banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Madi92
    Újabb részletek Joachim Scholl Tigris tankparancsnok naplójából.

1943. július 20.
    "09.00. Ki hinné el, hogy a vértől iszamos páncélosunk lerobbant. Robert azt mondja, hogy a váltómű. Vontatásra várunk, hogy visszavigyenek minket az álláspontra és a javítóműhelybe. Remélem, nem ragadunk le egy Panzer III-ban vagy valami hasonlóban, még várakozásra kényszerülünk.
    10.45. Ebben a pillanatban az 503-masok egyik Tigrise vontat bennünket. Sokáig fog tartani, elég belegondolni, hogy a parancsnokukat megölték, így inkább magukra hagyom őket a gondolataikkal.
    13.50. A szerelőműhelyben vagyunk. Körülbelül 8 Tigris van itt, különböző egységektől, mind javításra várva, némelyikük elég sok találatot kapott, meg is vagyok lepve, milyen szerencsénk volt eddig. Összefutottam Johann Foennel. Most végzett és most házasodott, a kínai lányt vette el, akivel Berlinben találkozott főiskolán. Még csak 20 éves bolondos fiú. Én nem akarok megházasodni a háború végéig, bármi történhet velem, akár meg is halhatok. A szerelők azt mondták nekünk, hogy akár 3 napot is várnunk kell rá, hogy megjavítsák a harckocsit. Jelentenünk kell a főhadiszállás felé, és pihenőre kerülünk. Kívánom, bárcsak képes lennék igazán pihenni, de még mindig látom magam előtt a szétroncsolt holttesteket a múltból."

Itt 1 hónapos szünet következik.

1943. augusztus 21.
    "A visszavonulás két napja végig harccal telt. Volt pár nehéz helyzetünk, de semmi olyasmi, amivel a Tigris ne tudott volna megbirkózni. Karl egész jó lövegkezelővé érett. Kicsit még mindig bizonytalan a nagyobb távolságra lévő célpontok esetén, de ma 1800 méterről kilőtte a Miki egeret(Megyj: t-34). Egészen elbűvölt. További négy célpontot lőtt ki, mire a tüzérség észrevett bennünket. Ez volt eddig a legjobb napunk. Azt kívánom, bárcsak ne mondtam volna le idejekorán az Uschával kötött fogadást. Ő egy időre feladta a harcot, a futóművel kapcsolatos problémák miatt. Most fel tudnék zárkózni, mivel már 18 igazolt győzelmem van harckocsik ellen, és még 50 rohamlöveget és egyéb cuccot lőttem ki. Uscha azt mondta, hogy ő 30-nál tart, de tudom, hogy beleszámolta a rohamlövegeket is, szóval csalt."