• Piel
    A fiatalok amikor megkapják a jogosítványukat azt hiszik, hogy tudnak vezetni, pedig nem így van. Nekem az oktatóm említette anno, de én is csak később értettem meg.

Ma amikor 100 ezer felett fizetnek ki az emberek egy tanfolyamért, alapból elvárják, hogy kapjanak jogosítványt. Pedig annak idején nem egy nebulót rántottak meg többször úgy, hogy azt mondták neki, ne is próbálkozzon, mert soha nem kap jogsit.

Vannak akik soha nem lesznek képesek normálisan közlekedni. Ostobaságból, nemtörődömségből, vagy csak a szabályok hiányos ismerete miatt. Amennyiben valaki nem okozott balesetet az nem azt jelenti, hogy jól vezet, hanem lehetséges, hogy a többiek felfigyeltek rá ebből kifolyólag kikerülték, néhány keresetlen szó kíséretében.

Velem is megtörtént egyszer, hogy az utasommal belemerültünk egy téma boncolgatásába és nem fordultam le jobbra az alkalmas kereszteződésben. Nem gond, mert majd a következőn is jó lesz. Nem hiszem el, hogy a telefonálás nem zavar, mert én fülessel szoktam beszélni és több év tapasztalata miatt is kijelenthetem, hogy ha olyan jellegű problémát kell orvosolni telefonon keresztül akkor inkább megállok. (Mindjárt az önbizalommal töltött szamarak elkezdenek nyeríteni, mert már úgy gondolják, hogy biztosan agyament vagyok) Pedig csak sokat láttam, és tapasztaltam. Sokszor kerültem ki szabálytalankodó gyalogost, vagy járművezetőt amit nem biztos, hogy meg tudtam volna tenni, ha telefonálok, még ha kihangosítóval is. Aki nem ezt mondja annak nincs önkontrollja.

Van egy ismerősöm (szőke nő) és szinte mindig telefonál. Több tíz km-t mentem utána és a hajam égnek állt a vezetési stílusától. Egyik kézben a telefon, másik kézben a volán, ha váltani kell akkor meg fogja a kormányt az őrangyal! Természetesen hétvégi Penny parkolóban (sok ember között)a mutatványt megismételte. Szerencse, hogy véletlenül sem lépett elé senki.

Ma amikor a béka segge alatt van a közlekedési morál, nem árt odafigyelni a vezetésre!