohonya a lelkem mint az ólomtehén.Tereprally versenyen ne induljunk vele és a Leo-kat is fölöslegesen üldöznénk.Érdemes eldönteni már a csata elején,hogy védekezni vagy támadni fogunk.Ha a többiek támadnak mi meg a bázison maradunk,akkor már nem igen fogjuk utólérni őket,ha gáz van.Még ha támadunk,akkor meg vissza nem fogunk érni,ha a bázisunkat baszogatják!Alternatív megoldásként esetleg elvánszoroghatunk a map közepe tájékára és kereshetünk egy fasza kis helyet magunknak.Persze semmi garancia nincs rá,hogy oda is érünk épségben.:)
A lövege csodálatos!A legerősebb Német löveg,ami minden kategóriában kiválóan muzsikál!Gyors,pontos,a sebzése is elfogadható(bár én még egy kicsit gyúrnék rajta) Összességében masszív,kemény gép,ami ellen szemtől szembe behátrálnak még a Maxos heavyk is.
Az ISU-val jóval óvatosabban kell bánni.Ha észrevesznek gyorsan eldobod a kanalat.Szó szerint lopózni kell vele.Bokorról bokorra,néha meg meg állva és figyelve kell közlekedni.Törekedni kell vele a megfelelő pozíció kiválasztására.Ez jóval fontosabb szempont ennél a gépnél,mint mondjuk a JT-nél.
A mozgékonysága végsebesség tekintetében kiválló!Ha épp nem kell tartanunk ellenséges tevékenységtől,akkor bátran "száguldozhatunk"vele,mindenhová odaérhetünk ha időben elindulunk.
Védekezésnél és támadásnál is ügyelni kell arra,hogy a búvóhelyünk és az ellenség várható iránya között azért legyen 1-2 saját tank.Ha a háttérbe tudunk vele maradni,és vannak akik a lőtávolságunkon belül"látnak"nekünk,akkor rejtett helyről nagy mészárlást lehet vele művelni,amibe csak a lassú reload korlátozhat kissé.
Baszott hosszú lett!
Mindegy.Remélem segítettem vele.Megpróbáltam objektíven leírni a 2 gépet.Talán sikerült valamennyire.
-
áhháá, akkor ezért nem vettem észre
-
lammaer #12644 A made in cccp plecsni után járó "furcsa mód az orosz tankokon valahogy minden jobban megy" bónuszt. Kivéve akkor ha te vezeted :) -
az isu milyen álcázási bónuszt kap? -
Lehet, hogy Klingon volt. -
lammaer #12641 Ne szivassátok már szerencsétlen kollégát :)
Megmondom én neked a frankót: a láthatósági és álcázási rendszer jelen pillanatban tökéletesen bugos és kiszámíthatatlan.
Nemtom mióta olvasod ezt a fórumot, de ezt már sokszor kitárgyaltuk - a legutolsó patch óta a bokrok hol tökéletesen álcáznak még ha lősz is (halálbokor) vagy éppen nem csinálnak semmit.
A tankok egyszer a dzsungelbe bújva is látszanak, máskor 60 méterről nyilt terepen se veszed őket észre, miközben maximális sebességgel döngetnek.
Ja, és azt is mondják, a camo net van amikor pont ellentétes hatást fejt ki azzal amit kéne csinálnia, a binokular meg hol működik hol nem. És tegyük hozzá, az sem mindegy milyen nemzetiségű tankban vagy, mert pl a JagdTiger állítólag semmilyen álcázái bónuszt nem ap mig az ISU igen.
Ergo: az alcázási és láthatósági rendszer jelen pillanatban a devek által is elismerten nem illetve összevissza működik.
