• Balumann
    Én körülbelül 5 éve szinte Firefox only felhasználó voltam, habár mindig volt valami ami rávett arra, hogy kipróbáljak más böngészőket. Operát még a wap megjelenítés miatt raktam fel anno, és tesztelgettem is úgy 2-3 hétig, aztán visszatértem Firefox-ra, az volt a kényelmesebb.
    Viszont kb. 1 hete kipróbáltam a Chrome -ot (először az új netbookomon, amin azért a sebesség méginkább számít, mivel lassabb hardverek vannak benne), aztán asztalira is feltettem, és mostmár pár napja ezt használom többnyire.

Nemtudom ki hogy van vele, de nekem nagyon tetszik. Jól átlátható, nagyonjó ötlet hogy a címsorba helyezi a füleket, alul sincs sáv, csak ha rámegyek valamire akkor jelenik meg az aktuális link, vagy üzenet, a menüje is a lehető legjobb helyre lett téve, kevés helyet foglal el, könnyen megtalálható mégis minden. Nagyon gyors, sokkal gyorsabban jönnek be az oldalak (főleg a javascriptes oldalak). Sok ötlet van benne, amik megkönnyítik a dolgokat (pl. az adott oldalon a 2. figyelmeztető popup után megjelneik, hogy ne engedjen többet az oldalról). Akkor a kereső megoldása, hogy beírom a címbe, és ha nem írok http-t elé, vagy hu -t a végére, akkor a kereső jön be alapból (de nyilakkal még akkor is lejjebb lehet menni, és kiválasztani más oldalakat).
    Ami még nagyon tetszett, az a beépített fordításfelajánlás, ha az oldal nem az általam ismert nyelveken van.

Egy kis tesztszerűség; pont most volt egy olyan házifeladatom, hogy javascriptbe kellett írnom egy színkitalálót. Véletlenül végtelen ciklust írtam, ami a vicces, hogy Internet explorer 8 és Firefox egyből teljesen szétfagyott, google chrome -nál cska az aktuális fülben nem lehetett csinálni semmit, felül bezártam és ment tovább minden. :I

Amik negatívumok, nincs hozzá adblock plus (csak olyan adblock, amiben nem lehet egyszerűen hozzáadni, mint firefoxban), nem lehet megnyitással temp-be letölteni fájlokat (pl. torrent fájlt). Remélem ezekre lesz majd valami.