• Deus Ex
    No, a felvételek alapján én sem tudtam eldönteni, hogy ezek fegyveresek voltak-e vagy sem, mindenesetre érdekes lenne azt is tudni, az Apacs miért nézegette ezt a csoportot. Vegyük figyelembe, lehetséges, hogy adott pillanatban fegyvertelenek voltak - mert pl. a kocsikban hagyták azokat - de alapvetően megérdemelték amit kaptak. Ha pedig valaki elmegy a lődözés közepébe újságírni a szabadságharcosok oldalán, akkor azt nem különösebben tudom sajnálni. Nem kell köcsögnek látszani ott, ahol ezért pofozás jár.
    A furgon elleni csapás is érthető végülis - bár megkockáztatom, elegendő lett volna közelebb menni és erőt mutatni, egy gyorsan és szög alatt mozgó helikopter RPG fenyegetettsége szvsz. elhanyagolható - szóval abból a szempontból érthető a kérdezés nélküli tüzelés, mert ha csak elfogják őket, akkor pár heti-havi börtönlét után újra az utcára kerülnek és ott folytatják, ahol abbahagyták. A két gyerkőc meg irtózatosan nagy pech.
    A másik oldalról vizsgálva azt gondolom, az iraki nép legnagyobb ellensége saját maga. Nem kéne szabadságharcolni, nem kéne bombákat robbantgatni - tegnap is öt, ott hány iraki civil és gyerek nyomorodott és halt meg, azokat is sajnáljuk már negyven másodpercig - és akkor nem lődöznének le senkit az apacsokról.
    Arról a több száz támadáskísérletről ugye nem esik szó, amit a hasonló akciókkal megelőztek. Sajnos, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács.