U.S.A
  • stain
    Nem élek itt, csak most épp itt vagyok. Nem tudom, hogy mire lehet jutni kamionsofőrként, de van egy olyan érzésem, hogy az kicsit zűrösebb biznisz, mint amilyennek látszik. Szoktak lenni a tévében riportfilmek róluk, és az első, ami átjön, hogy mind fehér, ami azt jelenti, hogy megbecsültebb szakmának számít. Szerintem nagy részük saját kamionnal nyomja (legalábbis a vontató saját), és nyilván valami cégnek dolgoznak be. Persze aztán be lehet állni valami nagy céghez, a postához, stb., de az nyilván nem olyan szabad élet. Amúgy a kamionok nagyon fullosak, komplett lakókocsi van a vezetőfülke mögött. Coast-to-coast három-négy nap az út amúgy, mert törvény van rá, hogy mennyit lehet vezetni egy nap.

Szerintem Amerikába csak high-tech állás (legnagyobb info cégekhez), vagy egyetemi munka miatt érdemes kijönni. Minden más területen jobb állások vannak Nyugat-Európában. A kétkezi szakmákban már minden le van itt osztva. Egy ismerős autószerelő srác is panaszkodott, hogy próbálkozott saját műhellyel, de nem jutott semmire. Aztán ő is már 40 körül van, se kutyája, se macskája, és itt vegetál, mert hazamenni sem nagyon akaródzik neki.