A PC-s játékok jövője
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
- szabvány hardware
- hardware által támogatott másolásvédelem
PC mit tud erre lépni:
- kevésbé hardware igényes játékok (igen, nem a grafika a minden)
- csak online játszható játékok (ezt legalább olyan nehéz feltörni mint a konzolok másolásvédelmét)
PCn egy jó példa van, amely mindkettõt megvalósította már, ezzel megelõzte a korát, és gyakorlatilag lefölözte a teljes PC piacot: a WoW. Aki PCre nem ebben az irányban fejleszt (mármint nem online, havidíjas, gyengébb hardware igényû játékot), az nettó hülye.
Mint a filmeknél is, egy 1960-as alkotást ugyanúgy tudok élvezni mint az Avatart akár.
Nekem nem játék a Alt+Tab nélkül 😄
Nem akarsz kicsit sokat?
Nekem van két konzolom, nem veszem meg az elsõ héten a játékot, hanem várok 1 hónapot, vagy kettõt, közel fél áron meg lehet venni. És még izgulni se kell, hogy nem megy...
Ja mondjuk DX11 nincs rajta, de ahogy hallom, a legtöbb játék még elég rendesen szenved vele...
Egy Mass Effect minõségi játék, pc-n pedig igen halovány siker volt...
Pc-n a WoW, ami fogy a sims. Ezt veszik a népek.
Még a MW2-nél is mikor 8 milliónál jártak eladott példányszámban, akkor annak 3% volt pc...240 ezer darab világszerte...ennyiért megérte nekik fejleszteni...
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
másrészt optimalizálás plussz idõ, a számítógépes hardverek meg gyorsabb ütemben fejlõdnek mint ahogy azt megérné optimalizálni. A Blizz spec mindig rondább játékokkal jön ki, mint a versenytársak, ezt nem minden cím engedheti meg. Elég csak megnézni az itteni fórumok, ha valaminek nem a legújabb a grafikája, egybõl megy a lehúzás
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Egyébként azt kellene észrevenni a fejlesztõknek, meg a PC-s játékiparnak, hogy a minõségi játékokat igenis nagyon sokan megveszik, legyen az single only, vagy multiplayeres. Lásd dead space, meg avp3. (avp3 vitába kéretik nem belefolyni)
Azaz: a fejlesztõknek minõségit kellene alkotni folyamatos supportal, és nem csak a 30-40 fontokat elkérni egy kurva játékért, meg ha DLC-t akarsz, azért is fizess 5-10 fontokat, meg nem az egekig kúrni a gépigényt, hanem optimalizálni rendesen, sok idõ ráfordításával. Magam is a blizzardot tudom felhozni mint példát. Minõségi játékok, folyamatos patchek,support, és a játékosok véleménye sokat nyom a mérlegen. És tádáám, mégsem mentek csõdbe, sõt még éhezni sem éheznek.
Vajon akkor most tényleg a warezolók miatt haldoklik a Pc játékipar? nem hiszem.
A BioWare féle Dragon Age: Origins egyébként remek példa, hogy hogyan kell csinálni: Rádobtak egy egyszerû disc-check-et, és ennyi a másolásvédelem. Semmi idiótaság. Mégis lett annyi eladás, hogy zöld utat kapjon mind a kiegészítõ, mind a második rész.
Magyarul, ha el akarsz adni PC-re egy játékot, akkor az legyen minõségi. Sõt, ha bármit is el akarsz adni, akkor minõség legyen. Mind a konzolnak, mind a PC-nek van elõnye a másik platformmal szemben, bár ez nálam (és csak nálam) a konzolok esetében kimerül az exkluzivitásban. Mindmáig tartom, hogy a jelen szám harmadát sem adták volna el mondjuk egy jó kis God of War széria (és a többi hasonló) nélkül.
A PC-nek bõven van létjogosultsága, de ehhez erõsen kellenek a kiadók is. Az Ubi új védelme folytán elvbõl nem veszek tõlük játékot (nem, le sem töltöm, de ha játszanék vele, akkor biztosan csak letöltve)
kérdés az, hogy megéri-e törni, ha cserébe sok mindebõl kihullok.
Aki csak játszani akar annak felesleges a PC. Ez igaz.
De az is, hogy a PC-n sokkalta jobb játékokat lehetne összehozni a lehetõségei miatt. (moduláris felépítés, emelenként cserélhetõ, tehát részegységek cseréjével is szép sebesség növekedést lehet elérni ellentétben a konzollal.)
Mondjuk egy PS3 dx9-et használ. Nincs élsimítás meg ilyesmi, de mégis ütõs a grafika (én a Goth of War-nál láttam, hogy az ívek azok inkább szökletesek).
Az én 2 centem 😊
Egy idõ után úgy is megszünnek a konzolok csak szerverekrõl fog futni minden, max egy két PC lesz, ez a leggazdaságosabb.
Hát persze John! Nektek kiadóknak boldogabb lenne.
