• Balumann
    #31
    Tényleg ezt hiszed, hogy a warez megszűnése bármivel is fellendítené a pc piacot? Régen kevesebb embernek volt nete, még előttem van, hogy a piacon mekkora sorokban kellett állnom, hogy vehessek 800Ft/CD játékokat a PeCsa -n, megvettem a gépet, és volt választásom, hogy veszek egy olcsóbb játékot ilyen 6-8ezer Ft-os kategóriában, vagy veszek 8 db játékot a legújabbak közül. Meg ment a cserélgetés, másolgatás a rokonok, ismerősök, haverok között is, amire ma már nincs szükség, mert mindenki letölti magának. A letöltések száma azért ugrott meg, mert azok közül akik nem tudnak (és nem is fognak 99% -ban) játékra áldozni, megtanulták maguknak letölteni a játékokat.
    1 évig feltörhetetlen játékok? Most itt az AC2 példa, amennyivel többen megveszik, annyival kevesebben is veszik meg azok közül, akik meg megakarták verni, senki sem akar a nettől függni. Egyre többen játszanak - főleg külföldön laptopokon (ebből adódóan ott akarnak játszani, ahol vannak), sok helyen nincs olyan jó minőségű internet (pl. falvakban). Lehet mondani, hogy biztos ez is csak azért mondjuk, hogy adják ki egyből játszhatóan, de az eladási statisztika szerintem egyértelmű... Elérték, hogy aki nem tudja megvenni, annak most vált csak játszhatóvá a játék, nagy siker...

    A PC-s játékpiacnak is arra lenne szüksége, hogy pc exluzív húzócímeket adjanak el (mint pl. a Crysis, más kategóriákban is), illetve ne lenne ennyivel több játék konzolon, és ne húznák ennyire a pc-s verziók kiadását (nem 1-2 hónapra gondolok, az még beleférne). Illetve arra, hogy ne gagyi portot adjanak, hanem olyat, amihez lehet hozzátenni dolgokat (módolni, pályát készíteni, missziókat készíteni, coop és multi mostmár alapnak kéne lennie, stb.).