Jamaha#71
""Ti mit éreznétek, ha egy családtagotok egy hasonló helyzetben biztonságosnak vélt helyen lenne és egyszer csak 4-5 db 30 millis páncéltörő lövedék zúzná szét a testét egy Apache chaingunjából? Marhára örülnétek mi?"
Mit éreznék? Az, hogy egy biztonságosnak vélt hely, az akkor biztonságos, ha tényleg az is. Hány turisztikai iroda szervez Irakba turistautat? Nem volt kötelező odamenni a sajtósnak. Az ilyenért elég sok pénzt kapnak. Ja, hogy a pénz ekkora úr? Joe baka mennyiért is viszi vásárra a bőrét? Ráadásul őt vezénylik és nem önként dönt.
Én azt gondolnám, hogy kedves rokonom idióta volt, hogy háborús övezetbe ment. A veszélyek ismertek."
Azok az emberke ott élnek! Nem jókedvükből mentek oda. Nem nyaralni.
"az apache gépágyuja olyan, hogy ahová nézel oda lő, ergo a célkereszt ahová mutat oda megy a lövedék is. hogy a kép előbb ott volt mind a hang, az is furcsa, valszeg külön kamerával vették fel, továbbá furcsa volt a gépágyú hangja is, mert az Apache nem ilyen
olyan mintha nem is onna lőttek volna, mint ahonnan felvették
de majd a hozzáértőbbek kielemzik"
A tölténynek idő kell, mire célba talál, a kamera meg a gépágyú felett van vagy fél méterrel az orrban, a hangot szerintem meg a lövész és a pilóta mikrofonja vette fel.
"Nem hiszem hogy sok ember van itt aki szeretne lövöldözni, az már más dolog hogy elfogadjuk azt a tényt hogy egy háborúban mire lehet számítani. Senki nem mondta, hogy az amcsik „de jó fejek” voltak. Ez nem mozi ahol jó és rossz küzd, háborúban csak két ellentétes érdek létezik. Ha amcsi katona lennék és rám lő egy gyerek gond nélkül üríteném a tárat. Ha apa lennék, aki így veszti el a fiát pusztítanék ahogy tudok. Ennyi, aki ott van saját okkal cselekszik, szó nincs arról ki a jó vagy rossz, van olaj, tömegpusztító fegyver vagy bármi más. "
Pont ez a lényeg, hogy nem az amerika által hirdetett mozis jó és rossz párbajáról van szó. Odamentek, gyakorlatilag ok nélkül, tönkre vágták az országot, a kézifegyvekre való hivatkozással mindenkire lőnek, ahogy látható a a videón, vagy fél percig rimánkodik a rádióba a fegyverkezelő, hogy lőhessen, miközben a sebesültet megpróbálják a kocsiba rakni. Ebben nincs semmi jó vagy rossz. Lehet, hogy nekünk fura, hogy ott annyi AK van, nekem se tetszik, de amerikában mennyi van közkézen? Otthon nem tudnak rendet tenni? Rohadtul hirdetik az amerikai értékeket, ami arról szól, hogy az a jó amit ők tesznek, hiszek ők a demokrácia mintapéldánya, és aki nem követi őket, az dögöljön meg...
Az amerikai hadsereg nem sorketelesekből áll. Ők önként vonulnak be, szóval hagyjuk a szegény katonát ide meg oda vezénylik szöveget. Tudják mit vállalnak. Csak nézz meg a spektrumon vagy a nat.geo.- egy ebbe a témába vágó filmet és főleg a földi személyzetről lesüt, hogy kurvára élvezik a gyilkolást, hogy szabadon azt tehetnek amit akarnak, mert azért küldték be őket, hogy a földel tegyék egyenlővé az egészet. Amikor a tankok személyzete azt mutogatja a riporternek, hogy épp milyen deathmetal CD-t játszanak a tank komrendszerén keresztül "ütközet" közben, mert hogy az hogy felpörgeti őket és hogy hullik a sok barom aki az útjukba kerül, akkor szerinted ez normális?
Az Apache ment oda, mert oda vezényelték. Volt joguk odavezényelni? Nem. Veszélyben volt a helikopter? Nem. Rálőttek és ő szabályszerűen engedélyt kért a védekezésre, mint ahogy a filmekre hivatkoztok? Nem. Feltételezett valamit, unta a repkedést, akármi, úgy gondolta lövöldözik egy kicsit. És megtette. Na ez most amerika. Én éveken keresztül csodáltam az amerikai hadsereg és főleg a légierő fejlettségét. De már hánynom kell tőlük.