Azért én nem félek attól, hogy nem lesz mit a pofádba tömnöd jövõre.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
2 további tény: a játékok az elsõ hetekben termelik a profit 80%át.
A játékok csak igen kishányada térül meg mint befektetés.
Azonban a játékfejlesztõ normális kiadónál minden hónapban megkapja a bérét. És emellett ha egy cég profitot termel, akkor azt visszaforgathatja további fejlesztésekbe.
És még hogy további szomorú tényeket is mondjak neked: a játék jogai nem azt illetik meg aki Zelda gatyáját festette, hanem vagy a stúdiót vagy a kiadót. Ez így ment már az Atari VCS idejében is, meg a Commodore 64 idejében. Az hogy akkoriban a fejlesztõstúdió lehetett 5 fõ is, ez csupán azt tette lehetõvé, hogy a tulaj megegyezzen a fejlesztõvel. De pl. ott a LucasArts a 80as években: ott az alkalmazottaknak fix fizetése volt, no meg persze bónuszok, de nehogy azt hidd hogy akkoriban is évek után kaptak a termékbõl részt.
Meg még jó hogy nem én reklamálok a munkahelyemen, hogy az én általam leadott kódból még kapjak részesedést minden eladott termék után. Az anyagi kockázatot ,ismétlem önmagam, nem én vállalom, hanem a cég amikor hónapokig fizeti a zsét.
Mindenesetre PCn hatékonyabban lehet nyomni, de ez nem jelenti azt, hogy konzolon kevésbé szórakoztat.
2. Nem csak magyarországról volt szó. Bevételek szempontjából lehet kevésbé számítanak azok a helyek, de ettõl függetlenül akkoris pofátlanság a kiadótó zsidótulajdonságai miatt ilyenhez folyamodni, fõleg egy single játéknál, amihez legalább adnának kiegészítõket vagy ilyesmit, bõvítenék... de még az sem.
Volt hozzá ilyen pisztoly is amivel banditákra meg kacsákra lehetett lövöldözni<#violent>#violent><#vigyor2>#vigyor2>
Most rákerestem és találtam pár videót amibe benne van pár játék amirõl beszéltem. A videók nézése közben bekövetkezõ esetleges mellékhatásokért semmilyen felelõsséget nem vállalok. <#vigyor3>#vigyor3>
Ezzel sokat nyomtuk coopba:
[/url]contra <#hawaii>#hawaii>
Ez volt az egyik kedvencem:
[url="http://www.youtube.com/watch?v=ROmVSKZlRo0"]wild gunman
Ez a kacsalövõs:
duck hunt
Mostani konzolokat csak képeken láttam, hallottam van ilyen pisztoly is hozzá mint régen, meg ilyesmik. De nem tudom elképzelni, hogyan lehet ilyen stratégiákat is játszani rajta mint a PC-n, mondjuk starcraftot. Milyen controllerrel? Lehet egyáltalán?
Nincs szükség drága procikra meg videó kártyákra meg x mennyiségû memóriára stb.
Még azt is el tudom képzelni ha a nagy kiadók és fejlesztõk elpártolnának a pc-töl teljesen akkor a nagy hardver gyártok kezdenének játékokat kiadni mert jól tudják hogy játékok nélkül nem fogyna új az árújuk.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
1 évig feltörhetetlen játékok? Most itt az AC2 példa, amennyivel többen megveszik, annyival kevesebben is veszik meg azok közül, akik meg megakarták verni, senki sem akar a nettõl függni. Egyre többen játszanak - fõleg külföldön laptopokon (ebbõl adódóan ott akarnak játszani, ahol vannak), sok helyen nincs olyan jó minõségû internet (pl. falvakban). Lehet mondani, hogy biztos ez is csak azért mondjuk, hogy adják ki egybõl játszhatóan, de az eladási statisztika szerintem egyértelmû... Elérték, hogy aki nem tudja megvenni, annak most vált csak játszhatóvá a játék, nagy siker...
A PC-s játékpiacnak is arra lenne szüksége, hogy pc exluzív húzócímeket adjanak el (mint pl. a Crysis, más kategóriákban is), illetve ne lenne ennyivel több játék konzolon, és ne húznák ennyire a pc-s verziók kiadását (nem 1-2 hónapra gondolok, az még beleférne). Illetve arra, hogy ne gagyi portot adjanak, hanem olyat, amihez lehet hozzátenni dolgokat (módolni, pályát készíteni, missziókat készíteni, coop és multi mostmár alapnak kéne lennie, stb.).
Sztem arra gondol, hogy kevés pénz jut a játékfejlesztõknek, mert a kiadó sokat elvesz. Úgy tudom ha valaki Steam-en vesz játékot abból a fejlesztõk többet kapnak, mint ha boltban vennéd meg, de javítsatok ki ha tévedek. 😊
Lenovo y510p
A ubisoft lesz a kiraly, ha nekik sikerul eloszor min. 1 evig feltorhetetlen jatekokat fejleszteniuk.
A tobbi fejleszto is azonnal visszajon, ha a jatekosok elkezdenek fizetni a jatekokert...
A warezzel ma az a problema, hogy tomegek erik el ingyen. Regen csak keves ember erte el, a tobbieknek meg kellett vasarolnia a jatekot. Ma mar mindenki konnyen es gyorsan eleri.
A PC sokkal jobb platform jatekra, mint a konzol. Konzolos jatekkal "komoly" jatekos egyaltalan nem jatszik...
PC -bõl lehet konzolt csinálni csak nem éri meg. Konzolon a PC oprendszer meg nagyon lassan fut,tudomásom szerint a kód kiforratlansága miatt.
Viszont Dio3 jöhetne már és nem bánnám ha lenne konzolon is, ahogy anno az elsõ rész...
A pc-m meg a boxnál is gyorsabban olvass dvd-t 😊
Vagy most prociról beszélünk? Nehéz lenne összehasonlítani a legót a gabi építõkockával. Építeni lehet mindegyikkel, csak nem mindegy, hogy néz az ki barátom, fõleg nem egy 256 megás vidókari alatt, ami a ps3-ba van, pc-nél már 1 giga fölötti kárytákról beszélünk, és DX11-rõl...
És miért van, hogy multiplatform címeknél mindig a ps3 miatt kell várni pluszba 1-3 hónapot?
Egy dologban igazad van valamiben tényleg gyorsabb a ps3 a pc-nél, ahogy bebootol, ez nemkétséges...de itt meg is állt a gyorsaság.
- Akinek nincs pénze a játékra, nem is lesz. Majd késõbb lehet, hogy megveszi õket, tudva hogy pl a Rockstar játékai igényesek és érdemes pénzt áldozni rá.
- Ha lenne rendes Demo, nem tölteném le az egész játékot, hogy eldöntsem, megvegyem-e a gyüjteményembe.
- Miért is próbálkoznak másolásvédelmekkel, ha legfeljebb 1 hónapig tudják kihúzni vele a gyufát minden torrent oldalon, aztán vígan AC2zök már énis emuval...
- Konzolt lehet csinálni egy PCbõl is, mint tudjuk, és fordítva.
Miért nem használjuk ki?
Miért nincsenek konzol alapú PCk? (Adja a szintet+ alkalmazásokat futtathatsz, egér+bill támogatás h ne a sokaknak kényelmetlen gamepaddal kelljen játszani)
- Majd a végén eldöntöm, hogy melyik játék kell eredetiben, és melyik nem.
Pl MW2õt nem érdemes megvenni szerintem, lazán aimoznak originalon is.
AC2 pl tetszik, de az ára nem. majd 5000-ért hajlandó leszek megvenni.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
tenorista (igen önmagam kezébe kerültem, szóval már késő). Az rpg-7 legyen veled!
LOL, látszik, hogy igazi PC-s...
De gondolom neked az a legnagyobb problémád, hogy egy RPG ma már kockás füzet nélkül is végigjátszható... A te problémád, hogy öregszel és nosztalgiából játszol. Van aki szerint mióta 3Ds a játékvilág azóta elkvult minden, de más szerint meg csak a text adventure az igazi, minden azon túl meg a casualök szórakozása.
Aki játékot vesz annak pénze van. Akinek pénze van az dolgozik,meg vannak egyéb felnõtt dolgai...
Nekem pl egy 20 órás játék legalább egy hónap, egy 6 óra hosszúságút lehet többször is elõveszek. És mellette ott van, hogy egy stratégia, verekedõs vagy autós, shoot'em up neadjisten repszimre mindig lehet a háttérben.
Aki szerint meg a konzol volt régen a casual, annak ajánlom figyelmébe bármely keményebb shoot'em upot/platformert, vagy srpgt. Vagy mondjuk a Megami Tensei sem az egyszerûbb lelkeknek való. Mert a Doom az annyira casual mint a Super Mario(tehát lehet így is, meg úgy is játszani), míg a Wizardryk párjának megemlíthetõ az elõbb említett Megami Tensei. A Warcraft is csak megfelelõen játszva hardcore, ha csupasz hardcore cucc kell akkor ott PCre az Operational Art of War vagy konzolra a Warsong.
Nem bántásként mondom, de így elgondolva egy olyan casual lehetsz aki nem bírta az iramot(nem mintha én ma olyan nagy hc lennék, de sokáig, nagyon sokáig éltem-haltam az elektronikus játékiparért), és ezért már egyéb dolgai miatt az újak nem fogják meg..
A
A
Ez csak szerintem teljesen értelmetlen? Miért baj, ha több úton beszerezhetõ legálisan? Vagy itt az a baj, hogy pl. Kínában vagy Oroszországban kevesebbért árulnak egy egy címet? Ha meg az illegalitással volt baja, akkor valaki elmondhatná neki, hogy gyakorlatilag az összes konzolon virul a warez, a terjedését csak az esetleges garanciavesztés akadályozza.