Többieknek: kekeckedtek itt hogy kilóg - tegnap én olyat láttam, hogy egy T30-as beleállt egy csenevész bokorba a puszta közepén, minden irányból túllógott a bokron, és mig körülötte mindenkit irtottak, ő rá nem lőtt még az ellenséges arty se (pedig volt vagy 3). Biztos azért nem lőtték mert látható volt :) -
Remélem 5 napon belűl lesz wipe, mert nincs aranyam a következő prémiumra
-
lehet
csak a tigert rontották le ennyire mert a lövegtornya se fejlesztehető 120mm-re
-
Ha nem lógtál ki, akkor az is lehet, hogy bugos a bokor? Egyes jelentések szerint erre is van példa. -
Ez nem így működik, sajnos. -
Mondjuk lehetne de akkor nekem is látnom kellett volna mert ott voltak társaim
-
p35t ellen azt vettem észre kell bele vagy 5 HE ami érdekes mert max:25mm vastag bár oldalról lőttem
-
Kilógsz a bokorból hátul, így oldalról simán kiszúrhattak. -
-
-
Teljesen mindegy. Vsz valaki észrevett és így jártál. -
upsz kicsit elírtam jobb felső sarokban kezdtünk I és a balfelső sarokban van az a hely majd készítek1 ss-t úgy érthetőbb -
Ezt onnan tudom mivel Murovanka pálya bal alsósarkában lévő dombtetőn voltam(a bokor+fa)
+oldalt a házaknál társak észrevették volna sőt észre is vették a később jövő kv-t
-
peter9228 #12628 Mily meglepő, késik a soft wipe:D -
1.: Lehet, hogy a Tiger 1-en sem működik az álcaháló?
2.: Honnan tudod, hogy nem láthatott más? Semmi sem írja elő, hogy aki lát téged, azt neked is látnod kell. Olyasmi már velem is történt, hogy nem értettem hogy szúrtak ki, mikor bokor mögött állok, senki a radaron, de ez feltehetően egy kellemesen lapító scout közreműködését takarhatja. -
a hp meg szerintem rendben van. a td-k ezt a hátrányt azzal ellensúlyozzák, hogy (papíron) bokorban rejtőzködve kezdeményezik a harcot. mondjuk a ruszkik itt hátrányban vannak, de német oldalon kb jp-től felfelé elég jól bírják a gyűrődést szemből heavyk ellen is, simán ledarálhatják a célpontot f2f.
Én erre mondom azt, hogy oké, de e mellett még a harckocsik előnye az, hogy tornyuk is van. A baj az, hogy én messze nem érzem ezt a "ledarálás" dolgot. JSz-3 ellen ha neki is a legnagyobb, 130mm-es ágyúja van fent, akkor tuti ő nyer (hacsak nem extrém béna a sofőr). KT-val szemben többé-kevésbé kiegyenlített a csata, bár ha tapasztalt sofőr vezeti, akkor a csiki-csukival még mindig ő van előnyben. A T-32-ről nem is nyilatkozom, jelenleg iszonyat táp (f2f még nem győztem le egyszer sem, pedig volt, hogy iszonyat béna ember volt vele (oldalvást állt meg előttem)). Tier 9-től felfele pedig pláne nem.
De lehet én vagyok a béna. :D
Persze nem azt mondom, hogy a Ferdi és az ISzU gyenge, csak azt mondom, hogy azért messze nem olyan iszonyú táposak. -
Most ezzel mit akartál mondani? 
Ugye nam gondoltad hogy nem tudok normálisan beállni a bokor mögé
vagy hogy nem olvastam.
Épp ezért kérdezném vmi normálisabb embert hogy van az hogy még csak rá se lőttem a lee-re de ő 4kocka távból észre vesz
-
Ls. álcázási rendszer ... fent! -
jah binoculart telescope van tiger1-en -
Hy
Tudjátok miért van az hogy az ellen 3-4kocka távolságból (kis mapon számolva) észre vesz miközben a bokorban lapulok álcahálót használva
még egy lee is kiszúrt :)
+hány méter lehet 1kocka?
Ezt csak azért írom le hogy világos legyen nem detectálhatott senki más akit én ne láttam volna.
Murovanka pályán történt bal fölsősarokbanban kezdtünk én elindultam egyenesen a bal alsó sarokba, ott van egy kis domb és annak a tetején bokor fával.
Szerencsém volt mert az ellen(a csapatom is) teljesen a másik oldalt használta leszámítva a 3 áldozatot akit leszedtem (lee, Su-158, KV) -
weissewolfe #12621 Ha már filmezős,zenélős nap van

-
Amiért TIER 8as TDn, a legnagyobb ágyú. :D