U.S.A
  • stain
    Kocsit bérelni lehet külföldi jogsival. Viszont a bérelt kocsi biztosítása iszonyat drága (20-30 dolcsi naponta). Az amcsiknak általában a hitelkártyához jár olyan biztosítás, ami a bérelt kocsira vonatkozik, vagy egyéb biztosításhoz tartozik ilyen szolgáltatás (pl. kocsi felelősség biztosításhoz). Más kocsiját csak akkor vezetheted, ha a te nevedet is ráiratják a biztosításra, és kifizetik a plusz díjat. A felelősség-biztosítás itt per fő per kocsi alapon megy, nem a kocsira vonatkozik. Ezért van, hogy ha a 16 éves csemetét az apja engedi vezetni, akkor a gatyáját rá fogja fizetni a biztosításra. Ja, kocsit bérelni 25 év alatt is elég necces, dupla árban van kb. Azt hiszem van valami olyan szabály, hogy 1 hónap után kell amcsi jogsit csináltatni. Viszont állítólag ez utóbbi elég macerás lett, és újabban rá van írva, hogy külföldié. Én két éve csináltattam, akkor az volt a macera, hogy összeszedjem hozzá a papírokat (bizonyítanod kell, hogy ott laksz, ahol, és ehhez két számlát kérnek, de mivel nekem minden a lakbérben volt, csak egy számlám volt havonta...) Szóval a szokásos bürokrácia megy ezerrel. Kocsit venni lehet jogsi nélkül, viszont a kötelezőt azt hiszem nem lehet megkötni, vagy csak rossz feltételekkel. Én is csak onnan tudom ezeket, hogy egyszer-kétszer már végigcsináltam, de olyan nagyon nem tudom, hogy hogy mennek a dolgok. Pl. az egészségbiztosítást otthon szoktam megkötni.