U.S.A
-
Állampolgárságról jut szembe, USA-ban nem úgy van, hogy házassággal meg lehet szerezni az állampolgárságot? Valahol olvastam erről, és ott azt írták, hogy nem, viszont nem egy filmben van több ilyen hivatal, ami azt vizsgálja, hogy házasság nem csak névházasság, az állampolgárságért. Mondjuk az is meglehet, hogy a film ilyen téren fake, és a valóságban sokkal bonyolultabb a procedúra.
Azért is kérdem, mert nagybátyám az 50-es években ment ki, évekig ott élt, megnősült, és ott lett családja, és ma már (természetesen, hisz már eltelt jó 60 év) amerikai állampolgár. Bár az is meg lehet, amit Te is írtál, hogy régebben könnyebb volt megszerezni, gondolom 9/11-óta másképp néznek mindenkire.
Lényeg a lényeg, habár a fél családom amerikai, és figyelembe véve, hogy mi európaiak hol tartunk, semmiképp nem tudnám elképzelni, hogy ott éljek USAban, hiszen ugyanezek a lehetőségek itt is megvannak. Igaz nyelvet kell tudni beszélni, és érteni valamihez. Na most ugyanez kell az USAban is, csak pl. ha angolul beszél valaki, akkor UKben könnyebben le tud telepedni, közelebb is van Magyarországhoz, talán az angolok nyugodtabbak is valamivel, és tudni fogják hol van Hungary. Persze, ezt nem azért mondom, én is szeretem USA-t, csak Európa jobb hely szerintem, Mo.-on se lenne rossz élni, csak itt túl sok dolog idegesítő, amellett, hogy az embereknek nincs meg a szociális biztonság érzésük, ami pl. az amerikaiak többségének megvan (aki dolgozik).